Siker a tőzsdén A/7 Fedezeti ügyletek (hedge): Ellen tranzakcióként megjelenő ügylet. Csak akkor van értelme, ha a financiális terhe nem magas, elviselhető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fundamentális elemzés
Advertisements

Matematika a tőzsdén.
Bevezetés a technikai elemzésbe, és a tőzsdepszichológiába
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
Állóeszköz-gazdálkodás
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,
Kvantitatív módszerek
Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.
Az opció fogalma Put-call paritás Opciós befektetési stratégiák
Gondolatok a tőzsdézésről május 19..  A hazai vagyonkezelési piac egyik legfiatalabb tagja, 2007 szeptemberében alakult  Magánszemély tulajdonosok.
A technikai elemzés alapjai
Nemzetközi befektetések
Előadó: Horváth András, tőzsdeszakértő
Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Pour personnaliser le pied de page « Lieu - date »: Affichage / En-tête et pied de page Personnaliser la zone date et pieds de page. Cliquer sur appliquer.
Siker a tőzsdén A/9 A point and figure chart, az o-x diagram.
Siker a tőzsdén 20. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. CCI (Commodity Channel Index)
A diákat készítette: Matthew Will
Piaci kereslet és kínálat
Halmazműveletek.
Részvényopciós díjak jellemzői
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
Kvantitatív módszerek
Budapesti Értéktőzsde március 11. Nemzetközi szemlélet – helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Technikai elemzés alapjai
Bevezető Készítette: Mándó Milán
Az opciók értékelése Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, 2005 A diákat készítette: Matthew Will 21. fejezet McGraw Hill/Irwin.
Kötelezettségek 7-8. feladat kidolgozása
Befektetési döntések Bevezetés
A technikai elemzés alapjai Starcz Ákos Inter-Európa Bank Rt. Budapesti Értéktőzsde, március.
Siker a tőzsdén A/19 Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! a a a Átlépve a csatorna.
Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás.
Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan.
Siker a tőzsdén 21. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámmozgásban haladó árfolyamok nem.
Siker a tőzsdén A/15 Bollinger szalag Az árcsatorna indikátorok leghatékonyabb módszerei között tartják számon. John Bollinger pénzügyi ujságíró ötlete.
Siker a tőzsdén A/5 Részvény vásárlásnál milyen lehetőségeink vannak ? Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan.
Siker a tőzsdén A/1 1.Gondolkodásmódunk megváltoztatása. f ogyasztói szemlélet befektetői szemlélet 2. Gondolatok a pénzpiacról: felhasználók > jelenbeli.
Siker a tőzsdén A/11 Fibonacci számok
Siker a tőzsdén A/4 Emelkedő napi árfolyam (fehér). Csökkenő napi árfolyam (fekete gyertya) A forgalom árulkodik (emelkedő nap forgalma zöld, csökkenő.
Siker a tőzsdén A/18 A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) mutató egy instrumentumba be- és kiáramló pénzmennyiséget.
Siker a tőzsdén A/14 Fordulós jelek: kulcs forduló sziget forduló Kulcsforduló esetén (növekvő trendben ) az árfolyam meghaladja a megelőző napok árfolyam.
Kereslet, kínálat, ármechanizmus, fogyasztói-, és termelői többlet
Siker a tőzsdén A/10 A Dow elmélet, az örök „igazság”
A termelési függvény.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
Előrejelzés Összeállította: Sójáné Dux Ágnes. Előrejelzés Az időbeli folyamatok elemzésének segítségével lehetőség nyílik a korábban láthatatlan trendek.
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
2013. őszBefektetések I.1 Származtatott termékek Határidős ügyletek Csere (swap) ügyletek Opciók.
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III. Fedezeti ügyletek Határidős ügylet segítségével rögzíthető a jövőbeli ár –árfolyamkockázat kiküszöbölése.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II.2. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Opciós ügyletek. Az egyszerű spekulációs ügyletek kockázata igen nagy, ezért nem mindenki vállalja. A fedezeti ügyletkötők számára sem előnyös a határidős.
2013. tavaszTőzsdei spekuláció1 Határidős árfolyamok.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Származtatott termékek és reálopciók
Származtatott termékek és reálopciók
II. Határidős árfolyamok
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
Hedge fund-ok Urbán András
Befektetések II. Dr. Ormos Mihály, Befektetések.
Befektetések II. Dr. Ormos Mihály, Befektetések.
TECHNIKAI ELEMZÉS EGYSZERŰEN
A munkaerő-keresleti rugalmasságok
Velünk élő középkor Forrás:
Az online kereskedés alapjai
Előadás másolata:

Siker a tőzsdén A/7 Fedezeti ügyletek (hedge): Ellen tranzakcióként megjelenő ügylet. Csak akkor van értelme, ha a financiális terhe nem magas, elviselhető. Statisztikai módszerek: mozgó átlagok, momentum vagy lendület, momentum vagy lendület, relatív erősségi index, oszcillátorok, oszcillátorok, Elliot hullámok, Fibonacci számok Mozgó átlag: az ár és az árfolyam felhasználásával határozható meg. Több napra vetített mozgó átlagokat (5,10, 40,60, 100,200) használhatunk. Így megkülönböztetünk rövid, közép és hosszú távú mozgó átlagot. Sok esetben komoly támasz ill. ellenállás szintek a pl. az 50 vagy 200 napos mozgó átlag. Momentum: (lendület) : a trend meredekségére jellemző index. Az adott nap átlag árát ill. az árfolyamot hasonlítja össze a mozgó átlaggal. Amennyiben az index trendje nagyon meredek 45-60%-os korrekció bekövetkezése prognosztizálható. Osszcillátorok : Két mozgóátlag százalékos különbségét adja meg. Egy 0 vonaltól pozitív és negatív irányba rajzolódik ki.

Mozgóátlagok Működési elve a következő: Ha a hossztávú elvárás alatt marad a rövid távúnak, akkor a piac túlértékelt, eladási jelzés. Fordított helyzetben vételi szignál.

MOZGÓÁTLAG jelzései  Vételi jel:  A rövid távot átlagoló alulról metszi a hosszú távot átlagoló grafikont.  A napi ár mindkét átlagoló görbe felett helyezkedik el.  Eladási jel:  A hosszabb átlagoló alulról metszi a rövidebb átlagoló grafikont.  A napi ár mindkét átlagoló görbe alatt helyezkedik el.

Mol részvény

Előzetes Fundamentális, technikai elemzés  Napi árfolyamok (nyitó –záró) árfolyam  Bar chartok  Gyertya diagram  Trendek, támaszok, ellenállások  Dupla alj, dupla csúcs, csésze  Árboc szalag, zászlók  Indikátorok csoportosítása  Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok  Fibonacci számok, idősíkok, fan  Stb…. A képekre kattinva bővebb információ_>>