Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvári Egyetem Kaposvár, Guba S. u. 40. Elérhetőségek: A 2009-es felvételi eljárás.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól alapképzésre és osztatlan képzésre jelentkezés esetén január 01-jétől 432/2012 (XII. 29.) Korm.
Minden, amit a jelentkezésről tudni érdemes Medvéné dr. Szabad Katalin 1.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Felvételi eljárás Felvételi tájékoztató megjelenése  december 31-éig elektronikus formában ( Jelentkezés a 2014.
A felvételi eljárásról PTE-BTK nyílt nap november 30.
. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás 2012-ben Stéger Csilla főosztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Pécs, december 5.
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Nyílt Nap december 18. Tanulmányi és Információs Központ: Kongresszusi terem.
A pontszámítás 2012/13. Felvételi pontok - a felvételin összesen 500 pont érhető el – - ennek két módja van - „A” változat Tanulmányi pontok (max. 200)
Kétszintű érettségi Célja: nincs külön érettségi és felvételi,
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
PONTSZÁMÍTÁS –Általános tudnivalók –Tanulmányi pontok –Érettségi pontok –Többletpontok.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
A felvételi eljárás.
A felvételi eljárásról PTE-BTK nyílt nap december 2.
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási felvételi 2008 Szeptemberben induló képzések.
Változások a felvételi pontszámításban 2008-tól A változás az alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre történő jelentkezésnél.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
Jogszabályok 100/1997. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzata: 100/1997. (VI.13) Korm. rendelet 269/2000. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak.
Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási felvételi 2008 Szeptemberben induló képzések.
A FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁSI MÓDSZER VÁLTOZÁSAI 2007/2008-BAN
Emelt- vagy középszintű felkészítés? Szülői értekezlet Lovassy László Gimnázium február 25.
1 Felsőoktatási felvételi eljárás 2011 Glodeák Miklós Széchenyi István Gimnázium és Általános Iskola Szolnok.
Felsőoktatási felvételi eljárás Alapelvek A felsőoktatásba egységes rangsorolás alapján a legjobban felkészült és legjobb teljesítményt nyújtó jelentkezők.
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly vezető főtanácsos Oktatási és Kulturális Minisztérium.
A 2009-es felvételi eljárás. Bevezetés Jogszabályi háttér: –2005. évi CXXXIX. törvény a felsőoktatásról –237/2006. (11.27.) Korm. Rendeletnek a 2009-es.
A 2010-es felvételi eljárás A jelentkezés rendje.
A 2012-es felvételi eljárás A jelentkezés rendje.
. Hallgatói kiválóság – Tehetséggondozás – TDK dr. Princzinger Péter október 27.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól (2011. január 01-jétől) (2012. január 01-jétől) 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet alapján.
Jelmondatunk: „A TUDÁS HATALOM!”
Kaposvári Egyetem Kaposvár, Guba S. u. 40. Elérhetőségek: A 2008-as felvételi eljárás.
FELVÉTELI Pontszámítás. Az új felvételi rendszerben változik a pontozási rendszer. Ennek megfelelően maximum 480 pont szerezhető. Az alábbiakban.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015
ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Célja: - az utolsó két évfolyamon heti plusz két órában az emelt szintű érettségihez szükséges többletismeretek.
Felvételi eljárás 2015.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási felvételi 2008 Szeptemberben induló képzések.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Továbbtanulás Összeállította: Veszelszkiné Huszárik Ildikó.
6-8 FÉLÉV ALAPKÉPZÉS EGY-EGY KÉPZÉSI ÁGA 2-4 FÉLÉV MESTERKÉPZÉS Képzési szerkezet.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium Az alábbiakban Dr. Bakos Károly egy hosszabb.
Kétszintű érettségi.
Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Kétszintű érettségi 2018 május
Felsőoktatási felvételi eljárás 2018
Kártyás Gyula Oktatási Igazgató Budapest, január 11.
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011

2011 – A FELVÉTELI PONTRENDSZER VÁLTOZÁSAI A pontszámítás rendszere 2011-ben A pontos rendszer idén még marad, de a többletpontok, így a • nyelvvizsgák, a • sportteljesítmények, a • OKTV versenyek, valamint a • speciális többletpontok pontrendszere változik! Az emelt szintű érettségi vizsgáért - amennyiben a tantárgy az érettségi pontszámítás alapjául szolgáló egyik tárgy - 40 többletpont kapható.

2011 – A FELVÉTELI PONTRENDSZER VÁLTOZÁSAI A nyelvvizsgá(k)ért járó többletpontok A pontos rendszer idén még marad, de a nyelvvizsgáért kevesebb pont jár, mint eddig: • Középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga 28 pont (eddig 35) • Felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga 40 pont (eddig 50) Legfeljebb 40 többletpontot kaphat akkor is, ha a többletpontokra több különböző nyelvből megszerzett nyelvvizsga alapján is jogosult lenne, vagy ha a különböző nyelvvizsgák alapján elérhető többletpontjainak összege ezt meg haladná. Egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont. A szak képzési nyelvéből szerzett nyelvvizsgáért, illetve a szak képzési nyelvéből letett emelt szintű érettségiért többletpont nem kapható. (pl.: ha angol nyelven folyik a képzés az egyetemen, akkor angol nyelvvizsgáért nem jár többletpont)

2011 – A FELVÉTELI PONTRENDSZER VÁLTOZÁSAI A sportteljesítményért járó többletpontok • A NOB által szervezett olimpia játékokon, a FIDE által szervezett Sakkolimpián, a Paralimpián vagy siketolimpián szereplő sportágban világ- és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 16 pont (eddig 20) • Az adott sportág országos sportági szakszövetsége által kiadott igazolás alapján országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 8 pont (eddig 10)

2011 – A FELVÉTELI PONTRENDSZER VÁLTOZÁSAI Az OKTV versenyekért járó többletpontok • Az OKTV-n elért helyezésért 80 pont (nem változott!) • Az OKTV-n elért helyezésért 40 pont (eddig 50) • Az OKTV-n elért helyezésért 2011-től 20 pont (eddig 25) Az eredmény akkor számítható csak be, ha a jelentkező a versenyeredményt azon tárgyak valamelyikéből érte el, amelyeket a felsőoktatási intézmény érettségi pontot adó tárgyként jelölte meg az adott szakra vonatkozó jelentkezéshez.

2011 – A FELVÉTELI PONTRENDSZER VÁLTOZÁSAI Speciális többletpontok • Hátrányos helyzetű jelentkező 20 pont (eddig 25) • Halmozottan hátrányos helyzetű jelentkező 40 pont (eddig 50) • Fogyatékossággal élő jelentkező 40 pont (eddig 50) (hallás-, látás-, mozgássérült; beszédfogyatékos; autista; diszlexia; diszgráfia; diszkalkulia; viselkedési zavaros)