HR a Flextronics International sárvári telephelyén

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Advertisements

B2B-marketing – A szervezeti piacok
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
CHIEFTEC – Industrial Co., Ltd
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
d.hu Page 1 d.hu Click to edit Master title style 1. oldal BUDAPEST Airport d.hu április hó Hogyan áll a ferihegyi cargobázis?
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Seminar on Lyophilization Seminar on Lyophilization Budapest, Hungary
Versenyelemzés 8.fejezet.
Az ipari parkok fejlődése Magyarországon a Győri Ipari Park kialakulásának tükrében március 12. Győri Ipari Park Minőségi.
Bútoripari Technikusnak?
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
Logisztika 6.előadás.
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
Nyugat-Pannon Térségi Iparfejlesztési Stratégia 2020 Möglichkeiten und Lokalisationsvorteile der Region im Fahrzeugindustrie A térség lehetőségei, lokalizációs.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Az ellátási láncok biztonsága
A Grundfos Vállalatcsoport
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
Magyar Controlling Egyesület Pécs, 2005 szeptember Cég neve MCE Konferencia 2005 A controlling gyakorlata Controlling Kemény Gyula.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Fém- és műanyag feldolgozó Kft.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Miért pont Magyarország? avagy Hogyan szerezzünk külföldi befektetőt?
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Somoskői Gábor Froweld kft.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Újraiparosítási folyamatok a Dél-Dunántúlon Feldolgozó ipari helyzetkép a Dél-Dunántúli régióban Kovács Szilárd PhD-hallgató PTE KTK Regionális Politika.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Vállalati stratégia március március március 28.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Mitől innovatív egy vállalkozás?
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
Potenciális járműipari beszállító körzet Vas és Zala megyében Sóska Renáta II. évf. Regionális és környezeti gazdaságtan, MA A járműipar gazdasági hatása.
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Biyovis a mi üzletünk.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Lear Corporation Magyarország Kft.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Gyakornokokat Gödöllői gyárunkba keresünk az alábbi területekre:
Projektirányítás elmélet - teszt
Senior műanyag fröccsöntő gépbeállító
Üdvözöljük! Dr. Cser-Palkovics András – Székesfehérvár polgármestere
Regionális és vállalati identitás az ellátási láncokban
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
L O G I S Z T I K A A L A P J A I Készítette: Gács Nóra
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
A STRATÉGIA KIALAKÍTÁSÁNAK FŐBB SZEMPONTJAI
Az alábbi pozícióba keresünk munkatársat:
Antares Hungary Kft. cégbemutató a legnagyobb hazai irodaszékgyártó
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

HR a Flextronics International sárvári telephelyén Pintér Tamás Schmitt Csilla Sipos Etelka Műszaki menedzser II. évfolyam 2012

Flextronics International Multinacionális nagyvállalat 4 kontinens 30 országában Több mint 200.000 alkalmazott Szerződéses gyártó Saját márkával nem rendelkezik Elektronikai cégeknek ajánlja szolgáltatásait

Flextronics International Eleinte a nyomtatott áramkörök gyártása Később az összeszerelés Aztán a szervíz szolgáltatás A piacot több nagy cég uralja Flextronics versenytársai közül a Jabilt érdemes kiemelnünk, mely szombathelyi gyárával a hr piacon is vetélytársként jelentkezik

Flextronics International Szervezeti felépítését a vevői szegmensek és business unitok jellemzik Mely dedikált szegmenst, azaz vevő orientált kereskedelmi és operációs teameket jelent az öt stratégiai szegmensben (Integrated network solutions, industrial emerging industries, high reability solution, high velocity solution, convergence product) és öt business unitban. A vállalat stabil pénzügyi háttérrel, Összetett vevői és szegmens portfólióval rendelkezik A Lean Six Sigma rendszer bevezetésében és a vertikálisan integrált supply chain megoldásokban is vezető szerepet játszik.

Flextronics Magyarországon A vállalat hazánkban jelenleg négy telephellyel rendelkezik Budapesten Sárváron Tabon Zalaegerszegen. A sárvári, tabi és zalaegerszegi üzem földrajzi elhelyezkedése, lehetővé teszi az üzemek együttműködését Így eltérő profiljaik tovább erősítik piaci helyzetüket A koncepció szerint a Zalaegerszegen és Tabon gyártott nyomtatott áramkörök Sárváron fröccsöntött műanyag alkatrészek az összeszerelés alapját lépezhetik A sárvári elosztó központ a logisztikai teendőket is lefedi.

Flextronics Magyarországon

Flextronics - Sárvár A sárvári telephely eredetileg az Ecoplast fröccsöntő üzeme volt Később előszerelő szalagokkal bővült és a Neutronics cégcsoporthoz került Annak felvásárlásával lett a Flextronics International tagja Időközben késztermék összeszerelés is kezdődött Mely régiók szerinti készre csomagolással bővültÍgy a termék elosztó raktárak, átcsomagolás nélkül közvetlenül juthat a fogyasztókhoz

Flextronics - Sárvár A gyár ipari park keretein belül működik Jelenleg a Flextronics mellet az SCI és a Hirsch csomagolástechnikai cégek is itt gyártják termékeiket Korábban fém megmunkáló üzem AMTEK, és logisztikai vállalkozás (Versteinen) is volt az ipari parkon belül.

Flextronics - Sárvár A telephely 4.600 m2 összeszerelő csarnokkal Több mint 1.000 m2 irodai területtel rendelkezik A műanyag üzem 15.000 m2 termelési csarnokkal 5. 000 m2 iroda területtel áll ügyfelei rendelkezésére A területeken dolgozók létszáma igény szerint, szezonálisan változik A támogató funkciók (személyügy, IT, pénzügy) megosztott állománnyal dolgoznak

Flextronics - Sárvár Vevőik a teljesség igénye nélkül: Ericsson Motorolla HP Cisco Whirpool Indesit Ford Mercedes Audi BMV VW

Flextronics - Sárvár

Flextronics - Sárvár A cég a telephely előnyeit az alábbiakban foglalja össze: - A szervíz rendelkezésre áll a gyártás mellett - Kedvező földrajzi helyzet – Kelet-közép Európa, két órára az osztrák autópályától - Műanyag fröccsöntés a helyszínen - Flextronicson belül elérhető a szükséges technológiai tudás - Képzett erőforrások rendelkezésre állnak - Az ipari parkon belül rendelkezésre álló szabad terület a termelés és logisztika számára - Egyenes vonalú anyagmozgatás által költséghatékonyság, és minőségi kockázat minimalizálás, valamint környezetkímélés - Közvetlen együttműködés más ipari telephelyekkel

Szervezeti felépítés

HR sajátosságok A Flextronics az ország legnagyobb munkaadója a privát szférában Telephelyei együtt 10.000 főt alkalmaznak Sárváron 1974 főt A vállalat HR tevékenységével kapcsolatban az alábbi előnyöket említhetjük: 7 ügynökséggel is együtt dolgozik, a lehető legnagyobb hatékonyság és flexibilitás elérése érdekében. Sztenderdizált kiválasztási folyamat, és üzleti igényeket követő alkalmazás jellemzi. Egységesített tervezett tréning minden pozícióban Képesség mátrix segítségével a monizorozás, és karbantartás Képességi szintek: T – trainee, C – certified, M – master Intenzív együttműködés a műszaki egyetemekkel Stratégiai kapcsolat szakképzőkkel

Flextronics - Sárvár

Flextronics - Sárvár

Flextronics