Tudnivalók a Web-fejlesztés I. kurzusról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Advertisements

Pogány Frigyes Szakközépiskola
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2008.
E-learning alapú távoktatásos képzés
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Számítógépes Hálózatok
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Mérés és adatgyűjtés - lev
TUDÁSALAPÚ RENDSZEREK Tudnivalók ILCV441 Előadó: Kovács Zita 2013/2014. I. félév.
NGB_ak073 Környezetmenedzsment
Hő- és Áramlástan II. Termodinamika és Hőközlés (NGB_AG004_2)
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Előadó Abonyi-Tóth Andor Műszaki tanár 1117 Budapest, XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/C, Tel: (1) /8466 abonyita.inf.elte.hu 2012/2013-as.
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 11.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 10. Előadás Css Tananyag:Web-programozás.
Tájékoztatás & Bevezetés
#hunmoot2014 Csicseregjünk ;-).
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Környezettan BSc Diploma előtt
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
Tájékoztató 10. osztályosoknak
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerda óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Tájékoztató NGB_ak073 Környezetmenedzsment. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra szerda ig
Követelmények Szoftver- környezet SQL ismétlés ADATBÁZIS ALAPÚ RENDSZEREK.
Technikai információk ÁVF Civil társadalom. Tanár Kuti Éva 407. szoba Fogadóóra: Csütörtök: –
Fö ldrajz szakmódszertani labor. ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet Budapest, XI., Pázmány Péter sétány 1/c.
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
Tájékoztató a 2016/17. tanév 1. félévétől a IV. éven életbe lépő új struktúrájú órarendről Rózsahegyi Rita Szeged, SZTE ÁOK Tanulmányi Osztály.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGB_ak012.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Tájékoztató NGM_AK004.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
Urbánné Malomsoki Mónika
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Az emberi arcok Óramegbeszélés
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Tudnivalók a Web-fejlesztés I. kurzusról Abonyi-Tóth Andor Egyetemi tanársegéd 1117, Budapest XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/C, 2.404 Tel: (1) 372-2500/8466 http://abonyita.inf.elte.hu http://bit.ly/wfkov 2013/2014-es tanév, II. félév

Miről lesz szó? Web-es szabványok Web-ergonómia XHTML 1.0, HTML5 Stíluslapok (CSS3) Web-ergonómia Egyenlő esélyű hozzáférés WCAG 2.0 szabvány

Előadás ideje, helye Szerda, 17:45 -18:30 Déli épület, 0-823 Kitaibel Pál terem Előadó: Abonyi-Tóth Andor, http://abonyita.inf.elte.hu A gyakorlatok ideje: http://bit.ly/1lnV8BV Az előadáson való részvétel ajánlott, mert csak az előadás emlékeztetőkből nem biztos, hogy minden világos lesz.

Tematika Az internet és a web fejlődése - szabványok, trendek érdekességek, sikerek és bukások Alapfogalmak a Web-fejlesztés témakörben Ismerkedés a HTML5 és CSS3 szabvánnyal Akadálymentes weboldalak készítése

A kurzust támogató portálok http://webfejlesztes.inf.elte.hu

Web-fejlesztés moodle portál http://webfejlesztes.elte.hu/moodle/ Tananyagok, fórum, beadandó feltöltési lehetőség Aki jelentkezett a kurzusra, azt a jelentkezési időszak lezárása után felvesszük felhasználóként a portálra. A bejelentkezési névről és jelszóról mindenkit értesítünk a névsorok véglegessé válása után.

Web-fejlesztés Wiki http://webfejlesztes.inf.elte.hu/wiki Az elmúlt félévben kialakított szemantikus adatbázis a HTML, CSS, akadálymentesség témakörében. Mindenki kap hozzáférést, a tudásbázist fel lehet használni a munka/tanulás során.

Web-fejlesztés blog http://webfejlesztes.elte.hu/ Az oktatók és hallgatók által írt blog. Lehet kérni szerkesztői hozzáférést bejegyzés írásához. (szorgalmi feladat). Ennek módját később megadjuk.

Követelmények (kötelező feladatok) A félév során 3 kötelező feladatot kell teljesíteni: 1. Honlap drótváztervének elkészítése (egyéni munka) Erre alkalmas szoftverrel el kell készíteni a honlap drótváztervét. Minden egyedi felépítésű oldal tervét be kell adni, de minimum a kezdőlap és egy aloldal tervét tartalmaznia kell a csomagnak! 2. Honlap készítése a megadott irányelvek figyelembe vételével, önértékeléssel (egyéni munka) Az irányelveket egy Excel táblázat tartalmazza. A táblázatot kitöltve és a honlapot határidőre fel kell tölteni a Moodle keretrendszerbe. 3. Két általunk megadott beadandó feladat értékelése az irányelvek alapján (egyéni munka) A honlapok beadása után két (általunk kisorsolt) hallgatótársatok munkáját is értékelni kell az irányelvek alapján.

Követelmények (szorgalmi feladat) A félév során szorgalmi feladatot is lehet teljesíteni: Blogbejegyzés készítése a Web-fejlesztés blogon (http://webfejlesztes.elte.hu/) (egyéni munka) Azonosítót csak azoknak készítünk, akik időben jelzik, hogy a feladatot el szeretnék készíteni. Az ehhez szükséges űrlapot később tesszük közzé.

Határidők Saját honlap drótváztervének elkészítése (kötelező) 2014. március 28. (péntek, 18:00) A honlap és önértékelés beadása (kötelező) 2014. április 11. (péntek, 18:00) Két másik honlap értékelése az irányelvek alapján (kötelező) 2014. április 25. (péntek, 18:00) Saját honlap értékeléseinek felülvizsgálata A hallgatók megnézik a társértékeléseket és vagy elfogadják, vagy egy dokumentum kitöltésével és Moodle-be feltöltésével jelzik a kifogásaikat. Aki határidőig nem jelzi kifogásait, úgy vesszük, hogy egyetért az értékelésekkel. 2014. május 2. (péntek, 18:00) Blogbejegyzés készítése (szorgalmi feladat) 2014. május 16. (péntek, 18:00)

Jegyszerzés feltétele Mindegyik kötelező feladat határidőre történő teljesítése Minden kötelező feladatnál a minimális pontszám elérése A határidőket nem lehet túllépni, mert csak így tudjuk időben meghatározni a gyakorlati jegyeket. A kurzus folyamatos számonkérésű tárgy, nincs belőle gyakorlati jegy utóvizsga. Ha valaki nem teljesítette a követelményeket, nem kaphat érdemjegyet.

A saját honlapra vonatkozó irányelvek Egy táblázatban megtalálhatók, ezt a Moodle felületen közzétesszük Vannak kiemelten fontos irányelvek, amelyek figyelmen kívül hagyása nagymértékű pontlevonással jár. A honlap beadásakor az irányelveket tartalmazó táblázatot is precízen ki kell tölteni (önértékelés) Az önértékelés szakmai helyessége is értékelésre kerül. Aki nem objektíven, precízen értékelte a munkáját (illetve később mások munkáját), eleshet a jegyszerzéstől. A betömörített honlap (ZIP) mérete maximum 50 MB lehet.

Ponthatárok Maximális pontszám a kötelező feladatokat tekintve: 160 pont Feladat Jellege Pontszám Minimum pontszám Saját honlap drótváztervének elkészítése kötelező Nincs pontszám. Vagy elfogadjuk, vagy visszautasítjuk a tervet. Jegyszerzés csak elfogadott terv esetén lehetséges. Saját honlap elkészítése az irányelvek alapján 100 33 Honlap értékelések (saját + két másik) szakmaisága 60 20 Blogbejegyzés készítése szorgalmi 25   Összesen (kötelezők esetén) 160 53 Érdemjegyek Alsó határ Felső határ elégtelen 52 elégséges 79 közepes 80 106 jó 107 133 jeles 134

Kérdések?

Vége