A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

A magyar sport helyzete előtt és után
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A köznevelés fejlesztési irányai és eredményei KPSZTI február 12. Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárság MTI Fotó.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
15. Egészség-Gazdaságtani Szimpózium Dr. Szócska Miklós Egészségügyért felelős államtitkár EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
1 PV helyzetkép Az NCsT felülvizsgálata a napelemes trendek tükrében Horváth Attila Imre helyettes államtitkár Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
A MOB - történet, feladatok, szervezet
TDM Szakmai Nap november 21.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Az egészségügy ma és a távlatok
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az Európai Unió és a sport, közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Nemzeti Fejlesztési Terv II december 15. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Strukturális és Kohéziós Alapok
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Üdvözöljük konferenciánkon!
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
A sportfinanszírozás közvetett állami támogatásának új modellje
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
turizmusért felelős helyettes államtitkár
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
Mindennapos testnevelés…
a Nemzeti Együttműködési Alap
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
BME Közösségi sportlétesítmények non- profit üzemeltetésének új iránya Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 5. Andor György –
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Társadalompolitikai és stratégiai célok Dr. Simicskó István.
Gazdasági és pénzügyi ismeretek a köznevelés rendszerében
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Az új köznevelési rendszer jellemzői és várható eredményei
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
AZ EFOP ÉS RSZTOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 22-I ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerepvállalása a hazai utánpótlás-nevelés rendszerében Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság Dr. Simicskó István Államtitkár 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság

A sport mint stratégiai ágazat Társadalmi, gazdasági hatás Hozzájárul az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód érvényesítéséhez Eszköz a munkahelyteremtéshez, a gazdasági növekedéshez A Nemzeti Együttműködés Programja: A jövő építése az ifjúság és a sport támogatásán keresztül, a mindennapos kötelező testnevelés bevezetése Alaptörvény: „Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.” uniós sport munkaterv: - a közösségi érdekek mentén, határozott állami szerepvállalással 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság

Mely területeken kívánunk fejleszteni? Finanszírozás Mely területeken kívánunk fejleszteni? az állami és területi sportirányításban; diák-, és hallgatói sport területén; szabadidősportban; utánpótlás- és versenysportban. Mit kívánunk fejleszteni? Műhelyeket infrastruktúrát; humán-erőforrást; programstruktúrát. 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság

A Kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot A Kormány gazdasági megfontolások alapján is ösztönzi polgárait a fizikai aktivitásra. Ha egy közösség tagjai nem sportolnak, akkor munkateljesítményük gyengébb lesz, az egészségügyi ellátórendszeren keresztül több pénzébe kerül a betegségek kezelése. 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság

Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság Eredményeink a 2010. évi 16,3 milliárd Ft-ról 2011-ben több mint 31 milliárd Ft-ra emelkedett, amelyet a 2012. és 2013. évre sikerült szinten tartani. A 2014. évi költségvetés 124 milliárd forint Az egycsatornás sportfinanszírozási rendszer MOB tagozatain keresztül A MOB mint egyetlen köztestület kiemelt szerepet kap 30%-kal nőtt az igazolt versenyzők száma Magyarországon 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkár 2013.10.15. Sportért és ifjúságért Felelős Államtitkárság