Az ö sszet ö ret é s á ld á sa
A bemutató Ficsor Károlyné tanításához készült. Készítette Ficsor Károlyné és Királyné Ficsor Lilla Örömhír Közösség, Csendes Napok, február 9-10.
• Egyik jelenlévő, Somlyai Imre a következőket írta róla beszámolójában: • Hálás szívvel gondolok vissza a csendes napra. Nagyon jó volt. Egyszerű, de nagyon sokat mondó szolgálatokat hallhattunk, melyek tovább visznek bennünket az odaszánásban, önmegtagadásban, szolgálatkészségben. • Az összetöretés áldása című előadás, Ági néni szolgálata tetszett nekem a legjobban. A tojást vette szemléltetésül, mely a mi életünket jelképezte. Az egyéni keménységet, megtörhetőséget, azt, hogy Isten kezébe vesz és Ő tör meg, hogy az érték előkerüljön belőlünk. • Mindenféle tojások képei a mi sokféleségünket fejezték ki, mely által megérthető volt, hogy hiába a cicoma, a belső számít. • • A képek között a gyerekek kedvenc tojása a Kinder tojás is ott volt. Csábító csomagolás, édes külső, de belül ott van egy nagy kapszula, amit nehéz lenyelni. Néha mi is igyekszünk egymásnak lenyomni a torkán dolgokat – jutott eszembe. • • Valahogy a megtörésen mindenkinek át kell esni, mert ekkor a kemény „én” törik meg, hogy az új, az Istentől kapott felhasználható módon előkerüljön. Sőt még - a süteménykészítést példaként látva - azt is megláthattuk, hogy a sokféle összetevő összekeverésével, egybedolgozásával egy könnyen fogyasztható, finom táplálékot készít Isten. A gyülekezeteket. Azokat a gyülekezeteket, ahol az élet kenyere kiformálódik, megkóstolható, fogyasztható. • • Tetszettek az énekek és a csoportos beszélgetésen hallott bizonyságtételek. Köszönjük ezt a lehetőséget! • Várjuk a következő alkalmat, melyre szeretnénk ismét eljutni.
• Ritától pedig egy recept, amellyel megízlelhetjük, hogyan is válhat áldássá az összetöretés • Madártejszelet • • Tészta: • 8 tojás fehérje • 8 evőkanál kristálycukor • 8 evőkanál liszt • 1 teáskanál sütőpor • • Krém: • 8 tojás sárgája • 4 evőkanál kristálycukor • 5 evőkanál liszt • 2 csomag vaníliás cukor • 4 dl tej • 20 dkg margarin • 20 dkg porcukor • 5 dl tejszín • 2 csomag habfixáló • • Tetejére csoki reszelék. • • A tésztához a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, majd zsírral kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojás sárgáját a kristálycukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. A tejszínt felverjük - ha szükséges habfixálóval együtt - és a krém tetejére simítjuk, végül megszórjuk csokoládéreszelékkel. Hűtve szeleteljük. • • Jó étvágyat kívánunk!