Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Aktív, egészséges életmód
Gyermekeink egészségéért: iskolában és otthon
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
„Ez az icike-picike mind megette!”
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Helyes táplálkozás.
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
B-vércsoport.
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
Gyermekkori sajátosságok
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Reformtáplálkozás.
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A magyar lakosság táplálkozásának jellemzői
A helyes táplálkozás.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Életkor TESZT.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
var q = ( from c in dc.Customers where c.City == "London" where c.City == "London" select c).Including( c => c.Orders ); select c).Including(
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok megelőzése,rizikófaktorok kiszűrése Előadó: Képíróné Gyarmati Zsuzsanna A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A helyes táplálkozás.
Aktív, egészséges életmód
HOMO POLITOLOGICUS 3. Egészséges iskolai büfé.
Testi - lelki egyensúly
Egészségkultúra 9. évfolyam
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
Egészséges életmód.
Tegyünk az elhízás ellen!
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Az egészséges életvitel, életmód
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I. EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

Ezt lelje meg!

Tervezze meg előre étrendjét és vásárlását. Nincsenek tiltott, egészségtelen ételek, csak kerülendő mennyiségek. A csomagoláson mindig nézze meg az összetételt és a szavatosságot. Minden napra vegyen friss zöldséget és gyümölcsöt. Mindig az évszaknak megfelelő zöldséget és gyümölcsöt vegyen. A kenyérfélék közül válassza a rostokban gazdagot

7. A tejtermékek közül keresse a zsírszegény fajtákat és fogyassza naponta. 8. Legalább hetente egyszer fogyasszon halat, párolva vagy roston. 9. Édességet csak módjával! Sok benne a cukor, a zsír és a kalória. 10. A húsokról az ételkészítés előtt vágja le a látható zsiradékot. Csirkét, pulykát a bőre nélkül készítse. 11. Vegye figyelembe a felvágottak, sajtok, egyes tejtermékek, fagylaltok, jégkrémek, chipsek rejtett zsírtartalmát. 12. Próbálja ki az új nyersanyagokat és a zsírszegény ételkészítési módokat. 13. Nem mindegy, hogy mikor eszik. Rendszeresen, naponta többször étkezzen.

14. Mérlegeljen! Mennyit evett, mennyit mozgott. 15. Az elhízás nemcsak “szépészeti” kérdés, hanem számtalan betegség okozója. 16. Az evés örömforrás, de (m)értékkel (v)étkezzen. 17. Szomját oltsa ivóvízzel, ásványvízzel, cukormentes üdítőitalokkal. 18. Az ételek ízesítésére használjon friss és szárított fűszernövényeket só helyett. 19. Friss vagy aszalt gyümölccsel, esetleg sótlan olajos magvakkal jutalmazza önmagát, gyermekét. 20. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás jó közérzetet ad, fokozza a teljesítőképességet, erősíti a szív- és érrendszert, csökkenti a zsírtömeget, növeli a csontsűrűséget és az izomerőt. 21. Sosem késő elkezdeni a rendszeres testmozgást, testedzést.

22. Minden edzés bemelegítéssel kezdődik és levezetéssel ér véget. 23. A fokozatos kezdésnél a kis izomláz jó jel, a kimerültség nem! 24. Az edzést étkezés után egy-két órával tanácsos elkezdeni. 25. A harmincöt éven felüliek kezdjék a sportos életmódot orvosi vizsgálattal, még akkor is, ha egészségesnek érzik magukat! 26. Lázasan, betegen tilos a sportolás! 27. Nincs ügyetlen, két ballábas egyén, csak akaratgyenge.