KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
NTP-HHT-MPA „A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása” Megnyert összeg: FT.
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
Az iskolai szociálismunka
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Kis csoport szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐ GYERMEKEK FEJLESZTÉSÉNEK ALAPELVEI Őszi Tamásné Autizmus Alapítvány.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
Közösségben újra hasznos!
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
TÁMOP / „Önkéntes (Pont) Te magad légy!”
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A „segítő tanár” rendszer működése az Új Buda Alma Mater-ben Turányi Zsófia Budapest február.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS: JAVASLATAINK ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU OKTÓBER 30.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
ACODOMUS EGYESÜLET ROMÁNIA -Deményháza. ACODOMUS EGYESÜLET Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros megye, Románia Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Javaslatok a következő tanodaciklusra Szűcs Norbert Motiváció Oktatási Egyesület.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Tanulástechnikai foglalkozások
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
TÁMOP /10/ Együtt-Működők Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása szeptember.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
Barcsák Marianna - KPSZTI
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
Család – és Gyermekjóléti Központ
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Tájékoztató Az EFOP VAN HELYED
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.

A TEVÉKENYSÉG CÉLJA Olyan szolgáltatások biztosítása, elérhetővé tétele, amelyek az érintett háztartásokban hiányoznak vagy korlátozottan állnak rendelkezésre. A családok életminőségének javítása, a szegénység újratermelődésének megelőzése.

CÉLCSOPORT A Kisvaszaron élő általános iskolás és középiskolás korú gyermekek, valamint családjaik.

EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK TANULÁST SEGÍTŐ FOGLALKOZÁS: célja: Az iskolába járó gyermekek felzárkóztatása, hiányosságaik iskolán kívül történő felmérése, csökkentése. A tanulást segítő foglakozást egy képzett pedagógus végzi, heti 2 alkalommal. 3-3 órában. A pedagógus a gyermekek iskolájában tanít, sok a programra járó gyermeket személyesen ismer. Ezáltal ismeri a gyermekek képességeit, tanulási nehézségeit, szokásait, elmaradottságait mindezekkel szemben tisztában van a gyermekek tehetségeivel is.

EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK FILMKLUB célja: A programot látogató gyermekek és fiatalok multikulturális ismereteinek bővítése, tudásuk gyarapítása a film kategóriák megismerése, a filmben látottak és a saját életútjuk tapasztalásainak összehasonlítása. A filmklub havi egy alkalommal 3 órában kerül megrendezésre.

EDDIG MEGVALÓSULÓ/MEGVALÓSULT PROGRAMOK TÁNCOKTATÁS: célja: A gyermekek és fiatalok, a tánc által jobban megismerhetik a saját kultúrájukat. Az oktató által képzett két helyi fiatal folytatja a táncoktatást december hónaptól heti egy alkalommal. A táncoktatást egy képzet tánctanár végezte, heti két alkalommal 2-2 órában.

KÉP (Közösség Építő Program): célja: A gyermekek és fiatalok konfliktuskezelésének javítása, a programon résztvevők kommunikáció készségük, öngondoskodásuk fejlesztése, egymás előtt való megnyílás, nyíltabbá válásuk elősegítése, valamint közösségé kovácsolása. A program havi egy alkalommal kerül megszervezésre 2 órában, állandó csoporttal.

NYÁRI ÉTKEZTETÉS: célja: A hátrányos helyzetben élő gyermekek részére a nyári szünidő alatt biztosítva legyen a meleg étel. A meleg étkeztetés 80 főre, a nyári szünidő alatt (2 hónap) valósul meg.

NYÁRI TÁBOROZTATÁS: célja: A családok rossz anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a gyermekek elszakadjanak az otthoni környezettől, valamint viselkedési normák megismertetése a fiatalokkal, gyermekekkel. A nyári tábor a pályázat ideje alatt két nyár alkalmával biztosít lehetőség 30 gyermek részére a Balaton partján.

JÁTSZÓHÁZ

További szolgáltatások KOMPLEX SZOLGÁLTATÁSOK: 1. Mosási lehetőség 2. Tisztálkodási lehetőség 3. Adósságkezelési tanácsadás 4. HSZAK ügyfélfogadás 5. Klasszikus Szociális Munka

Tervezett programok Csak csajok klub Barkács klub Nyári tábor Étkeztetés

HOSSZÚ SÁNDOR GERGELY 2012. KISVASZAR KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! HOSSZÚ SÁNDOR GERGELY 2012. KISVASZAR