„Vár állott, most kőhalom…”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
A vizsolyi Biblia.
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
..
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Készítette: Puskás Béla.
..
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Utcai és lakótelepi szociális munka
Pápa Városi Televízió.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
. Tölts 17 napot Magyarországon, járd körül nagy- és kisvárosait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned,
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ERDÉLYBEN 2012 ÁPRILIS 27. – MÁJUS 4.
Jelentkezési határidő: április 20.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Kölcsey Ferenc: Himnusz
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Gólyatábor beharangozó
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
Hirdetések FIKE Főiskolások Ifjúsági Keresztyén Egyesülete.
Vörösmarty Mihály élete
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Gödöllő és környéke kulturális turisztikai programjainak bővítése Előadó Maka Marianna TTF Nonprofit Kft.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Az utazás.
Kultúránk bölcsője: Zemplén 25/A. 1. Gönc a via regia útvonalon fekszik, amely Itáliát Lengyelországgal és Oroszországgal kötötte össze a 136 literes.
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
Mobilitási Nívódíj 2005.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Világörökségek Szlovákiában 2011.augusztus
Határtalanul pályázat
Kultúra a török hódoltság korában
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Angliai tanulmányi út február március 16.
SZERETETTEL VÁRUNK szeptember én családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel együtt a MATHIAS LOVASUDVARban, 2638 Királyháza (Kemence) tartandó.
Erdélyi barangolások:
Turisztika tábor – Szlovákia 2015 Tábori tájékoztató
BTSSZ és Nyugdíjas találkozó Hidegvölgyi Erdészlak Programok: Túrák a találkozó helyszínére az ajánlott útvonalak alapján kb. 10:30 séta.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
SZOCIÁLIS HELYZET ÉRMIHÁLYFALVA TELEPÜLÉSEN. MUNKANÉLÜLISÉGI RÁTA -10% SZOCIÁLIS TÉMOGATÁSBAN RÉSZESÜL: -99 CSALÁD, 214- SZEMÉLY FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Erdei Iskola Június Pusztavám Vajda János Erdészeti Erdei Iskola.
Magas-tátrai kirándulásunk
Bornemisza Óvoda
ERZSÉBET TÁBOR július 30. – augusztus 4. Zánka
Nyelv és kultúra I. helyezett: Vas János, Debreceni Egyetem
Tanulmányi kirándulás 2016
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Veresegyház.
Budapest Programajánló
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
Evangelische Hochschule Dresden
Irinyi és Kossuth barátsága
JANUÁR 22..
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Nagyváradi kirándulás ,,Határtalanul”
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

„Vár állott, most kőhalom…” A Jankay Iskola történelemszakköre bemutatja: ZEMPLÉNI VÁRTÚRA című programját 2012. április 5-8. „Vár állott, most kőhalom…”

1.nap Indulás Békéscsabáról (reggeli és ebéd a buszon, ezt a gyerekek hozzák magukkal Tokaj nevezetességei Sárospataki Rákóczi-vár és a református kollégium Szállás: Mogyoróskán Meleg vacsora

2.nap Boldogkőváralja Vizsoly Regőc Füzér Károlyi-kastély, Füzérradvány

3. nap Kassa Dóm II. Rákóczi Ferenc sírja, koszorúzás Rodostó ház

4. nap Monok: Kossuth ház és kastély Szerencs: vár és református templom Békéscsaba

INFORMÁCIÓK Kísérők: Stefkovics Márta, Gyuris Zoltán és Ugrai Gábor Indulás: reggel 6 órakor a Nagy Jankay elől Gyülekező: 5.30 és 6 között (ekkor történik meg a határátlépéshez szükséges dokumentumok ellenőrzése és egy közös kép elkészítése) Kérjük, hogy gyermeke hozzon magával: Túracipőt Hátizsákot TAJ- kártyát és diákigazolványt Jankay pólót Esőkabátot, esernyőt Évszaknak és időjárásnak megfelelő ruházatot Tisztálkodási felszerelést kulacsot

Napi program Ébresztő: 7.30 Reggeli a szálláson: 8.00 Indulás: kb. 9.00 Hideg ebéd kirándulás közben Visszaérkezés: kb. 16.00 Kétfogásos, meleg vacsora a szálláson: 18.00 Takarodó: 22.00 Szalonnasütés, filmnézés, játékok stb.

A Vártúrán energiaital fogyasztása szigorúan tilos! A telefont kizárólag telefonálásra lehet használni a túrák alatt! Nagy értékű műszaki és egyéb cikkekért felelősséget nem vállalunk! Költőpénz egyéni belátás szerint, az őrzéséről mindenki egyénileg köteles gondoskodni. Eurót nem kell hozni költőpénznek, mert Kassán nem vásárolunk.

+36-20/214-76-76 A részvételi díjat kérjük legkésőbb március 30-ig befizetni! Ha valaki rendszeresen szed gyógyszert, kérjük tájékoztassanak róla. Van még szabad hely! A következő telefonszámon a csoport éjjel-nappal elérhető: +36-20/214-76-76

Célunk: A gyerekek a helyszíneken ismerkedjenek meg hazánk történelmével. Lássák, hogy az épített emlékek hogyan őrzik meg a múltat. Érdeklődő, közösségben élő, ott előadni tudó minta megmutatása. Létrehozni egy olyan csapatot, mely évente kétszer kirándulást tesz Magyarország váraihoz.

A gyerekek feladata: Bendegúz: Tokaj vára Dávid: Sárospatak történelme Tamara: Rákóczi-vár Sárospatakon Dóri: református kollégium Sárospatakon Csabi: Mogyoróska története Milán: Boldogkőváralja Áron: Vizsoly Vince: Füzéri vár Bálint: Regéci vár H. Balázs: Kassa

D. Balázs: Kassa, Rodostó ház Dóri: Kassa, Szent Erzsébet dóm Noémi: Szerencs, Rákóczi vár Évi: Kossuth Lajos Bence: Károli Biblia Andris: Károlyi-kastély, Füzérradvány Berni: Szerencs, református templom Zsolt: Monok Sanyi: Zemplén megye Dorina: Rákóczi család története Rita: Tokaj és környéke

A kirándulást követően a gyerekek kapnak egy CD-t, mely tartalmazni fogja a túra képanyagát és a látnivalókról szóló információkat. Reményeink szerint ezt a gyerekek későbbi tanulmányaik során is fel tudják használni.

Folytatás következik ősszel a Mecsekbe…