„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás  Ft támogatás (4 tagintézmény) TÁMOP /08/2. Kompetencia alapú oktatás megvalósítása Kecskemét.
Advertisements

Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Tehetséggondozás a testnevelés órán
„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Pályaválasztás 2014/15.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2014/ 2015
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
A Bálint Márton Általános és Középiskola
Iskolánkról.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
SZIGORÚ ERKÖLCS SZÍNVONALAS OKTATÁS
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2013 / 2014
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Beiskolázási tájékoztató december
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
A Móra Ferenc Ált. Isk. tehetséggondozó programja
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Kompetencia alapú oktatás bevezetése az alsó tagozaton
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
PÁLYAVÁLASZTÁS.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Óvodai és iskolai szűrő vizsgálatok
Testvérvárosok Terei Általános Iskola
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Általános iskola első osztály
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Tehetséggondozás 1962 óta ének-zene tagozat indításával.
Két tanítási nyelvű oktatás az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Egressy Béni Bilingual Primary School.
PROJEKTZÁRÓ január 24. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája
-minősített közoktatási típusú sportiskola szeptemberétől induló első osztályai:
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
DARUS a gyermekekért.
SZMK Értekezlet május 9..
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
DARUS a gyermekekért.
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2017/ 2018
AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, KORSZERŰ, AKADÁLYMENTES ÉPÜLET
„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
DARUS a gyermekekért.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
„Hagyjátok- mondta-, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10,14.
Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Előadás másolata:

„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája Kecskemét legnagyobb általános iskolája, ahol jelenleg 31 osztályban 700 tanuló tölti napjai nagy részét igényesen kialakított környezetben.

nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll. Tantestületünk jól képzett, nagy tudású, magas fokú szakmai intelligenciával és nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.

az informatika oktatása Pedagógiai programunk a tanulók egyéni képességeinek fejlesztését tűzte ki célul, kiemelten kezeljük a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Kiemelt területeink: anyanyelvi nevelés matematika-oktatás idegennyelv-oktatás az informatika oktatása testnevelés és sport

A 2009/2010-es tanévtől kezdődően kompetencia-alapú oktatást vezettünk be tíz osztályban matematika, szövegértés, és szociális kompetencia területen. Ebben a tíz osztályban - köztük négy alsós osztályban is - minden tanuló saját laptopon dolgozik.

Iskolánk kiemelkedő sporteredményeket ér el országos, megyei és városi szinten kézilabda, labdarúgás és atlétika sportágakban. Ezek mellett megismerkedhetnek tanulóink a karate, sakk, szivacskézilabda és a játékos sport alapjaival is.

Pedagógusaink minőségi munkáját fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus és mozgásterapeuták segítik. Iskolánk nevelő-oktató munkáját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, a rászoruló gyermekeket a Fogódzó Gyermeksegélyező Egyesület támogatja.

Iskolai könyvtárunk ideális környezetben biztosítja az olvasás, a kulturált időtöltés lehetőségét. Fontosnak tartjuk, hogy az iskola ne csak a tanulás színtere legyen a gyermekek számára. Alsó és felső tagozaton is számtalan szakkör közül választhatnak a diákok: rajz, sakk, színjátszó, énekkar, néptánc, főzőcske, drámajáték,logikai társasjáték, olvasókör, kézműves szakkör…

Miért jó a Rákóczi? - mert 6-14 éves korig a gyermekek képességeit és készségeit úgy fejlesztjük, hogy felkészültek legyenek a további tanulás különféle lehetőségeire és a társadalomba való beilleszkedésre - mert fontos a test, a lélek és a szellem harmonikus fejlesztése - mert pedagógusaink hisznek a nevelés és az oktatás csodájában

azokat a gyermekeket és szüleiket, Tagintézményünk szeretettel meghívja és várja azokat a gyermekeket és szüleiket, akik a 2014/2015-ös tanévtől elsősök lesznek.

Javasoljuk a foglalkozásainkon való részvételt, mert: A gyermekek még az iskolába lépés előtt megismerkedhetnek tanítóikkal és egymással is. Felfedezhetik az iskola épületét, környezetét. A játékos foglakozások során fokozatosan hozzászokhatnak az iskolai módszerekhez. Az osztály kiválasztása előtt kiderül, hogy a gyermek érdeklődése és adottságai melyik osztály kínálatához állnak közelebb, megkönnyítve ezzel a szülők döntését. Kialakulhatnak olyan csoportkohéziós jellemzők, amelyek elősegítik a gyermek beilleszkedését a közösségbe.

A Gyere Te is a Rákócziba! rendezvénysorozatunk programjai a következők: 2013. december 14. szombat 9.00 – 11.00 Adventi Sulikuckó Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat a Karácsony jegyében. Lesz sok-sok játék, móka és kacagás!

2014. február 11. kedd és február 12. szerda Nyílt napok a leendő 1. osztályokban 2014. február 11. kedd és február 12. szerda Kedden a leendő 1.a és 1.b /jelenlegi 2.b és 2.a/ osztályba, szerdán a leendő 1.c és 1.d /jelenlegi 1.c és 3.d /osztályba pillanthatnak be. Program: 7.45 órától: tájékoztató a szülők részére 1- 2. óra: közismereti tárgyak – magyar, matematika 3. óra: irányultság bemutatása

Iskolaváró Sulikuckó 2014. január 11. és március 1. Zenével és játékos foglalkozásokkal segítünk a szülőknek az iskolakezdés nehézségeinek könnyebbé tételében.

Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglévő irányultságait. A 2013/2014-es tanévben is a következő 1. osztályok indítását tervezzük: 1.a osztály: Természettudományos irányultságú Ez egy teljesen új lehetőség, ahol a környezetünk szépséges bemutatása, a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés áthatja a nevelés-oktatást. A gyerekek rendszeresen végeznek természettudományos kísérleteket is életkori sajátosságaiknak megfelelő szinten. Ebben az osztályban 1. osztály szeptemberétől informatika és heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók. 1. b osztály: Angol nyelvi irányultságú 1. c osztály: Német nyelvi irányultságú Ezekben az osztályokban kiemelt helyen a korai nyelvoktatás áll, heti négy órában foglalkoznak a gyerekek az angol/német nyelvvel, amelyből kettő közismereti tárgy, azaz ezeken a foglalkozásokon is angolul/németül beszél a tanulókkal a pedagógus. A németes osztály „különlegessége”, hogy a németet tanító tanár egyben az egyik tanító néni, így ebben az osztályban még több lehetőségük van a német nyelv gyakorlására a tanulóknak.. 1 .d osztály: Matematika-informatika irányultságú Az informatika tantárgy a gyerekeket abban segíti, hogy a számítógép kezelés alapvető eszköztudássá váljon számukra. Ebben az osztályban is heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók  

Tervezett 1. osztályaink a 2014/2015-ös tanévben: 1.a osztály: Természettudományos irányultság Tanítók: Csehné Kávai Tímea Vidáné Tóth Beatrix 1.b osztály: Angol nyelvi irányultság Tanítók: Farkas Anikó Huszár Mónika 1.c osztály: Német nyelvi irányultság Tanítók: Pestiné Csábi Andrea Polgár Leona 1.d osztály: Matematika-informatika irányultság Tanítók: Soós Magdolna Szekeres Mónika

Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel.: 06-76-322-810 06-76-504-413/125-ös mellék e-mail: rakoczititkarsag@t-online.hu honlap: www.rakoczi-kecskemet.hu Gyermekeik számára barátságos, szeretetteljes és kiegyensúlyozott légkörű iskolát kínálunk!

Köszönjük a figyelmét! zene: Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine