Karakter kft. Bemutatása - történet Cégünk története 25 éves múltra tekint vissza, 1989 óta működik kft-ként, és jelenleg is Jász-Nagykun-Szolnok megye.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvételi tájékoztató
Advertisements

Sisák Zoltán HTTP Alapítvány
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Távmunkások informatikai alapképzése
ECDL ELEKTRONIKUS HITELESSÉG, ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS MODUL
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
Készült a leendő vizsgázóknak
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Az informatikai szakmai vizsgakövetelmények Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április 5.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Informatika Reményi Zoltán
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Felnőttoktatási tájékoztatója
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
European Computer Driving Licence
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
FELVÉTELI 2015 SZIE-ABPK JÁSZBERÉNY.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tanfolyami kínálatunkból Számítástechnikai alapismeretek, 20 óra Szövegszerkesztés, 30 óra Táblázatkezelés, 36 óra Prezentációkészítés, 20 óra ECDL, 150.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
Felvételi tájékoztató
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Norvég Oktatási és Kutatási Főigazgatóság - Megyei Önkormányzat Oktatási Hivatala - Városi Önkormányzat Oktatási Hivatala Intézményfenntartói rendszer.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
EUCIP konferencia október 20. Cséfalvay Katalin Fejlesztés (BUILD) modul.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Amit a kétszintű érettségiről tudni kell
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Továbbtanulás a Remenyikben 2017/2018 tanév
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Rákosi Szilvia, szakértő, NJSZT
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
ECDL A MÓRICZBAN Monoki Zsolt Informatika szakos középiskolai tanár
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
A kétszintű érettségiről
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

Karakter kft. Bemutatása - történet Cégünk története 25 éves múltra tekint vissza, 1989 óta működik kft-ként, és jelenleg is Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik meghatározó információtechnológiai vállalkozása. Tevékenységünkkel teljes körűen lefedjük az IT piac valamennyi szegmensét, a szerteágazó számítástechnikai problémákra nemcsak termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtunk, mint sokkal inkább MEGOLDÁSOKAT kínálunk.

Karakter kft. Bemutatása - partnereink A Karakter kft. több évtizedes kapcsolatot ápol az informatikai szektor valamennyi meghatározó gyártójával, ezáltal a termékek és szolgáltatások legteljesebb palettájával állunk ügyfeleink rendelkezésére. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: • Toshiba • Samsung • Dell • Eset – NOD32 • Microsoft – aranyfokozatú partner • Logitech • Genius

Cím: 5000 Szolnok, Szapáry utca 6. Telefon: Kereskedelem: 56/ ; Szerviz: 56/ Fax: 56/ Weboldal: Nyitvatartás: Munkanapokon 7:30-16:00 óra között. Karakter kft. Bemutatása - elérhetőségeink

Az oktatás a Karakter Kft. hangsúlyos tevékenységei közé tartozik. A képzés nyolc, erre a célra kialakított modern klimatizált oktatási kabinetben folyik, de igény esetén felkészült informatikus oktatóink más helyszínen - akár Szolnokon kívül – is tartanak előadásokat.

Cégünket a Felnőttképzési Akkreditációs Testület július 11-én akkreditált felnőttképzési intézménnyé nyilvánította. Ezzel egy időben, megkezdődött cégünknél egy új, egyre népszerűbb és sikeres ágazat kialakítása – az oktatás Karakter kft. Bemutatása - ECDL Tanfolyamtípusaink: ECDL OKJ Kihelyezett céges tanfolyamok Ugyanebben az évben cégünk ECDL vizsgaközpont minősítést szerzett – 10 éve biztosítunk ECDL vizsgalehetőséget az érdeklődőknek

A címet az alábbi években sikerült megszerezni:

ECDL - Magyarországon Egyre több szakképesítő és felsőoktatási intézmény ismeri el az ECDL-t. A 2006/2007-es tanévtől kezdve a különféle szakképesítések megszerzésében, valamint egyre több felsőoktatási intézményben ismerik el valódi vizsgaként az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (ECDL). Egyre több felsőoktatási intézmény számítja be a tantárgyi követelményekbe az ECDL-t, így a hallgatók teljes vagy részleges felmentést, jeles kollokviumi vagy zárthelyi jegyet kaphatnak ECDL-bizonyítványukért. Felvételinél plusz pontok kaphatók érte!

Az ECDL finn ötlet alapján óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri – világszerte több mint 140 országban honosodott meg. ECDL - Magyarországon

ECDL - regisztráltak Hazánkban áprilisig mintegy 411 ezren regisztráltatták magukat, és 274 ezren pedig már a bizonyítványt is megszerezték.

Magyarországon ECDL-vizsgát bármely akkreditált ECDL-vizsgaközpontban lehet tenni. A vizsgák megszerzéséhez vizsgakártyát kell váltani, a kártya bármelyik vizsgaközpontban megvásárolható. A vizsgákat az első sikeres vizsgától számított (legfeljebb) három éven belül kell teljesíteni (közoktatásban tanulóknak négy év). Az egyes vizsgák természetesen Magyarországon kívül is, bármely ECDL-tagország vizsgaközpontjaiban letehetők, ehhez csupán egy érvényes vizsgakártyára van szükség. ECDL – vizsgakártya érvényessége

ECDL – felkészülés a vizsgára Az ECDL vizsgára mindenki önállóan készülhet fel! Lehetőség van azonban a sikeres vizsgaeredmény érdekében konzultációs időpontokat kérni és vizsgáztató tanáraink segítségével vizsgaorientált feladatsorok megoldásával felkészülni. Felkészülési lehetőségek: • Iskolai tanórákon • Tanfolyamon • Egyéni úton

Az ECDL moduljai A standardnak tekintett modulok a következők: • IKT alapismeretek • Operációs rendszerek • Szövegszerkesztés • Táblázatkezelés • Adatbázis-kezelés • Prezentáció • Internet és kommunikáció az ECDL moduljai

További fakultatív, és emelt szintű (advanced) modulok: • Képszerkesztés • Webkezdő • CAD • Szövegszerkesztés, haladó szint (advanced) • Táblázatkezelés, haladó szint (advanced) • Adatbázis-kezelés, haladó szint (advanced) • Prezentáció, haladó szint (advanced) • Képernyőolvasás és optikai karakterfelismerés • Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás az ECDL moduljai

A vizsgakártyát a vizsgázónak minden vizsgára magával kell vinnie: sikeres vizsga esetén a vizsgaközpont a kártyán a modulvizsga teljesítését igazolja. Amikor a vizsgázó valamennyi vizsgáját letette, a vizsgaközpont a kártyáját megküldi az NJSZT ECDL irodájába, ahol ennek alapján kiállítják az ECDL bizonyítványt. Fakultatív modulok (Képszerkesztés, Webkezdő, CAD) esetén vizsgakártya nincsen, sikeres vizsga után a bizonyítványt a vizsgaközpont bocsátja ki. ECDL – vizsgakártya

Vizsgára bármely akkreditált vizsgaközpontnál lehet jelentkezni. Minden vizsga időtartama 45 perc. Mivel az ECDL gyártófüggetlen program, a gyakorlati vizsgákat a vizsgaközpontnál rendelkezésre álló akkreditált szoftverek bármelyikén le lehet tenni. Egy napon több vizsga is tehető, azonban sikertelen vizsgát ugyanazon a napon megismételni nem lehet. ECDL – vizsga

A vizsgafeladatok értékelését a vizsgabiztos végzi az ECDL követelményei alapján. A vizsgázó - fiatalkorú vizsgázó esetén a szülő – a kijavított dolgozatot a vizsgaközpont által meghatározott módon megtekintheti. A sikeres ECDL – vizsga értékelése vizsgákat egyenként, a vizsgakártyán erre megjelölt helyen a vizsgaközpont igazolja, oly módon, hogy az erre megjelölt helyre a "MEGFELELT" minősítést írja be. A sikertelen vizsgákat a vizsgakártyára nem vezetik fel. A dolgozatokra érdemjegyet nem kap a vizsgázó!

A "MEGFELELT" minősítést akkor kaphatja meg a vizsgázó, ha a vizsgafeladatokra adható pontszámok 75%-át eléri! ECDL – vizsga értékelése • 32 pontos vizsgafeladatsornál min. 24 pont • 20 pontos vizsgafeladatsornál min 15 pont