Az OH TÁMOP fejlesztései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
A időszak végrehajtási intézményrendszere
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
Szervezetfejlesztési Program
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
XXI. századi közoktatás a TÁMOP projekt bemutatása
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Szaktanácsadói támogatás az életpályamodellben
A nevelési-oktatási program előzményei
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
szerepe a köznevelésben
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Gönczöl Enikő Budapest
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A szaktanácsadó segítő szerepe
BEVEZETŐ.
TÁMOP / „Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A 2016.ÉVI PEDAGÓGUS MINŐSÍTÉSRŐL
A fejlesztő célú szaktanácsadás
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Köznevelési intézményrendszer komplex helyzetelemzésE KÉPZŐK KÉPZÉSE
Tanfelügyelet és intézményi önértékelés – a megújuló külső és belső értékelési rendszer (TÁMOP-3.1.8)
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
Intézményvezető helye és szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében
Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Barcsák Marianna KPSZTI
főosztályvezető-helyettes
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Előadás másolata:

Az OH TÁMOP fejlesztései Minőségi oktatás (Jó állam) OH Stratégia (1, 2, 3, 4, 5) Fejlesztések TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP 3.1.10. TÁMOP 3.1.8 A fejlesztés egyik célja, hogy a KIR 2.0-ban megjelenjenek a köznevelés új rendszere által igényelt új szolgáltatások is, illetve hogy az ott található minden szolgáltatás egységesen magas színvonalú (átlátható, egyszerűen kezelhető) legyen. E feladatokat az OH és az Educatio közösen oldja meg, az OH végzi az igények pontos feltárását és szakmai specifikálását, az Educatio felel az informatikai fejlesztésért. A fejlesztés minőségbiztosítását az OH végzi. Célunk, hogy a megújítás után a KIR 2.0 modulok egységes alapelvek mentén működjenek, és ha például egy intézményvezető többféle szerepben használja a KIR-t, akkor is csak egyszer kell regisztrálnia és bejelentkeznie, így egyszerűbbé válik a rendszer használata. Az OH vizsgálata a tankönyvek és digitális tananyagok, a pedagógus-továbbképzések jelenlegi akkreditációs eljárásaira terjed ki. Ezek az eljárások különböző időben, különböző céllal, különböző oktatáspolitikai megfontolásból jöttek létre, és néhány szempontból lényegesen különböznek egymástól. Célunk, hogy egységes követelményrendszer mentén dolgozzunk ki egységes szakmai elvekre épülő, informatikai eszközökkel támogatott új akkreditációs eljárásokat, melyek a régi eljárások bevált elemeit is tartalmazzák Az új eljárásoknak biztosítaniuk kell az oktatás minőségét, a tanulók érdekeit, és minden eljárásban érvényesülnie kell az egyenlő bánásmód követelményének. A jelenlegi pedagógus-továbbképzési rendszer komplex felülvizsgálata és megújítását szolgáló javaslatok megfogalmazása a TÁMOP-3.1.5. projekt feladata. A szakmai, tartalmi követelményeket az OFI kutatásai határozzák meg, az eljárások folyamataiért az Oktatási Hivatal a felelős. A köznevelésben meglévő akkreditációkhoz kapcsolódó feladatainak hosszú távú, magas színvonalú ellátására Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központot hoz létre. Biztosítjuk több száz akkreditációs szakértő ingyenes képzését akkreditációhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés keretében. Így a projekt végére rendelkezésre fog állni a Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központ szükséges szakértői állománya. Feladatok: A tankönyvek, taneszközök fejlesztéséhez kapcsolódó minőségellenőrzési eljárások kialakítása, valamint a nevelési-oktatási programok fejlesztési folyamatának meghatározása, a fejlesztés minőségbiztosítási rendszerének kialakítása, eljárásrendek kidolgozása (közösségi szolgálat, Híd-program, egész napos iskola, pályaorientáció, határon túli osztálykirándulás, az óvodai neveléshez kapcsolódó fejlesztések, valamint a tanórán kívüli tevékenységek minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása.) Az Nkt. kiemelt nevelési feladataihoz minőségbiztosítási rendszer kidolgozása A minőségbiztosítási tevékenység szervezését és ellenőrzését támogató informatikai rendszer kialakítása

TÁMOP 3. 1. 1 - XXI. századi közoktatás (fejlesztés - koordináció) II TÁMOP 3.1.1 - XXI. századi közoktatás (fejlesztés - koordináció) II. szakasz A Köznevelési Információs Rendszer megújítása, a köznevelési rendszer átalakulásával keletkező új igények kiszolgálása A Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központ kialakítása A közoktatási konstrukciókban kifejlesztett szolgáltatások és termékek egyenletesen magas minőségi szintjének biztosítása Projekt vége: 2015. január 31. A fejlesztés egyik célja, hogy a KIR 2.0-ban megjelenjenek a köznevelés új rendszere által igényelt új szolgáltatások is, illetve hogy az ott található minden szolgáltatás egységesen magas színvonalú (átlátható, egyszerűen kezelhető) legyen. E feladatokat az OH és az Educatio közösen oldja meg, az OH végzi az igények pontos feltárását és szakmai specifikálását, az Educatio felel az informatikai fejlesztésért. A fejlesztés minőségbiztosítását az OH végzi. Célunk, hogy a megújítás után a KIR 2.0 modulok egységes alapelvek mentén működjenek, és ha például egy intézményvezető többféle szerepben használja a KIR-t, akkor is csak egyszer kell regisztrálnia és bejelentkeznie, így egyszerűbbé válik a rendszer használata. Az OH vizsgálata a tankönyvek és digitális tananyagok, a pedagógus-továbbképzések jelenlegi akkreditációs eljárásaira terjed ki. Ezek az eljárások különböző időben, különböző céllal, különböző oktatáspolitikai megfontolásból jöttek létre, és néhány szempontból lényegesen különböznek egymástól. Célunk, hogy egységes követelményrendszer mentén dolgozzunk ki egységes szakmai elvekre épülő, informatikai eszközökkel támogatott új akkreditációs eljárásokat, melyek a régi eljárások bevált elemeit is tartalmazzák Az új eljárásoknak biztosítaniuk kell az oktatás minőségét, a tanulók érdekeit, és minden eljárásban érvényesülnie kell az egyenlő bánásmód követelményének. A jelenlegi pedagógus-továbbképzési rendszer komplex felülvizsgálata és megújítását szolgáló javaslatok megfogalmazása a TÁMOP-3.1.5. projekt feladata. A szakmai, tartalmi követelményeket az OFI kutatásai határozzák meg, az eljárások folyamataiért az Oktatási Hivatal a felelős. A köznevelésben meglévő akkreditációkhoz kapcsolódó feladatainak hosszú távú, magas színvonalú ellátására Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központot hoz létre. Biztosítjuk több száz akkreditációs szakértő ingyenes képzését akkreditációhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés keretében. Így a projekt végére rendelkezésre fog állni a Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központ szükséges szakértői állománya. Feladatok: A tankönyvek, taneszközök fejlesztéséhez kapcsolódó minőségellenőrzési eljárások kialakítása, valamint a nevelési-oktatási programok fejlesztési folyamatának meghatározása, a fejlesztés minőségbiztosítási rendszerének kialakítása, eljárásrendek kidolgozása (közösségi szolgálat, Híd-program, egész napos iskola, pályaorientáció, határon túli osztálykirándulás, az óvodai neveléshez kapcsolódó fejlesztések, valamint a tanórán kívüli tevékenységek minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása.) Az Nkt. kiemelt nevelési feladataihoz minőségbiztosítási rendszer kidolgozása A minőségbiztosítási tevékenység szervezését és ellenőrzését támogató informatikai rendszer kialakítása

Főbb tevékenységek Folyamatban lévő Megvalósításra váró (2015. január 31-ig) KIR megújítása: a fejlesztési igények összegyűjtése, a követelményspecifikációk elkészítése NKAK létrehozása: a jelenlegi akkreditációs eljárások vizsgálata A közoktatási konstrukciókban kifejlesztett szolgáltatások és termékek egyenletesen magas minőségi szintjének biztosítása: A közneveléshez kapcsolódó eszközök és szolgáltatások minősítés vizsgálati szempontjainak kidolgozása a fejlesztés minőségbiztosítása egységes szakmai elvekre épülő, informatikai eszközökkel támogatott új akkreditációs eljárások kidolgozása, melyek a régi eljárások bevált elemeit is tartalmazzák NKAK szakmai és tárgyi feltételrendszerének kidolgozása A kutatás lebonyolítása Javaslatok megfogalmazása KIR megújítása: Szerződést kötöttünk a követelményspecifikációt elkészítő külső informatikusokkal Elkészült az igényspecifikációk azonosításához szükséges dokumentáció Az OH belső munkatársai megkezdték a fejlesztési igények azonosítását Elkészültek az OH -Educatio közötti együttműködéshez szükséges dokumentumok NKAK létrehozása: A TÁMOP 3.1.5-ben vizsgálják a pedagógus-továbbképzés akkreditációját, és tesznek javaslatot a megújítására. Ezek a javaslatok kerülnek be az egységes szakmai szempontokra épülő NKAK szakmai szempontrendszerének kialakításába.

A TÁMOP 3.1.5/12-2012–0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA PROJEKT OH – OFI - EDUCATIO OFI Pedagógus- továbbképzési rendszer korszerűsítése, továbbképzések szervezése, nyilvántartási rendszer fejlesztése Pedagógus - életpályamodell kidolgozása: képzési, minősítési és nyilvántartási rendszer fejlesztése Szaktanácsadói rendszer megújítása

A PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK Folyamatban lévő Megvalósításra váró A jelenlegi pedagógus-továbbképzési rendszer felülvizsgálata Javaslatok a pedagógus- továbbképzés jogszabályi rendszerének korrekciójára Pedagógus-továbbképzési nyilvántartó rendszer fejlesztésének előkészítése Pedagógus-továbbképzési munkacsoport működése Új pedagógus-továbbképzési koncepció és eljárásrend kidolgozása (Korrekció: 2014. I. – III. n. év) Pedagógus-továbbképzési nyilvántartó rendszer fejlesztése (2013. II. – 2014. IV. n. év) Új képzési programok - sztenderdek - minták kidolgozása (2013. III. n. év – 2013. IV. n. év) Az új pedagógus-továbbképzés minőségfejlesztése, minőségbiztosítási ellenőrök képzése (2013. III. n. év – 2014. IV. n. év)

A Pedagógus - Életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó feladatok Folyamatban lévő Megvalósításra váró Kutatási-fejlesztési anyagok összeállítása Minősítési eljárás elemeinek kidolgozása: portfólió; a szakórák óralátogatási szempontjai; pedagógus-továbbképzés beszámítása a minősítési eljárásba Pedagógus életpálya nyomon követő rendszer fejlesztésének előkészítése Minősítő bizottságok felállításához, működéséhez szükséges szakmai feltételek biztosítása (2013. IV. -2014. I. n. év) Gyakornoki minősítő vizsgák pilotprojektje (2013. II. – 2014. IV. n. év) Pályamotivációs kutatás (2013. II. – 2014. IV. n. év) Minősítési eljárás pilotprojektje (2013. IV. – 2014. IV. n. év) Pedagógus életpálya nyomon követő rendszer fejlesztése, tesztelése (2013. II. – 2014. IV. n. év)

TÁMOP 3.1.8 – Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Feladat Elkészült/folyamatban van További fejlesztések Intézményi minőségirányítási standard kidolgozása Tanfelügyeleti rendszer kidolgozása Teszteszközök kidolgozása, kipróbálása Véglegesítés, szakértői képzések (2013. december) Önértékelési standardok kidolgozása Teszteszközök kidolgozása Tesztelés, véglegesítés, szakértői képzések (2013. december) A visszacsatolási rendszer fejlesztése A modell kidolgozása Oktatási törzsindikátorok meghatározása, informatikai támogatás megvalósítása (2013. október)

TÁMOP 3.1.8 – Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Feladat Elkészült/folyamatban van További fejlesztések A tanulói teljesítmény-mérési rendszer fejlesztése A kétszintű érettségi rendszer fejlesztése A rendelkezésre álló adatok elemzése, tapasztalatok összegzése Eredmények összegzése, javaslatok megfogalmazása (2014. december) Az Országos Kompetenciamérési rendszer fejlesztése Tartalmi keretek megújítása, helyi feldolgozást segítő képzések kidolgozása A kompetenciamérés kiterjesztésének (új területek, SNI) előkészítése, a statisztikai módszerek felülvizsgálata (2014. december) A Magyar Képesítési Keretrendszer kidolgozása Szintleírások elkészítése Szintleírás javaslatok elkészítése Véglegesítés (2013. szeptember) Validáció Validációs tapasztalatok, igények összegzése Javaslatok megfogalmazása (2013. szeptember)

TÁMOP-3.1.10-11/1 Helyi oktatásirányítás fejlesztése Cél: A köznevelési intézményrendszer átalakításának 1. Fejlesztésközpontú szakmai támogatása 2. Kutatások lebonyolítása 3. Elemzések és szakmai javaslatok kidolgozása Projekt vége: 2014. december 31.

Főbb tevékenységek Folyamatban lévő Megvalósításra váró Feladatellátási intézményhálózat-működtetési és köznevelés-fejlesztési tervek elkészítésének szakmai támogatása: Minta javaslatok kidolgozása; Területi szintű egyeztetések koordinálása. Szakmai javaslatok kidolgozása az alábbi területeken: Rendszer szintű intézmény finanszírozási modell; Intézményi dokumentációs rendszer; Vezetői kiválasztási rendszer Törvényességi ellenőrzési protokoll kidolgozása, kipróbálása (2013. IV. negyedév – 2014 . IV. negyedév) A köznevelési rendszer 2014. évi optimalizációs folyamatának előkészítése, mintakutatás megszervezése. (2013. II – III. negyedév) A köznevelési rendszer optimalizációs folyamatának szakmai támogatása. Optimalizációs informatikai felület kialakítása. (2013. IV. negyedév – 2014. II. negyedév) Fejlesztési tervek felülvizsgálatának szakmai támogatása (2014. I – II. negyedév)

Mi van „a grafikus elemek mögött”? Adat-ellenőrzések (auto, manual) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Adatgyűjtés Központi adattár (munkaadatbázis) Adatjavítás / -pótlás Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intzmény) Indikátor- számító alkalmazás Megjelenítés (kartogramok, riportok, adatok) Forrásadatok (KIR, KSH, MÁK, NMH, intézmény) Virtuális intézmény struktúra Virtuális változások kezelése

Ilyen volt? / Ilyen lesz?

Ilyen volt? / Ilyen lesz?

Az OH TÁMOP fejlesztései Minőségi oktatás (Jó állam) OH Stratégia (1, 2, 3, 4, 5) Fejlesztések TÁMOP 3.1.1 TÁMOP 3.1.5 TÁMOP 3.1.10. TÁMOP 3.1.8 A fejlesztés egyik célja, hogy a KIR 2.0-ban megjelenjenek a köznevelés új rendszere által igényelt új szolgáltatások is, illetve hogy az ott található minden szolgáltatás egységesen magas színvonalú (átlátható, egyszerűen kezelhető) legyen. E feladatokat az OH és az Educatio közösen oldja meg, az OH végzi az igények pontos feltárását és szakmai specifikálását, az Educatio felel az informatikai fejlesztésért. A fejlesztés minőségbiztosítását az OH végzi. Célunk, hogy a megújítás után a KIR 2.0 modulok egységes alapelvek mentén működjenek, és ha például egy intézményvezető többféle szerepben használja a KIR-t, akkor is csak egyszer kell regisztrálnia és bejelentkeznie, így egyszerűbbé válik a rendszer használata. Az OH vizsgálata a tankönyvek és digitális tananyagok, a pedagógus-továbbképzések jelenlegi akkreditációs eljárásaira terjed ki. Ezek az eljárások különböző időben, különböző céllal, különböző oktatáspolitikai megfontolásból jöttek létre, és néhány szempontból lényegesen különböznek egymástól. Célunk, hogy egységes követelményrendszer mentén dolgozzunk ki egységes szakmai elvekre épülő, informatikai eszközökkel támogatott új akkreditációs eljárásokat, melyek a régi eljárások bevált elemeit is tartalmazzák Az új eljárásoknak biztosítaniuk kell az oktatás minőségét, a tanulók érdekeit, és minden eljárásban érvényesülnie kell az egyenlő bánásmód követelményének. A jelenlegi pedagógus-továbbképzési rendszer komplex felülvizsgálata és megújítását szolgáló javaslatok megfogalmazása a TÁMOP-3.1.5. projekt feladata. A szakmai, tartalmi követelményeket az OFI kutatásai határozzák meg, az eljárások folyamataiért az Oktatási Hivatal a felelős. A köznevelésben meglévő akkreditációkhoz kapcsolódó feladatainak hosszú távú, magas színvonalú ellátására Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központot hoz létre. Biztosítjuk több száz akkreditációs szakértő ingyenes képzését akkreditációhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés keretében. Így a projekt végére rendelkezésre fog állni a Nemzeti Köznevelési Akkreditációs Központ szükséges szakértői állománya. Feladatok: A tankönyvek, taneszközök fejlesztéséhez kapcsolódó minőségellenőrzési eljárások kialakítása, valamint a nevelési-oktatási programok fejlesztési folyamatának meghatározása, a fejlesztés minőségbiztosítási rendszerének kialakítása, eljárásrendek kidolgozása (közösségi szolgálat, Híd-program, egész napos iskola, pályaorientáció, határon túli osztálykirándulás, az óvodai neveléshez kapcsolódó fejlesztések, valamint a tanórán kívüli tevékenységek minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása.) Az Nkt. kiemelt nevelési feladataihoz minőségbiztosítási rendszer kidolgozása A minőségbiztosítási tevékenység szervezését és ellenőrzését támogató informatikai rendszer kialakítása