A HÁROM FA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

A négy gyertya.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Feltehetek egy kérdést?
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A HÁROM FA.
Panasz utca Elköltöztünk
„Szeretettel élni és szenvedni”
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
Nagyböjt első vasárnapja
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Szent Teréz rózsakertje
ALAPIGE: 1Kir 3,
Modern mese A békák királya Egyszer egy nö golfozott, amikor a golflabda begurult az erdöbe és ott elveszett. Bement az erdöbe, de a labda helyett egy.
A négy gyertya Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya.
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
Adventi négy gyertya.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
GYÉMÁNT ÉS ARANY.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
A boldogság is kegyelemből fakad
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
A négy gyertya.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Isten hozott köztünk!.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Volt egyszer egy sziget,ahol emberi érzések éltek:
Mindig kapcsolatban Vele
mint ami mások szerint szükséges!
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kis történet kedves embereknek!.
Modern mese A békák királya Egyszer egy nő golfozott, amikor a golflabda begurult az erdőbe és ott elveszett. Bement az erdőbe, de a labda helyett egy.
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Itt vagyok most, jó Uram, Hozzád száll e dal..
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
I-091.
A HÁROM FA.
Benned szabad vagyok Téged hívlak Istenem,
A HÁROM FA.
43.
A három fa Borodin:Polowerzer...
Előadás másolata:

A HÁROM FA

Arról álmodoztak, mik szeretnének lenni, ha nagyok lesznek. A hegy csúcsán egy napon három kis fa nőtt. Arról álmodoztak, mik szeretnének lenni, ha nagyok lesznek.

Az első azt mondta: Remélem, hogy egy napon díszes ékszeresláda lesz belőlem, amelyben drága kincseket őriznek. Aranyat, ezüstöt és ékszereket fogok őrizni. Kívülről majd szép faragások díszítenek, mindenki megcsodálhatja a szépségemet.

A második fa erre azt mondta: Én talán erős hajó leszek egy napon... A királyt és a királynőt szállítom fedélzetemen, kievezünk a nagy vizekre, el egészen a világ végére. Erős hajó leszek, és ezért mindenki biztonságban érzi magát rajtam.

Végül megszólalt a harmadik fa is: Én mindenekelőtt növekedni akarok, hogy én legyek a legnagyobb fa az egész erdőben. Ha az emberek meglátnak a hegy csúcsán, ha az ágaimra néznek, az égre gondolnak majd, Istenre, és arra, milyen közel vagyok Hozzá …Én leszek minden idők legnagyobb fája, és az emberek soha nem fognak megfeledkezni rólam.

A három fa ettől kezdve azért fohászkodott, bárcsak álmaik valóra válnának. Eltelt néhány év, és egyszer három favágó jelent meg a hegyen, vállukon fejszével...

Egyikük odalépett az első fához, és így szólt: „Ez jó, erős fának látszik. Az asztalos biztosan megveszi” - néhány fejszecsapás után a fa földre zuhant. Boldog volt, mert hitte, hogy az asztalos műhelyében végre szépséges ékszeresládává változik.

A második favágó megnézte a második fát, és így szólt: „”Ez a fa erős és szilárd, jó lesz a hajókészítőknek” És a második fa is boldog volt, mert remélte, hogy most erős, hatalmas hajó lesz belőle.

Amikor a favágók a harmadik fához értek, az megremegett, mivel tudta, hogy ha őt is kivágják, álmai nem teljesülhetnek. Az egyik favágó mégis úgy döntött, hogy kivágja.

Alighogy megérkezett a műhelybe, a asztalos az első fából állatetetőt és jászlat készített. Az istállóba állították, ahol takarmány és széna töltötte meg. Ez bizony nagyon távol állt attól, amiről az első fa álmodott, amiért imádkozott...

A második fából kis halászhajót készítettek. Álmai, hogy egyszer hatalmas hajó lesz, és királyokat szállít fedélzetén, egyszerre ködbe vesztek.

A harmadik fa rönkökre vágva felhasználatlanul , elfeledve feküdt évekig.

Teltek az évek, a fák már el is felejtették hajdani álmaikat...

Egy napon egy férfi és egy nő lépett be egy kis istállóba Egy napon egy férfi és egy nő lépett be egy kis istállóba. Az asszony gyermeket szült, és az újszülöttet abba a jászolba fektette, amelyet az asztalos az első fából készített. A fának megadatott, hogy átérezze a pillanat jelentősségét, és tudta, hogy most minden idők legnagyobb kincsét őrzi.

Ismét eltelt néhány év. Egy este kis csapat szállt be az öreg halászbárkába, amely valamikor a második fa volt. Egyikük fáradt volt, és elaludt. Amikor kieveztek a nyílt vizekre, vihar támadt, és a fa attól tartott, nem lesz elég erős, hogy biztonságot nyújtson az embereknek. De a férfiak felébresztették alvó társukat, Ő pedig felkelt, és egy szavával lecsillapította a vihart. A fa abban a pillanatban tudta, hogy a királyok Királyát szállítja a fedélzetén.

Végül valaki a harmadik fáért is eljött. Egy megtört ember hurcolta a város utcáin, akit az emberek gúnyoltak és szidalmaztak.... …végül megálltak, és az embert szögekkel a fához szegezték, majd felemelték, hogy így maghaljon egy hegy tetején...

…Mikor elérkezett a vasárnap, a fa megértette: elég erős volt, hogy a hegy csúcsán állva olyan közel kerüljön Istenhez, amilyen közel egyáltalán lehetséges, hiszen rajta halt meg a világért Jézus Krisztus.

A történet tanulsága: Amikor úgy érzed, a dolgok nem úgy alakulnak az életedben, ahogy Te szeretnéd, soha ne felejtsd el, hogy Istennek saját terve van Rólad… Ha bízol Benne, bőségesen megáld Téged!

Mindhárom fa megkapta azt, amit kért, de nem úgy, ahogyan azt ők maguk elképzelték…

Mi soha nem tudjuk, milyen tervei vannak az életünkkel Istennek! Csak egyet tudunk, hogy az Ő útjai nem a mi útjaink, de mindig az Ő útjai a legtökéletesebbek.

BÍZZ ISTENBEN ! A TE BARÁTOD