Kettős szerepvállalás a Nemzeti Iskolagyümölcs – programban Kiss Eszter szóvivő MATÉSZ – FRUCT Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

A Nemzeti Iskolagyümölcs – program kommunikációja
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Projekt általános bemutatása
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Tehetségpont létrehozása
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A „segítő tanár” rendszer működése az Új Buda Alma Mater-ben Turányi Zsófia Budapest február.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A Platform 2013 évi további programja Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program Szerkesztő Bizottság megalakulása- március 31 Workshop május vége: Beszámoló.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Nemzeti Iskolagyümölcs-program - az európai iskolagyümölcs része - Bittsánszky Márton főosztályvezető-helyettes Miskolc május 21.
Török Szabolcs tankerületi igazgató
Kettős szerepvállalás a Nemzeti Iskolagyümölcs – programban Kiss Eszter szóvivő MATÉSZ – FRUCT Kft.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációja Németh Franciska kommunikációs igazgató MATÉSZ-FRUCT Kft.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Nemzeti Iskolagyümölcs-program - az európai iskolagyümölcs része - Bittsánszky Márton főosztályvezető-helyettes Budapest, július 30.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Tegyünk Egészségünk Színvonaláért Alapítvány Civil vélemény Dr. Kovács Gabriella Igazgató, TESZ Alapítvány február.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
Előadás másolata:

Kettős szerepvállalás a Nemzeti Iskolagyümölcs – programban Kiss Eszter szóvivő MATÉSZ – FRUCT Kft.

I. Beszállítói tapasztalatok

A Nemzeti Iskolagyümölcs – program indulása és eredményessége  2009/2010. tanév I. félévétől indult el hazánkban a program  Célja: tevőleges részvétel a felnövekvő generáció egészségtudatos szemléletének, táplálkozási szokásainak kialakításában a zöldség és gyümölcsfogyasztás ösztönzése révén, amely lehetővé teszi a termékek hazai piacának bővítését, segíti a stabil piac kialakulását.  A tendenciózusan növekvő részvételi arány is azt bizonyítja, hogy sikeresnek tartják az iskolagyümölcs-programot, hiszen mind a gyermekek zöldség-gyümölcs fogyasztásának növekedéséhez, mind a szociálisan rászoruló gyermekek táplálkozásának optimalizálásához hozzájárul.

 A visszajelzésekből kiindulva mindenképpen pozitívan értékelhető az iskolagyümölcs-program termékpalettájának bővülése, az almán kívül most már lehetőség van számos egyéb gyümölcs, zöldség, valamint gyümölcslé szállítására is.  A 100%-os tartósítószer és cukormentes gyümölcslevek különösen nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében.  A 2012/2013. évi iskolagyümölcs - program során előírás volt a regionális termékek preferálása - rövidülnek a szállítási útvonalak, alacsonyabbak a szállítási költségek, kisebb mennyiségek szállítása is lehetővé válik.  Stabil felvevő piacot biztosít Pozitívumok

 Hiányos információk (szülők és gyermekek nem ismerik kellően a programot, annak célját) – több ízben tapasztaltuk, hogy nem tudják honnan és miért kapnak gyümölcsöt. Felvetés: - aktív visszacsatolás az iskolák részéről, a rendszeres információ hatékony segítséget nyújtana a problémák feltárásában.  Korcsoport további bővítése Felvetés : - a felfelé és lefele irányuló kiterjesztés alternatívája. A visszajelzések értékelése I.

A visszajelzések értékelése II.  A teljesítési időszak kérdése A II. szállítási időszak december közepén befejeződik és csak február közepén folytatódik. Felvetés: -mind a termelők, mind a gyermekek relációjában pozitív változás volna, ha januárban és február elején is szállíthatnának, mivel akkor még a gyümölcsök minősége lényegesen jobb, mint májusban, júniusban. Továbbá a téli időszakban indokoltabb az aktív vitaminbevitel.  A szerződéskötés időtartamának kérdése Felvetés : - az időtartam meghosszabbítása

A visszajelzések értékelése III.  A „fejkvóta” meghatározásának kérdése Felvetés: Amennyiben minden évben a program kiírásakor felülvizsgálatra kerülne az egy gyermekre jutó keretösszeg, és figyelembe véve a tárgyévben felmerülő negatív gazdasági hatásokat, például az inflációt, korrigálnák az összeget.  Kiegyenlítetlen viszonyok a versenyképesség terén Kísérőintézkedésekre fordítható költségek között jelentős differencia

II. Kommunikációs tevékenység

Kiindulópontok A MATÉSZ-FRUCT Kft. megnyerte a Vidékfejlesztési – Minisztérium által kiírt pályázatot a Nemzeti Iskolagyümölcs –program hivatalos kommunikációjának lebonyolítására, a 2014 január – júliusi időszakra. Megvalósítandó feladat: a Nemzeti Iskolagyümölcs- program ismertségének növelése, az eredmények kommunikációja, mindezeken keresztül a felnövekvő generáció egészségtudatos szemléletének kialakítása, pozitív asszociáció társítása a program missziójával.

A pályázatot megelőzően végzett proaktív tevékenység  a program indulásának bejelentése sajtó nyilvános esemény. Társadalmi felelősségvállalás -Európai Autómentes Nap -Magyar Vidék napja

 Advent a Heim Pál Gyermekkórházban  Rászoruló gyermekek reggeliztetése

Tevőleges részvétel a Nemzeti Iskolagyümölcs - program kommunikációjának felelőseként

Integrált kommunikáció: az üzenetek különböző kommunikációs csatornákon, egymás hatását erősítve a lehető legmeggyőzőbb formában jussanak el a befogadókhoz. „Befogadó barát” kommunikáció: az adott célcsoport számára impulzív legyen, aktualitással bírjon, személyre szabottan történjen az üzenet átadása. Specifikus üzenetek definiálása A kommunikációt meghatározó irányelvek

Kommunikációs eszköztár  Tájékoztató kampányok  Tájékoztató találkozók, konferenciák, szemináriumok és események szervezése  Tájékoztató és promóciós anyagok

Tájékoztató funkció megvalósítása a gyakorlatban  Iskolagyümölcs – program arculatának kialakítása (programlogó, weboldal)  PR/ TCR kisfilm elkészítése és sugárzása M1, M2 csatornákon ( szélesebb társadalmi rétegek elérése)  „Dobozra fel!” országos rajzpályázat elindítása (gyermekek mozgósítása, bevonása)

 Edukációs anyagok, oktatási segédletek biztosítása a gyermekek, pedagógusok számára  Roadshow: Keressük Magyarország kedvenc almafajtáját!  Kvantitatív kutatás és eredményeinek kommunikációja  Eredménykommunikáció  Sajtóközlemények

Találkozók, konferenciák, szemináriumok  Szakmai nyitókonferencia  Workshopok (az ország három régiójában)  Szakkonferencia termelőknek  Szakmai zárókonferencia

 Öntapadós matrica minden, az iskolagyümölcs-programban részt vevő tanuló számára ( db)  Logózott kerámia bögre (6.000 db)  Brandingelt könyvjelző (6.000 db)  Brandingelt pamuttáska (500 db)  Brandingelt uzsonnás doboz (500 db)  Brandingelt tornazsák (500 db)  Póló két helyen logózva (500 db)  Edényfogó kesztyű egy helyen logózva (500db)  Gyümölcsturmix (24 db) Promóciós anyagok