A mennydörgés létetzéselmélete felé A mennydörgés vizet áraszt, A víz gyógyír a világnak. A víz a teremtés orvossága. A mennydörgés morajlása Megfélemlíti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan tájékozódjunk a terepen?
Advertisements

"Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.
Úton böjtben.
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
VANGOGH V I N C E N T ( ) A vetítést dal kíséri.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
A legszebb Szív.
Halottak napjára….
Édesapám magyar nóta szövegei
Jó reggelt- Isten hozott !.
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Zsikazsu Emlékkönyve.
Vörösbegy Apró kis élet, szinte csepp mely tenyered alatt csipeget. Éli fürgén röpke életét nem tudja mi az, meddig még?
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
Mezők és dombok vannak ott a mi kis barátainknak. a mi kis barátainknak. Ahol futkározhatnak és játszhatnak együtt a kis játszhatnak együtt a kis.
dalát csöndjét, És lásd a világod
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Dévényi Erika Boldognak lenni
" Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
(Bokrétás András) automatikus képváltás Automatikus képváltás.
Napra Valentin.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Szülőhazám! Zenével:.
A népdalok 27/B.
Szívem áldott hangján Te ismersz nagyon jól, Megérted azt, mi bennem van, ha ajkam nem is szól. Ha válaszút előtt állok, ha a léptem tétova, Hozzád futok,
Reményik Sándor: Akarom
Ha egy nap….
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
GYÉMÁNT ÉS ARANY.
A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT!.
Az Úr irgalma végtelen, Ezt folyton érzem én; Habár nincs semmi érdemem, Ő mégis hord kezén. Nincs arra szó, sem gondolat, Mi jóval áld az Úr; Ha lankadok,
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Minden ünnep legszebb fénye, Szép Karácsony eljött végre!
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Pozitív gondolatok.
Naplemente a Hargitán…
JÓ REGGELT !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Gazdagabb vagy bárkinél,
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
Csitáry-Hock Tamás*************Szeretettel Aliz
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
A HÁROM FA.
Nem akarsz félszívű követőt, lényem tiéd.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Csak a szeretet képes arra, Csak a szeretet kérhet arra,
Tele vagyok, dallal  vagyok tele, Nem, mint virággal a rét kebele, Nem mint sugárral, csillaggal az ég: De tartalmával a ,,poshadt fazék”.
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
Egy csepp emberség A Kormorán csodaszép dalával.
I-092.
Reményik Sándor: Akarom
Előadás másolata:

A mennydörgés létetzéselmélete felé A mennydörgés vizet áraszt, A víz gyógyír a világnak. A víz a teremtés orvossága. A mennydörgés morajlása Megfélemlíti az embert, Ám, mint égzengés esőt kelt. Megtisztít és éltet mindent. Hozd el nekünk mennydörgésed, Engedd az esőt záporozni! Flaming Rainbow Women

1. Az ökör keresése •Végtelen vadonban vándorol a pásztor, kusza növényzet között keresi ökrét. Messzi a folyó, távol a hegység és mind mélyebb vadonba vezet az ösvény. Halálosan fáradt a test, a szívet kétség gyötri. A pásztor nem leli a helyes irányt. Leszáll az est, a csöndben tücskök ciripelése hallatszik. • A “pásztor és ökre” zen-történet az ősi Kína fénykorából származik. Onnan vitték buddhista szerzetesek Japánba, ahol a Zen-buddhizmus egyik legnagyszerűbb tanítószövegeként ismerik.

2. Az ökörnyom föllelése •A fák alatt, a víz partján itt-ott föllelhetőek az ökör nyomai. Meglelte-e az utat a pásztor az illatozó mezőn? Bármily messzire is futna az ökör, a távoli hegyek mögé: elrejtőzni nem képes.

3. Az ökör megtalálása •Egyszerre fölhangzik az ének ott fönn a csúcson. Melegen süt a nap, enyhén simogat a szél, a parton üde-zöld a fű. Szép a fej, az erős szarvak: művész sem festhetne különbet.

4. Az ökör elfogása •Igen nagy fáradságába került a pásztornak az ökör elfogása. Vadságát megfékezni még nehéz, mert az ökröt heves ösztönök kormányozzák. Elszakíthatja magát és messzi magaslatokra menekülhet. A ködbevesző távolban, a felhők birodalmában keresheti rejtekét. •Ahol az illatozó füvek az egek felé törnek, ott fogta el az ökröt a pásztor. A karikába fűzött kötőféket erősen tartja kezében. Jól látja az otthon felé vezető világos ösvényt.

5. Az ökör szelídítése •Ostort és kötőféket pillanatra sem engedheti el a pásztor. Az ökör különben őrjöngő iramban, port kavarva futna tova. De türelemmel szelídítve, idomítva, bilincs és lánc nélkül követi pásztorát.

6. Hazatérés az ökör hátán •Ökre hátán tér haza a pásztor, nyugodt és elégedett. A terjedő alkonyati ködben messzire hallatszik a furulya hangja. Ütem és dallam jól érzékelteti a pásztor hangulatát. Aki figyel a dalra, maga is érzi, miről dalol.

7. Feledve az ökör, a pásztor marad •A pásztor hazaérkezett. Az ökör feledve. Magában ül a pásztor, boldog nyugalomban. Álma zavartalan, bár a vörösen izzó nap már magasan jár az égboltozaton. Szalmatető alatt, a sutba hajítva a haszontalan ostor és kötőfék.

8. Sem ökör, sem pásztor •Kötőfék és ostor, ökör és pásztor egyaránt eltűntek. A távoli kék egekbe szó nem hatol, hogy határait kimérje. Hó meg nem maradhat a tűzhely lángja fölött. Csak miután az ember e helyre megérkezett, felelhet meg a mesterek követelményének. A világot akartam megváltani: csodálatos. Nincsen megváltandó világ.

9. Visszatérés az őseredethez •Visszatérve az őseredethez, a pásztor feladatát megoldotta. Kunyhója magányában időzik, és nem látja a külső dolgokat A folyam folyik, mivel folyó. A virág virágzik, mivel virág.

10. Betérés a piacra üres kézzel •Rongyosan, mezítláb tér be a pásztor a piacra. Arcára por tapad, hamu borítja fürtjeit. Ajkán mosoly fakad: titkot, csodát nem kutatva nézi a virágzó lombokat. Ha sikerül önmagaddal találkoznod, és mégis ismeretlennek maradnod: betérhetsz a palotába…