Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit 2011. március 4. Dunaszerdahely.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közoktatási fejlesztések, pályázati lehetőségek
Advertisements

A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon
Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő
Regionális fejlesztési lehetőségek
Foglalkoztathatóság ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztései a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5. prioritásában 2014.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Az Európa 2020 Stratégia hazai végrehajtása
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
GKI Zrt., Az EU statisztikai adatbázisa és az uniós politikák Prezentáció az MTA Statisztikai Bizottsága Budapest, december 6-i ülésére.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
1 Foglalkoztatási kihívások, avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.NOVEMBER EGER Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Előnyt a gazdaságnak, a munkának, a legális foglalkoztatás növelésének Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár.
Az Európai Unió szándékai és törekvései a fogyatékossággal élő európai polgárok érdekében Kósa Ádám.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Erdély2020 Fejlesztési Terv Az EU költségvetési időszakának vezető irányvonalai Winkler Gyula európai parlamenti képviselő Kolozsvár, november.
Erdély2020 Fejlesztési Terv Winkler Gyula európai parlamenti képviselő Temesvár, december 3. Az EU közötti költségvetési kerete.
EURÓPA 2020 Stratégia ERDÉLY 2020 Fejlesztési Terv szeptember 24., Kolozsvár XX. RMKT Vándorgyűlés WINKLER Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ,
A magyar-szlovák program tervezésének állása Tata, február 21.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
1 ANDOR László az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa „Az Európai Unió jövője” konferencia.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK POLGÁR ANDRÁS VEZETŐ STRATÉGIAI TERVEZŐ.
Az Európa 2020 stratégia és 2014-es ajánlások
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
FOGLALKOZTATÁSI FÓRUM Pécsi Kistérségi Foglalkoztatási Paktum
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
1 „ Beszéljünk végre világosan az energetikáról” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Energetika Október 2.
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon.
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
Alkalmazott egészségügyi gazdaságtan
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Az energiahatékonyság finanszírozása a as programozási időszakban.
1 Szociális védelmi kiadások Magyarországon és az Unióban Tokaji Károlyné, KSH „Kérdés és válaszok”, avagy SZEGÉNYSÉG és SEGÉLYEZÉS I. című szakmai konferencia.
Mérhető-e a fenntarthatóság? – Az Európa 2020 stratégia példája Fenntarthatóság és Magyarország 2025-ben SJTB Tudományos ülés, november 19.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Őszi Attila főigazgató. ELŐZMÉNYEK A szakképzés kezdetei városunkban  Dunaújváros – új, tervezett, város  A szakképzés kezdete 1953 Technikum/(1969)Főiskola.
Erdély2020 Fejlesztési Terv
Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő
Erdély2020 Fejlesztési Terv Az EU költségvetési időszakának vezető irányvonalai Winkler Gyula európai parlamenti képviselő Kolozsvár, 2012.
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Előadás másolata:

Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely

Európa 2020 – Kiemelt uniós célok  A foglalkoztatás szintjének legalább a 75%-ra növelése a évesek körében  AZ EU GDP-jének 3%-át kutatás és fejlesztésre kell fordítani  Teljesíteni a 20/20/20 éghajlat-változási/energiaügyi célkitűzéseket  A korai iskola elhagyók arányát 10% alá kell csökkenteni és a éves korosztály legalább 40%-a rendelkezzen felsőoktatási végzettséggel  Legalább 20 millióval csökkenteni kell a szegénység kockázatának kitett lakosokat

Az Európa 2020 stratégia hét kiemelt „zászlóshajó” programot tartalmaz 3 kulcsterületen  INTELLIGENS NÖVEKEDÉS  Mozgásban az ifjúság: A diákok és fiatal szakemberek mobilitásának ösztönzésével növelni kívánják az európai felsőoktatás minőségét és vonzerejét. Ide tartozik a lehetőségek jobb kommunikációja és a szakmai képesítések kölcsönös elismerésének kérdése is.  A Digitális Menetrend, amelynek célja az egységes európai digitális piac létrehozása és nagyon gyors internettel való alátámasztása.  Az Innovatív Unió, amelynek célja hogy az Európai Unió a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció terén is a világ élvonalában maradjon 2020-ig.

 FENNTARTHATÓ NÖVEKEDÉS  Erőforrás-hatékony Európa, amelynek célja az erőforrás-hatékony és alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása.  Iparpolitika a globalizáció korában, amelynek célja, hogy az Európai Unió a világ vezető ipari exportőre maradhasson.  INKLUZÍV NÖVEKEDÉS  Új készségek és munkahelyek menetrendje, amelynek célja, hogy az oktatási-képzési rendszer olyan készségeket fejlesszen, amivel a létrejövő új állások betölthetők lesznek európai munkavállalókkal.  Európai platform a szegénység ellen, amelynek célja a gazdasági, társadalmi és területi kohézió növelése, a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők számának csökkentése.

 Az elfogadásra a június i brüsszeli uniós csúcs során került sor  Az Európai tanács évente kiértékeli a célok teljesítését úgy tagállami, mint európai szinten

I. FOGLALKOZTATOTTSÁG  A foglalkoztatás szintjének a jelenlegi 69 %- ról legalább 75 %-ra növelése a 20–64 évesek körében,egyrészt a nők és az idősebb munkavállalók nagyobb mértékű foglalkoztatása, másrészt a migránsok fokozottabb munkaerő-piaci integrációja révén.

Foglalkoztatottsági ráta a évesek körében, 2009 Forrás: Eurostat

II. KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS  AZ EU GDP-jének 3%-át kutatás és fejlesztésre kell fordítani  Javítani kell a kutatás és fejlesztés körülményeit, elsősorban az állami- és a magánszféra beruházásainak növelésével  A Bizottság kidolgoz egy, az innováció mérésére alkalmas új mutatót

Kiadások a K+F-re, a GDP %-a Forrás: Eurostat

K+F kiadások a GDP %-ában, 2009 Forrás: Eurostat

Szlovákia  Szlovákia hosszútávú célja 2015-ig a GDP 1,8%-át K+F beruházásokra fordítani, ezek 2/3-a magánforrásokból származna

III. ÉGHAJLAT-VÁLTOZÁSI / ENERGIAÜGYI CÉLKITŰZÉSEK - 20/20/20  Az EU 2008 decemberében elfogadta egységes éghajlat-változási és energiaügyi politikáját, beleértve a 2020-ra elérendő ambiciózus célokat. Ezek elősegítenék Európát a fenntartható fejlődés útján a következő célkitűzésekkel:  Az üvegházhatású gázok kibocsátásának az 1990-es szinthez képest legalább 20%-kal való csökkentése (30%, ha más fejlett országok is elkötelezik magukat)  a megújuló energiaforrások arányának 20 %-ra való növelése a végső energiafogyasztásban  az energiahatékonyság 20 %-kal történő növelése

Üvegházhatású gázok kibocsátása, 2008 index 1990=100 Forrás: Eurostat

Megújuló energiaforrások aránya, 2008 Forrás: Eurostat

IV. ISKOLÁZOTTSÁG  A 30–34 éves korosztály körében 31%-ról legalább 40 %-ra növelni a felsőoktatási végzettséggel rendelkezők arányát, illetve  Az iskolából kimaradók arányának a jelenlegi 15%-ról 10%-ra történő csökkentése

A korai iskolaelhagyók aránya, EU-27, (%) Forrás: Eurostat Együtt Férfiak Nők

A éves korosztály körében felsőoktatási végzettséggel rendelkezők %- ban, 2009 Forrás: Eurostat

V. SZEGÉNYSÉG – SZOCIÁLIS BEILLESZKEDÉS  Az országos szegénységi küszöbök alatt élő európaiak arányát 25 %-kal csökkenteni kell, több mint 20 millió embert emelve ki a szegénységből  Hozzávetőleg az EU-27 minden 6. polgára (17%) élt 2009-ben a szegénységi küszöb alatt, ami 85 millió embert jelent

Kritériumok a szegénység mérésére  Az EB 3 kritériuma a szegénység mérésére :  A szegénység kockázatával élők (at-risk-of-poverty)  Anyagi/tárgyi nélkülözés (material deprivation)  Munkanélküli háztartásban élők (jobless household)  AZ EB a tagállamokra bízza a megfelelő nemzeti mutatók meghatározását

Az egy főre jutó jövedelem mediánja, 2007 (EUR) Source: Eurostat

A szegénységi küszöb alatt élők aránya, ,%-ban Forrás: Eurostat

Szegénységi küszöb alatt élők,%- ban, 2009 Forrás: Eurostat

Nélkülözők aránya, %-ban, 2009 Forrás: Eurostat

Munkanélküli háztartásban élők, %- ban, 2009 Forrás: Eurostat

A szegénység kockázatával élők, akik nem engedhetnek meg maguknak kétnaponta húst/halat (% a szegénység kockázatával élők közül) Forrás:Eurostat EU-27

A szegénység kockázatával élők, akik nem képesek fűteni a lakásukat (% a szegénység kockázatával élőkből) Forrás: Eurostat EU-27

Köszönöm a figyelmet!  