Emberi tényező a vállalkozásvezetésben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Stratégiai vezetés gyakorlati kérdései
Advertisements

Mire lehet/ne jó az iskola?
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Etikai Kódex.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Az adó mint bevételi forrás Badak Zsuzsanna június.
Tartós építményekhez stabil alapok TÖBB VEVŐ – TÖBB PÉNZ Hogy holnap is legyen bevétel.
Értékelemzés „ Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted Szánts és vess, és hagyjad másoknak az áldozatot. „ (Kazinczy Ferenc :Tövisek és virágok)
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Webshopok nemzetközi ügyleteinek adótervezése Mihály Péter
IPARÁGAK VÁLTOZÁSA : HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EVOLUCIONISTA SZEMSZÖGBŐL Bajmócy Zoltán egyetemi adjunktus Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Biztosítók irányítási rendszere
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A könyvvizsgálói szakma kihívásai a válság tükrében dr
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
Tanuló szervezet.
Controlling a gyakorlatban
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Az EEM helye a menedzsmentben
VÁLTOZÁSOK MENEDZSELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN DINYA LÁSZLÓ: VÁLTOZÁSOK MENEDSZELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN TANULMÁNYA ALAPJÁN A BEMUTATÓT KÉSZÍTETTE SARIC DÁNIEL.
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Az adó mint bevételi forrás. Adóterhelés alakulása 2009 Adóterhelés országos átlag: 16,5% (Szoftver munkacsoport átlaga) o Preferált tevékenységek o Beruházás.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer április 20.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
MUNKAVÉDELEM 2006/2007. tanév II. félév MEBIR. Munkahelyi egészségvédelem és biztonság MEB Feltételek, és tényezők, amelyek hatással vannak a munkavállalók,
Controlling tevékenységek kritériumai Jelentésdialógus A jelentésben fontos tényezők ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE.
MATRIX Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft. Szádeczky Tamás e-közszolgáltatások tesztelési módszertana Törvényesség, szabványosság, biztonság.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
(gazdasági ismeretek gyors, velős átismétlése)
„Ötletből pénzt”.
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
A kamara jövőképe – lehetőségek és korlátok 1 Dr. Pál Tibor elnök.
Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége 1 Az elektronikus számlázás problémái külső könyvelőt alkalmazó vállalkozásoknál, figyelemmel.
Kockázati értékelés kis szervezetekben Tar György Szeged, 2013.október
Vállalkozásmenedzsment
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Hungarian Testing Board
12. óra Kenőpénz és korrupció.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
8. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Vállalkozási ismeretek
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
10. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
Előadás másolata:

Emberi tényező a vállalkozásvezetésben E-qualitas Vállalkozásfejlesztő Egyesület Badak Béla elnök Okl. könyvvizsgáló

A vezetés Vezetés szerepe a vállalkozásban Vezetői tevékenységek - Feladat meghatározás - Tervezés - Munka és erőforrás elosztás - Minőség és munkatempó ellenőrzés - A terv és teljesítmény összevetése - Terv módosítás 2007. július 10.

Vállalkozói tulajdonságok Nagyfokú önbizalom Céltudatosság Ésszerű kockázatviselési hajlam Nagyfokú elkötelezettség Jó üzleti érzék Nagyfokú rugalmasság: Nagyon fontos része a változásokra való reagálás 2007. július 10.

Belső változások Méret változás okozta problémák Növekedés problémái Változik a belső szerkezet Változnia kell az alkalmazott módszereknek Változnak a vezetéssel szembeni követelmények Az alkalmazkodás elmaradása működési zavarokat, és hatékonyság csökkenést okoz. 2007. július 10.

Tipikus hibák A növekedés ellenére régi struktúrában működik a vállalkozás Oktatással csak részben követik a változásokat - általában a szakmai részt A régi módszereket alkalmazzák – pl. kockás füzet Nem is ismerik az új dolgokat 2007. július 10.

Külső hatások Tartós sikeresség egyik alappillére a követésük Piaci környezet változásai Erőforrás változások Külső szabályozórendszer változásai Pl. Új társasági formák megjelenése Új adó és egyéb szabályok Új felelősségi szabályok 2007. július 10.

Alkalmazkodás Belső képzés ( önképzés, külső képzések ) Külső szakértők igénybevétele Általában bizonyos szinten már megvan Pl. külső könyvelés Legnagyobb hiányosság Tudatlanságból vagy egyéb ok miatt nem alkalmazkodni. 2007. július 10.

Külső szakértők problémái Nagyon sokszor nem tudatosul a szükségessége Ha külső kényszer miatt kell igénybe venni, szükséges rossz. Pl. könyvvizsgáló Legnagyobb luxus csak aláírásért bármit kifizetni. Nem alakult ki a társadalmi szükségessége és elismertsége Bizalmatlanság, hogy megfelelő tudású szakértővel kerültem-e kapcsolatba. 2007. július 10.

Gazdasági tanácsadás problémái Külső könyvelőnek nincs rá ideje, és a díjban sem tudja érvényesíteni Belső könyvelő csak az addigi gyakorlatára támaszkodik, az önképzés gyakran elmarad Nincs olyan kialakult rendszer amelyben a tanácsadók értékelhetőek lennének. Esetleges éppen kivel kerülünk kapcsolatba 2007. július 10.

Eddigi gyakorlat Sokszor a meglévő információs csatornák sincsenek kihasználva Pl. Különböző klubok, internetes fórumok Az adó és adatszolgáltatással kapcsolatos tévedések egyre többe kerülnek. Pl. Mulasztási bírság emelése. Szájhagyomány útján egymásnak ajánlva terjed a jó tanácsadók elérhetősége. 2007. július 10.

A tanácsadás hiányának következményei Legtöbbször nem is tudunk a bennünket ért kárról. Pl. Mo. 3200 olyan vállalkozás van aki a 2005 évi adóbevallásában pont 16% társasági adót fizet. ( 50 millió árbevétel fölött ) Általában nem alakul ki az egymástól független ellenőrzések rendszere, amely alapvető garanciája a hiba felderítésnek. A következmények esetleg évekkel később válnak ismertté, amikor már nincs mit tenni. Pl. egyéni vállalkozó teljes vagyonával felel. Egy esetleges váratlan esemény minden addigi vagyonát elviszi. 2007. július 10.

A tanácsadás hiányának következményei Vagyonosodás problémája A korábban elkövetett hibák utólag jelentkeznek. Az adminisztrációban elkövetett hibák évekkel később egy esetleges adóellenőrzésen buknak ki. Nincs egy lényeges területen a gazdasági és társasági területen előre tervezés. Adótervezés elmaradása. A megtermelt bevételt hogyan akarom felhasználni, mik a további terveim. 2007. július 10.

A tanácsadás hiányának következményei Hajtás a bevétel után, és gazdasági területen elkövetett hibák az eredmény jelentős részét elvihetik. Biztonsági hibák egy része soha nem derül ki. Pl. alkalmazott viszi a teljes vevői állományt a konkurenciához, és csak a forgalom csökkenést érzékeljük, okát nem is tudjuk. Üzleti titok védelme. 2007. július 10.

Egyesületi tevékenységek Gazdasági és cég jog területére személyre szabott tanácsadás. Cég alapítás stb. Adótanácsadás Cégértékelés, egyesülés , szétváláshoz kötődő tanácsadás Cégvásárláshoz kötődő tanácsadás Összehasonlító elemzések a nyilvános gazdasági adatok felhasználásával, a konkurenciával összevetve is. Egyéb nem gazdasági tanácsadással kapcsolatos tevékenységek 2007. július 10.

Köszönöm a figyelmet! www.equalitas.hu Elérhetőségeim: info@equalitas.hu badak@bmentor.hu 06-30-9686-526 2007. július 10.