Iszlám teremtéstörténet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
Advertisements

A BIBLIA ÉS AMI MÖGÖTTE VAN
Szitakötő Totó.
1848 Március 15.
Készítette : Mgr. Meleg Mária hittanár
Kis Angyalkák.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A házasság még nem a mennyország
A Föld, időjárás, éghajlat
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
és ebbe más is belehalt már…
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Kínai terméstörténet.
Maja teremtéstörténet
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Egyiptomi Teremtéstörténet
Ábrahám legnagyobb próbatétele
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Jelenléted erőt ad nekem, jelenléted, Uram, Istenem…
Rejtélyek és megfejtőik
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
MIÉRT VAN SZENVEDÉS? Mit tanít a Biblia a szenvedés okáról és céljáról? Dr. Hangyás László – május 18.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Kis Angyalkák.
Mózes 1. könyve A termtésről
Angyalok & Démonok A Biblia tükrében.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
ISTEN IGÉJE MONDJA: „…a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt … és új éneket énekeltek ekképpen: "Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet,
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
Tibeti teremtéstörténet By Nagy Márk and Vincze Gergely.
Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég, Az arcomra álmos köd szitál.
Egy nép sötétségben élt és várta az áldott fényt. Nyomorúsága az égbe kiált, és Istene meghallja szavát.
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Készítette: Jon A. Palmer
Apokalipszis 12/C.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jelenléted erőt ad. Refr. Jelenléted erőt ad nekem, Jelenléted Uram, Istenem. Jelenléted, itt van lakhelyem, hol megérintesz kegyelmeddel. Sziklád rejtekében,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Az Özönvíz.
Szent vagy, szent vagy, szent vagy Végtelen és nagy! Énekünk e reggelen Újra zeng neked! Egy személyben három, Teljes égi lény vagy. Ó örök Isten, Áldjuk.
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
Hold.
Hittem benned, s most íme zengem Irgalmas nagy tetted ezért.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
A világ teremtése. Isten az első napon megteremtette az eget és a földet. Első nap.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
Hihetünk egy jó Istenben,
A teremtő és gondviselő Atya
Előadás másolata:

Iszlám teremtéstörténet. Az ég, a föld és az angyalok teremtése A Korán és a Hadíth nyomán. Az arab nyelvben az iszlám szó alapvető jelentése: „Isten akaratának való alávetés” vagy „Isten akaratában való megbékélés, megnyugvás”. Allah: Arab megnevezése Isten, az Allah kifejezést elsősorban az iszlám használja.

Allah megparancsolta… : …a víz felett lebegő párának, emelkedjen a magasba = és 2 nap alatt megalkotta az eget. Ezután létrehozta a 7 eget és a 7 földet. : …a szélnek, hogy kavarja fel a vizet. A víz tajtékzott, magas hullámok tornyosultak, és sűrű pára képződött. A tajték megszilárdult = föld. A hullámok megálltak = hegyek. : …egy angyalnak, hogy ereszkedjék a föld alá, mert a föld akár egy bárka a vizek színén ringott. Az angyal a földet kelti és nyugati szegélyénél fogva, vállára emelte. Ekkor Allah egy négyszögletű sziklát alkotott zöld rubinból. Megparancsolta a sziklának, hogy ereszkedjék az angyal lába alá. A szikla lemerült de nem talált biztos pontot,hogy megálljon. Ekkor Allah egy roppant bikát teremtett. Allah elrendelte a bikának hogy bújjon a szikla alá, de nem volt hely ahol a bika lábát megtámaszthatta volna. Ekkor egy óriás bálnát teremtett = Bahmut feladata: a bika megatartása volt. Bahmut a vizen úszik, a víz alatt levegő, a levegő alatt sötétség. A hét föld az angyal vállán nyugszik, az angyal a sziklán, a szikla a bikán, a bika a bálnán, a bálna a vízen, a víz a levegőn, a levegő a sötétségen.

Íme a hét ég, amelyet Allah teremtett: zöld smaragd: tehén alakú angyalok lakják. vérpiros rubin: keselyű formájú angyalokkal benépesítve. sárga rubin: hatszárnyú, sas alakú angyalok lakják. színezüst rubin: ló formájú szárnyas angyalok. bíborszínű arany: angyalai hurikhoz hasonlóak. csillogó igazgyöngy: gyermek formájú angyalok lakják, kerubok röpködnek. mennyország ragyogó fényből: és boldog lakosait ember formára teremtette az alkotó.

Íme a hét föld, amit Allah megteremtett: : A mi földünk. Alatta vannak a Meddő Szelek. Földünket hetvenezer kötélen, hetvenezer angyal tartja. : Az elkárhozottak földje, a bűnösök saját húsukat falják, és saját vérüket isszák. : A dárdafarkú, tüzes mérget fröcskölő, öszvér nagyságú, skorpiók földje. Lakosai ember arcúak, szájuk kutyaszáj, tehénlábúak, kecskefülűek, birkaszőrűek. : Sivatag. A pokol tüzét tápláló kénkövekből készült; népének se szeme, se keze, szárnyuk galambéhoz hasonló. : Az ötödik. Skorpiókkal és kígyókkal van tele, az elkárhozottak földje. : A hatodik. Itt tartják számon a rossz szellemek és az elkárhozottak tetteit. : az „Ellenség – vidék”. Iblísz, az ördög lakhelye.

Halottak Hídjának mérlege. „Magasan a pokol felett vezet a Halottak Hídja” Allah trónusára felfüggesztve. A mérleg két tányérja akkora, mint a Föld. Egyik sötétségből, másik árnyékból készült. A mérlegnek hangja és nyelve van. Így kiált: Ez üdvözült! Ez kárhozott! És az üdvözültek felemelkednek a mennybe, a kárhozottakat letaszítják a pokol mélységeibe.

VÉGE Készítette: Kuti Attila Kuti Zoltán