A program a „Tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Műegyetemen” (TÁMOP-4.2.1-08/1/KMR-2008-0001)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EBSCOhost iPhone/iTouch Application Közvetlen hozzáférés az EBSCOhost ® tartalmakhoz, iPhone, iPod Touch és iPad készülékekről Üdvözöljük az EBSCO oktatóprogramjában!
Advertisements

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2013/14 1. félév 7. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Operációs rendszerek Bevezetés.
1/13 Péter Tamás, Bécsi Tamás, Aradi Szilárd INNOVÁCIÓ ÉS FENNTARTHATÓ FELSZÍNI KÖZLEKEDÉS KONFERENCIA Budapest, szeptember 3-5. Útmenti objektumok.
A szolgáltatásai Gödöny Péter ELTE IK Pataky István Inf. Szki.
Speciális adatgyűjtés hadtörténeti GIS-hez
• Pro: Energia felhasználás • Pro: Sebesség • Kontra: Pontosság • Kontra: Lefedettség Rádió tornyok • Energia felhasználás • Sebesség • Pontosság.
Előadás Silverlight 4 platform újdonságok (Tóth László) WCF RIA Services (Bátyai Krisztián) A Microsoft adatplatform szolgáltatásai (Novák István)
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
Ismétlés. Ismétlés: Adatbázisok megnyitása: OPEN DATABASE adatbázis_név OPEN DATABASE ”adatbázis_név elérési útvonallal” Adattábla megnyitása: USE tábla_név.
Ekler Péter Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
A jövő technológiái Kőnig Tibor főmérnök, Microsoft Magyarország blogs.msdn.com/tibork-on-ms blogs.msdn.com/tibork-on-ms.
Hogyan működik az elektronikus nyelv
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke A programozás alapjai 1. (VIEEA100) 9. előadás.
Műegyetem - Kutatóegyetem Bizalom-Minőség-Együttműködés 1 Hogyan tovább, Műegyetem? november 17.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
OS INTEGRÁCIÓ képek Hub integráció Egy gyorsindító az appunknak a hubban Extrák és megosztás Az appunk induláskor megkapja a képet.
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
BE KI Perifériák Számítógép.
Első C programunk Visual C Express-ben Horváth Ernő 1.
ASP.NET „röviden” Krizsán Zoltán ver: 0.2.
Microsoft szoftverek a szakképzésben
TAMOP /2/A/KMR INTERAKTÍV ANIMÁCIÓ Üregkisülés kialakulása Animáció indítása.
Avnet Technology Solutions Szakértő IT disztribúció világszerte 1955 óta Szedlár István.
Avnet Technology Solutions Szakértő IT disztribúció világszerte 1955 óta Bartha Péter.
Google earth és a térinformatika kapcsolata
1 Operációs rendszerek Signal kezelés. 2 SIGNAL kezelés Egyszerű folyamatok közötti kommunikációs (IPC – Inter Process Communication) megoldás. A signal.
Térképes alkalmazások egyszerűen (WindowsPhone7 környezetben)
Optimalizálás Ez az előadó neve beosztása vállalata.
Bátyai Krisztián NetAcademia Oktatóközpont oktató, fejlesztő MCT, MCPD
A program a „Tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Műegyetemen” (TÁMOP /1/KMR )
A program a „Tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Műegyetemen” (TÁMOP /1/KMR )
Szekció 6 Szekció elnök: Gróf Gyula Előadások: Vad János: Energia-hatékony axiálventilátorok tervezése Bene József, Hős Csaba: Városi szivattyúhálozatok.
A számítógép elindítása
Virág András MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Gincsai Gábor MSDN Kompetencia Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Meglévő ASP.NET 2.0 alkalmazás kiegészítése AJAX-szal
Mozgás/hangérzékelés mobitelefonokon MobSensor Ekler Péter Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék.
Az m-kormányzat lehetőségeinek átértékelése, perspektívák 2005 végén Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem – Államigazgatási Kar – Közigazgatás-Szervezési.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306 A bipoláris tranzisztor.
Operációs rendszerek Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Operációs rendszerek feladatai és csoportosításuk.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
APEX BMF, II. félév.
Visual Basic 2008 Express Edition
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Fontos információk.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Szondázás alapú diagnosztika 1. Autonóm és hibatűrő információs.
Visual Studio LightSwitch Adatvezérelt alkalmazások percek alatt
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Alkalmazás és megjelenítés virtualizáció Micskei Zoltán.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Exchange Rendszerkövetelmények Windows Server 2003 (Windows 2000 SP3) CPU 500 MHz RAM 512 MB 200 MB a rendszermeghajtón 500 MB a telepítés helyén.
Térképes Alkalmazásfejlesztés Firefox OS rendszeren.
Kőnig Tibor, Lippé Szabolcs, Árvai Zoltán. IdőpontCím 09:15-09:45Az alkalmazás-életciklus menedzselése – Áttekintés (Kőnig Tibor) 09:45-10:30Az életciklus-kezelés.
TAS-E Application Design competition Pályázat címe Kapcsolattartó: Csapattagok:
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Zárthelyi előkészítés október 10.
1 AZ IKTA-2000 projektjeinek szakmai bemutatója IKTA-144/2000 projekt november 28.
Expression Studio 4 Fár Attila Gergő Microsoft Diáktanácsadó Budapesti Műszaki Egyetem.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Piramis klaszter rendszer
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
Egyszerű játékprogram szimultán fejlesztése – az Android és Windows Phone platform hasonlóságai és különbségei Kaczur Sándor, Friedel Attila
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Rendszergazda Tábor Velence 2000 Molnár Péterwww.afg1.sulinet.hu/~molnarp/enewmail.htm.
30 éves a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program
Aegon smartCASCO – új generációs okostelefon alkalmazás-fejlesztés www
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
Előadás másolata:

A program a „Tudáshasznosulást, tudástranszfert segítő eszköz-, és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Műegyetemen” (TÁMOP /1/KMR ) és a „Minőségorientált, összehangolt oktatási és K+F+I stratégia, valamint működési modell kidolgozása a Műegyetemen” (TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR ) című projektek támogatásával valósul meg. Fejlesztés Windows Phone-ra 2. Fekete Krisztián Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Tartalom  Blend  OS  Alkalmazás állapot  Beépített alkalmazások használata  Platformszolgáltatások  Helymeghatározás  Adattárolás  Csempék  Háttérfolyamatok  Időzített értesítések 2

Blend  Vízió, elképzelés a fejlesztő és a dizájner együttműködése  Használjunk MVVM-et!  Fejlesztői támogatás  Offline tesztadatok kifejezetten a dizájnernek

DEMO Expression Blend

Alkalmazás állapot  A cél: felhasználói élmény növelése (Fast Application Switching)  Mindig csak egy alkalmazás az előtérben (kivéve background agents)  Cél: Háttéralkalmazások ne lassítsák az előtérben levőket  Állapotátmeneti modell illeszkedik a mai trendekhez  Az állapot elmentése és betöltése a fejlesztő feladata  Ha a készülék zárolva van, akkor is futhat alkalmazás

Állapot átmenetek Running DormantTombstoned Closed Az alkalmazás a memóriában marad; a rendszer elveszi az erőforrásokat és felfüggeszti a szálakat Állapot újratöltés ha szükséges Állapot mentése Az alkalmazás bezárul, minden állapot elveszik

Állapot mentés  Eszközök az állapotok mentésére:  Page state  Application state  Isolated storage

Életciklus események kezelés  OnNavigatedFrom/Deactivated  Az oldal és az alkalmazás állapotának mentése  OnNavigatedTo/Activated  Oldal/alkalmazás állapotának visszaállítása ha tombstoned  Closing  A felhasználó bezárta az alkalmazást (Vissza gombbal) – nem tárolódik semmi  Minden esemény kezelésére 10 másodperc van

Tesztelés  Tombstoned állapotból visszatérést nehéz előidézni  Az OS dönti el mikor lesz Tombstoned egy alkalmazás  Megoldás: Visual Studio beállítások

Launcher/Chooser  Beépített alkalmazások elindítása  Calendar, Contacts, stb.  Launcher: Semmilyen adatot vagy státuszt nem ad vissza  Chooser: Van visszatérési érték  Launcher/Chooser indításakor az alkalmazás a háttérbe kerül!  Szükség esetén állapotmentés

Helymeghatározás  Beépített helymeghatározó szolgáltatás:  Cella információ, GPS, WiFi  Állítható gyakoriság és pontosság  Gyakoriság: méterben megadva (movement threshold)  Pontosság: Default/HighAccuracy (használt eszközök)  Energiafogyasztás

Térkép  Bing maps vezérlő  Regisztrálni kell:   Rajzolhatunk rá  Location / Routes / Imagery / Traffic API  Ingyenes, kivéve „traffic info”

Adattárolás  IsolatedStorageSettings  IsolatedStorageFile  Helyi adatbázis

 Legegyszerűbb tárolási mód  Kulcs – érték párok eltárolása  Lehetséges felhasználás: in-memory cache-ként  Tipikus felhasználás: oldalak elrendezései, felhasználói beállítások Settings

File  File-ok tárolása  Méretre nincs korlátozás  (ha a szabad hely<10%: értesítés)  Hozzáférés csak a saját könyvtárához.  Speciális könyvtárak:  Media – Zenelejátszás, album képek  ShellContent – Csempe képek  Transfers - BackgroundFileTransfer letöltései

Local DB  Összetartozó adatok tárolása  Elsődleges kulcsok / indexek / idegen kulcsok  Nincs SQL Service  Elérés: LINQ to SQL (nem kell T-SQL-t írni)

Code first

Frissítés  DatabaseSchemaUpdater egyszerű változtatásokat tesz lehetővé a meglévő sémán  Az alábbi objektumok hozzáadása támogatott  Tábla  Oszlop  Index  Külső kulcs  A séma változtatás tranzakcionális

Csempék  Egyedivé tehető a főmenü  Bármit ki lehet tenni a főmenüre  Funkciók gyors elérése (kapcsolatok elérése, sms, hívás)  Több csempe alkalmazásonként  Create / Update / Delete / Query  Az alkalmazás egy URI-ját indítja el  Dinamikus tartalom (számláló, megjelenített képek váltogatása)

Élő csempék felépítése  Csempe előnézete:  Szám (1-99)  Cím (15)  Háttérkép (173x173)  Csempe hátoldala:  Tartalom szöveg (40)  Cím (15)  Háttérkép (173x173)

Csempék kezelése

Push notification  A felhasználók értesítése akkor is amikor nem fut az alkalmazás  Poll-ing helyett, alkalmazás aszinkron, azonnali értesítésére  Egyszerű HTTP és XML kommunikáció  Kis adatforgalom  Alacsony akkutöltöttség esetén kikapcsol

Notification jelzések  Toast  10 másodpercig látható  Ha nem fut az alkalmazás: toast megjelenítés  Tile, átírható:  Háttér  Számláló  Alkalmazás név  Ha fut az alkalmazás akkor is megjön  Raw  Nincs külön jelzés  Csak ha fut az alkalmazás, egyébként elvész az értesítés  Ha nem fut az alkalmazás nem látható

Architektúra Cloud Service Windows Phone 7 WNS

Korlátozások  Csempe értesítés: < 80 KB, < 30 sec  Nyers adat értesítés: < 1 KB  Toast értesítés: karakter  Egy csatorna alkalmazásonként  Napi 500 értesítés csatornánként  Beregisztrált tanusítvánnyal korlátlan  Ingyenes  30 csatorna telefononként

Notification üzenet

DEMO Push notification

Background agents  Az alkalmazás indításakor lesznek inicializálva  Különálló, lekorlátozott processz  Ismétlődő agent  30 percenként 25 másodperc  Tipikus használat: inkrementális frissítés  Resource-intensive agent  Nem akkuról megy, nem mobilhálózatról, 10 perc  Tipikus használat: adatszinkronizáció

Időzített értesítés  Riasztás (ébresztő) és emlékeztető kezelés  Hasonló a beépített alkalmazásokhoz  Operációs rendszer biztosítja a szolgáltatást  Korlátok:  1 perces pontosság  50 időzített értesítés alkalmazásonként

Riasztás vs emlékeztető Emlékeztető (reminder) • Modális • Snooze (késleltetés) • Dismiss (leállítás) • Egyedi hang megadható • Alkalmazás start képernyő • No stacking • Több információ • Snooze (késleltetés) • Dismiss (leállítás) • Telefonon beállított értesítési hang • Alkalmazás elindul adott URI-val • Más emlékeztetőkkel együtt Riasztás (alarm)