„Legyél te is természettudós”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Advertisements

TÁMOP-3.4.3/08-/ ZÁRÓKONFERENCIA
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Balesetvédelem és laborrend
Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
A Garay János Gimnáziumban
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! TÁMOP / azonosító számú projekt Az Öveges laboratórium működése Szilágyi Tibor laborvezető.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! TÁMOP / azonosító számú projekt Szakmai munka az Öveges laboratóriumban Szilágyi Tibor laborvezető.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
“Hány pontot kapunk érte?” Milotta Lászlóné – asszisztens (Vasútegészségügyi NKK Kft – Pécs) Zsoldiné Turi Edit – fiziotherápiás asszisztens (Egyesített.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
as tanév Záró értekezlet.
Tehetségsegítő hálózat kialakítása a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban TÁMOP-3.4.4/B/08/1.
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
TÁJÉKOZTATÓ „ A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon című projektről” (TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázat) A Társadalmi Megújulás Operatív Program.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
„Intelligens iskola megvalósulása a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban” author A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai.
Egyesületi tagok.
A MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÁZISISKOLÁJA SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Wekerle Telep - Kós Károly tér -
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Ifjúsági és szabadidős programok
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
20. PMSZ Körkapcsolás Aki kimarad, az lemarad?!
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
Szakmai disszeminációs műhelykonferencia Békéscsaba, február 10. Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! projekt bemutatása TÁMOP /
Projektzáró rendezvény R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola.
Beszámoló a szeptember 6-7-én Kovásznán megtartott II. Nemzetközi Klaszterkonferenciáról Készítette: Tárnok Barbara.
A kerekasztal résztvevői
Projekt 9.B. Remondis  A hétf ő i napon meglátogattuk a helyi szeméttelepet, ahol megnézhettük, hogyan szelektálják és tárolják a hulladékokat.
Még kicsi ovis voltam amikor az óvónénikkel részt vettünk a szüreti felvonuláson. A nővérem már akkor a néptánc csoport tagja volt és természetesen.
A költészet napja Április 11.. József Attila születésének napján legnagyobb magyar költőink tiszteletére rendeztünk egész napos felolvasást.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
SzeReTeD …ahol a tudományt megszereted!
Lökkös Attila Mérföldkövek, eredmények TÁMOP B-11/ Projektzáró konferencia, Pilisborosjenő, február 15.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
TÁMOP / Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában szakkörök.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
Maczali Márk Zoltán IVP6PS. Az egyetem  Egyetem jelenlegi rektora: Prof. Dr. Torma András  A Miskolci Egyetem nagy múlttal rendelkezik ben Selmecbányán.
TÁMOP / Kötelező nyilvánosság, nyílt nap – Érd, szeptember 25. Vörösmarty Mihály Gimnázium– 2030 Érd, Széchenyi tér 1. Pályázat.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
FASORI LABORGYAKORLATOK
KARÁCSONYI KONCERT Információs Technológiai és Bionikai Kar.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása TÁMOP B számú projekt Projektzáró rendezvénye.
TÁMOP F-14/1/KONV b. Pályaorientációs szolgáltatások alprogram Projektzáró rendezvény, Görög Márta.
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Záró konferencia Pályázati cél Az iskolás korú gyermekek, tanulók természettudományos érdeklődésének felkeltése, ismereteik mélyítése.
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
„GAZDASÁG ÉS KULTÚRA” ALKOTÓI PÁLYÁZAT Sápi Ákos.
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Előadás másolata:

„Legyél te is természettudós”

Projektzáró rendezvény 2011-2013

A labor személyzetének bemutatása Projektmenedzser: A labor személyzetének bemutatása Projektmenedzser: Pápai Sarolta Zita Műszaki koordinátor és a Széchenyi István Gimnázium igazgatója: Deák László Szakmai koordinátor: Bodor Tiborné Laborvezető: Gyólai Ilona Laboránsok: Biró Ágnes, Fejes Judit Informatikai koordinátor: Lukács-Bartha Róbert

A projekt időtartama: 2011-2013 Fenntarthatósági idő: 2013-2018 Mi történt? 2011 megrendeltük az eszközöket és vegyszereket elkezdtük a munkafüzetek megírásának lebonyolítását

- laborrendet formanyomtatványokat szerkesztettünk: - labornaplót - tűz- és balesetvédelmi jegyzőkönyvet - átadás-átvételi jegyzőkönyvet

2012-2013 :. 479 órában vendégintézmény fogadása 2012-2013 : 479 órában vendégintézmény fogadása 120 órában tehetséggondozás 92 órában SZIG-es órák tartása Ehhez : órarendet készítettünk egy évre előre minden órához buszt szerveztünk

Laboratóriumba érkezéskor Az a kolléga, aki hozta a gyerekeket, átadta a saját iskolában megtartott és a gyerekek által tudomásul vett és aláírt laborrendet, tűz- és balesetvédelmi formanyomtatványt. Bementek az öltözőbe, lepakoltak, köpenyt vettek fel. Tolltartóval és füzettel együtt bementek a laborba. Leültek egy asztal mellé, ahol mindenki számára elő voltak készítve a kísérleti eszközök és a vegyszerek. A szakos kolléga, aki hozta a gyerekeket, megtartotta az órát, majd távoztak.

Laborbemutatókat, szakmai konferenciákat, munkaközösségi rendezvényeket, versenyeket, szakköröket tartottunk.

A laborbemutatón az eszközök és a labor használatáról esett szó A laborbemutatón az eszközök és a labor használatáról esett szó. Az érdeklődés nagy volt.

Ők a megjelent kollégák.

A szakmai konferenciákon érdekes előadásokat hallgathattunk meg, 2012 A szakmai konferenciákon érdekes előadásokat hallgathattunk meg, 2012.09.06-án Dr.Szabó Attilától és Urbán Sándortól, 2013.04.10-én Dr. Mikló Csabától, Nyerkiné Alabert Zsuzsannától és Dr. Krausz Krisztinától. Képek az előadókról:

A szakmai konferenciákról

Általános és középiskolások számára is rendeztünk versenyeket Általános és középiskolások számára is rendeztünk versenyeket. A középiskolásoké háromfordulós volt, az általános iskolásoké egy.

Biológiából általános és középiskolásoknak egyaránt tartottunk szakköröket. A szakköröket terepgyakorlatokkal fejeztük be, amit a Jászkun Természetvédelmi Egyesület elnöke, Urbán Sándor vezetett.

Nagy élményt adott a gyerekek számára az, hogy amit elméletben megtanultak, azt itt önállóan, kísérletekben is megcsinálhattak. Ez a lehetőség kincs, amihez minden órán a gyerekek hozzájutottak, és nem találkoztam olyan gyerekkel, aki ne lett volna szívesen a gyakorlati órákon, sőt inkább azért méltatlankodtak, hogy nem tudtak minden héten jönni laborfoglalkozásra.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!