Klein Dávid.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Hírközlés – Hatóság Szabó Tibor Kompetenciaközpont vezető
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Hernádi László TUDÁS, SEBESSÉG, GYŐZELEM. A pilóta és a titkos „összetevők”
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST.
Intézményfejlesztési Terv
Metformin bébik 2010 "A baba a háznál az öröm forrása, a béke és a szerelem hírnöke, az ártatlanság nyugvóhelye a földön, az angyalok és az emberek közötti.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Alaszka.
GKI Zrt., A gazdaság helyzete – kampány előtt és után (Tények, várakozások és előrejelzés) Mérők Klubja Budapest, április 24. Dr. Karsai.
RÁDIÓS SEGÉLYHÍVÓ ÉS INFOKOMMUNIKÁCIÓS
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Az anyag és néhány fontos tulajdonsága
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Roots & Shoots csoport megalakítása
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
Veszettség elleni védekezés tapasztalatai Magyarországon
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
A klímaváltozás hatása a hegyvidéki éghajlatra: az Alpok
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A BRIC-országok jövője
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A baloldali kék egyenesnek melyik a folytatása? Nézd különböző távolságokból!
Az Albacomp Története.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Közösség és innováció Salgótarján, január 29. az Ongai Kulturális Egyesület szemszögéből Készítette: Takács László.
Terep- és tájtípusok.
Poszt-szocialista országok eredményei PISA 2003 Cs L M Szl x olvasás matematika.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Pálfy Aliz: (N. Colan Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy) MENTÁLHIGIÉNÉS KÉPZÉS, MENTÁLHIGIÉNÉS PROGRAMOK ERDÉLYBEN – ÁTTEKINTÉS, KEZDEMÉNYEZÉSEK, TERVEK.
Nova Alpin Kft Rákóczi 2. sz. barlang rekonstrukció 2012.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
2005. március 24.Politika és iskola - az Eötvös Károly Intézet konferenciája ISKOLA ÉS POLITIKAI SZOCIALIZÁCIÓ Csákó Mihály ELTE TáTK.
1998 Almássy Endre Liebe Pál
Osztálytalálkozó május Tóalmás.
Itt vagyunk mi.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
A tanári munka és foglalkoztatás indikátorai nemzetközi tükörben Imre Anna Oktatáskutatási és Fejlesztési Intézet november.
Szecessziós épület 1910 építési év 37 albetét 2013 május óta áll a kezelésünkben Új építésű két épületből álló lakópark 14 albetét 2008 szeptember óta.
A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének munkája (2005)
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Bajnóczi Krisztián.
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Az Indiai Nagy Fal.
Karrier.
Kőrösi Csoma Sándor Jovánovics Anikó.
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Előadás másolata:

Klein Dávid

Információk Klein Dávidról Dávid 1975-ben született és 13 évesen ismerkedett meg a hegymászással. Egy évvel később alapfokú sziklamászó vizsgát tett. 1998-ig hazai hegymászó iskoláinkban, az Egyesült Államokban, a Magas Tátrában (több téli próbálkozás a Magas Tátra teljes főgerincének átmászásával) és az Alpokban töretlen lendülettel csiszolta hegymászó tudását, nyáron és télen, sziklán és jégfalakon. Magashegyi expedíciós hegymászó karrierjét 1998-ban kezdte el. Dávid négy 8000 méter feletti csúcs megmászásában vett részt, hét különböző expedíció keretében, mint expedícióvezető vagy logisztikai vezető, valamint egy nyolcezer méter feletti csúcsot nemzetközi expedíció meghívott tagjaként mászott meg.

1998. nyara Tirich Mir, 7708 m, expedícióvezető, kb. 7100 m-ig jut (ismeretlen ázsiai betegség miatt korábban legyengült, visszafordul) Pakisztán, Hindukus-hegység

1999. nyara Szóló felderítő túra a Broad Peak-re (e túra eredményeire épült a 2000-es expedíció) Pakisztán, Karakorom-hegység

2000. nyara Broad Peak, 8047 m, expedícióvezető, kb. 7800 m-ig jut (fagyás miatt visszafordul) Pakisztán, Karakorom-hegység

2001. február Téli expedíció a Denalira, 6194 m (a rendkívül mostoha időjárás kényszeríttette a csapatot meghátrálásra, a csúcs alatti táborból) USA, Alaszka

2001. ősz A Magyar Everest – Lhotse expedíció vezetője; a csapat új útvonal variánst mászik meg, ami nemzetközileg is kimagasló; rossz idő miatt a csapat visszavonul, Nepál, Himalája

2003. Gasherbrum II, 8035 m, logisztikai vezető és csúcsmászó, valamint Gasherbrum I, 8068 m, csúcskísérlet a II-es megmászása után néhány nappal – a GI esetében a csúcs alatt pár száz méterrel az erős szél visszafordulásra kényszeríti; mindkét hegy: Pakisztán, Karakorom-hegység

2004. Cho Oyu, 8201 m, nemzetközi expedíció meghívott mászójaként, oxigénpalack és teherhordók nélkül jut a csúcsra, Tibet, Himalája

2005. tavasz Mount Everest (nepáli oldal), 8850 m, nemzetközi expedíció meghívott, független mászójaként (oxigénpalackkal) 8500 méterig jut, amikor egy vihar visszafordulásra kényszeríti. Nepál, Himalája

2006. tavasz Mount Everest (tibeti oldal), 8450 méterig jut (oxigénpalack nélkül), erős szél és mély hó kényszerítette visszafordulásra, a hegyen végig egyedül mozog, táborait önállóan építi ki. Tibet, Himalája

2010. tavasz Mount Everest (tibeti oldal), Várkonyi Lászlóval közös expedíció. Az expedíció során a csapatot április 26-án jégomlás okozta lavinabaleset érte, melynek során Várkonyi Lászlót maga alá temette a jég, és életét vesztette.

Eötvös József Általános Iskola Készítette: Zsók Regina 8.z és Samu Dominika 8.z Eötvös József Általános Iskola 2011. November 22.