VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
általános főig. helyettes
Gábor Dénes Tehetségpont
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar F ő iskola Hallgatói Önkormányzatának bemutatása Beregszász 2012 Készítette: Nagy Tibor.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
kiemelt projekt bemutatkozása
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
„KIÚT” TÉRSÉGFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4625 ZÁHONY, ADY ENDRE ÚT 37/B. TEL: MOBIL: FAX:
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Tagszervezeti munka erősítése
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
A Magyar Hidrológiai Társaság hozzászólása Dr. Váradi József A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztály elnöke 2012 április. 24 Vidékfejlesztési Minisztérium.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Pályázó: Nők-háza Egyesület Nagykanizsa Pályázati azonosító: IFJ-GY-ND-09-A/B0043 Pályázat címe: Kistérségi Ifjúsági Fórum – 2009.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Gondolatok az MKE Kémiatanári Szakosztályának működéséhez Vezetőségújító taggyűlés március 8. Szalay Luca, ELTE Kémiai Intézet.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Sajómenti Népművészeti Egyesület Kazincbarcikán 2004-ben egy népművészeti kiállítás kapcsán vetődött fel annak a gondolata, hogy legyen egy egyesület,
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Emlékek a kezdettől a mai napig 2015 november 14
Romák a felsőoktatásban Fekete Ilona Dóra
"INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE" IX. SZAKMAI FÓRUM
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Tagszervezeti munka erősítése
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató

Az elhatározás alapja  A településen és a kistérségben fellendíteni a kultúra iránti érdeklődést  Felkutatni és támogatni a településen és a kistérségben élő, és tenni akaró tehetségeket  Megérteni és bemutatni a településen és a kistérségben élő kisebbségek értékeit, kultúráját  Népszerűsíteni a mindennapi testmozgást és az egészséges életmódot

Az egyesület céljai I.  egészséges életmódra való nevelés  a sport és a mindennapos testmozgás népszerűsítése a társadalomban  a magyar kultúra népszerűsítése  tehetségek felkutatása, támogatása  a magyarországi kisebbségek kultúrájának népszerűsítése

Az egyesület céljai II.  segítségnyújtás a hátrányos helyzetű személyeknek és csoportoknak, művészeti, sport és kulturális céljainak elérésében  hagyományőrzés elősegítése, támogatása  az emberek testi, lelki, szellemi fejlődésének elősegítése, önismereti tudásának növelése, a tudatos életvezetés megismertetése, a tolerancia, a megértés elősegítése az emberi kapcsolatokban

Az egyesület céljai III.  ifjúságvédelem, ifjúságsegítés  drog prevenciós szolgáltatások kialakítása

Feladatok a célok érdekében I.  megfelelő társadalmi és érdekképviseleti kapcsolatok kialakítása, együttműködés a már működő országos és helyi szervezetekkel, szervekkel  turisztikai, sport, egészséges életmódra nevelő, tehetségkutató, kulturális, hagyományőrző, szakmai programok és előadások, szolgáltatások szervezése, lebonyolítása, kialakítása

Feladatok a célok érdekében II.  részvétel az Egyesület tevékenységét és működését érintő jogszabályok társadalmi előkészítésében  a hatékony érdekképviseleti tevékenység érdekében rendezvények, fórumok, konferenciák szervezése, lebonyolítása

Feladatok a célok érdekében III.  alkotóműhely létrehozása, amely felkutatja és segíti a kortárs tehetségeket (előadó-, képző-, iparművészek), és lehetővé teszi, hogy azok nagyközönség elé kerülhessenek  létrehozni egy, a célok megvalósításához szükséges és alkalmas létesítményt

Az egyesület tagsága  Egyéni tag  Egyéni tag lehet minden olyan magyar állampolgár aki egyetért az Egyesület célkitűzéseivel, elfogadja Alapszabályát, kitölti az Egyesület Belépési Nyilatkozatát és fizeti a tagdíjat.  Pártoló tag  Az Egyesület pártoló tagja aki adományaival segíti az Egyesület munkáját, de abban tagként nem kíván részt venni.

A tagok jogai  Egyéni tag  szavazati joggal rendelkezik  jogosult részt venni az Egyesület tevékenységében, véleményt nyilvánítani, javaslatot tenni  jogosult az Egyesület feladatkörébe tartozó kérdések megvitatását kezdeményezni  Pártoló tag  az Egyesület ülésein, rendezvényein tanácskozási joggal részt vehet, szavazati joggal nem rendelkezik

A tagok kötelezettségei  Egyéni tag  köteles a célkitűzésekért aktívan tevékenykedni  az Alapszabályban foglaltakat és az Egyesület határozatait köteles megtartani  köteles fizetni a tagdíjat, melynek mértéke: 1200Ft/év  Pártoló tag  köteles az Egyesület felé felajánlott támogatást az Egyesület rendelkezésére bocsátani

Az elnökség  Elnök:  Musitz Attila  Alelnök:  Galbáné Meizner Anikó  Titkár:  Csukáné Hörömpöli Ilona

Rövidtávú célok  Taglétszám növelése  Az egyesület népszerűsítése a térségben  Az alapvető működéshez szükséges támogatások megszerzése  Bemutatkozó rendezvény szervezése  Répásy Zsolt fotóművész kiállítása  Szénási Gábor hangszerkészítő workshopja  Romungro Gipsy Band koncert  Húsvéti gyermekprogramok

Hosszútávú célok  EU pályázatokon való részvétel  A működés biztosítása pályázaton megnyert összegekből  Az egyesület tevékenységének további bővítése a kistérségben