Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,"— Előadás másolata:

1 „Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)

2 II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája
A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája Kecskemét legnagyobb általános iskolája, ahol jelenleg 27 osztályban 571 tanuló tölti napjai nagy részét igényesen kialakított környezetben.

3 nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.
Tantestületünk jól képzett, nagy tudású, magas fokú szakmai intelligenciával és nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.

4 az informatika oktatása
Pedagógiai programunk a tanulók egyéni képességeinek fejlesztését tűzte ki célul, kiemelten kezeljük a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Kiemelt területeink: anyanyelvi nevelés matematika-oktatás idegennyelv-oktatás az informatika oktatása testnevelés és sport

5 A 2009/2010-es tanévtől kezdődően kompetencia-alapú oktatást vezettünk be tíz osztályban matematika, szövegértés, és szociális kompetencia területen. Ebben a tíz osztályban - köztük négy alsós osztályban is - minden tanuló saját laptopon dolgozik.

6 Iskolánk kiemelkedő sporteredményeket ér el országos, megyei és városi szinten kézilabda, labdarúgás és atlétika sportágakban. Ezek mellett megismerkedhetnek tanulóink a karate, sakk, szivacskézilabda és a játékos sport alapjaival is.

7 Pedagógusaink minőségi munkáját fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus és mozgásterapeuták segítik. Iskolánk nevelő-oktató munkáját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, a rászoruló gyermekeket a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület támogatja.

8 Iskolai könyvtárunk ideális környezetben biztosítja az olvasás, a kulturált időtöltés lehetőségét. Fontosnak tartjuk, hogy az iskola ne csak a tanulás színtere legyen a gyermekek számára. Alsó és felső tagozaton is számtalan szakkör közül választhatnak a diákok: rajz, színjátszó, énekkar, drámajáték, kézműves szakkör…

9 Miért jó a Rákóczi? - mert 6-14 éves korig a gyermekek képességeit és készségeit úgy fejlesztjük, hogy felkészültek legyenek a további tanulás különféle lehetőségeire és a társadalomba való beilleszkedésre - mert fontos a test, a lélek és a szellem harmonikus fejlesztése - mert pedagógusaink hisznek a nevelés és az oktatás csodájában

10 azokat a gyermekeket és szüleiket,
Tagintézményünk szeretettel meghívja és várja azokat a gyermekeket és szüleiket, akik a 2017/2018-as tanévtől elsősök lesznek.

11 Javasoljuk a foglalkozásainkon való részvételt, mert:
A gyermekek még az iskolába lépés előtt megismerkedhetnek tanítóikkal és egymással is. Felfedezhetik az iskola épületét, környezetét. A játékos foglakozások során fokozatosan hozzászokhatnak az iskolai módszerekhez. Az osztály kiválasztása előtt kiderül, hogy a gyermek érdeklődése és adottságai melyik osztály kínálatához állnak közelebb, megkönnyítve ezzel a szülők döntését. Kialakulhatnak olyan csoportkohéziós jellemzők, amelyek elősegítik a gyermek beilleszkedését a közösségbe.

12 A Gyere Te is a Rákócziba! rendezvénysorozatunk programjai
a következők: Rákóczis-szerda 2016 novemberétől páros heteken iskola-előkészítő foglalkozásokkal, páratlan heteken szabadidős tevékenységekkel igyekszünk kellemes „iskolás” perceket szerezni a nagycsoportos óvodásoknak. Iskolaváró Sulikuckó: XI.16. és 30. XII.14. I. 11. és 25. II.8. és III. 8. és 22. Szabadidős foglalkozások: XI.9. és 23. XII.7. I II. 1. és 15. III. 1.

13 2017. február 7. kedd és február 8. szerda
Nyílt napok a leendő 1. osztályokban 2017. február 7. kedd és február 8. szerda A jelenlegi 2.b, 4.b és 4.d osztályokba pillanthatnak be. Program: 7.45 órától: tájékoztató a szülők részére 1- 2. óra: közismereti tárgyak – magyar, matematika 3. óra: irányultság bemutatása

14 Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglévő irányultságait. A 2016/2017-es tanévben a következő 1. osztályok indítását tervezzük: 1.a osztály: Angol – német nyelvi irányultságú Ezekben az osztályokban kiemelt helyen a korai nyelvoktatás áll, heti négy órában foglalkoznak a gyerekek az angol/német nyelvvel, amelyből kettő közismereti tárgy, azaz ezeken a foglalkozásokon is angolul/németül beszél a tanulókkal a pedagógus. 1 .b osztály: Matematika-informatika irányultságú Az informatika tantárgy a gyerekeket abban segíti, hogy a számítógép kezelés alapvető eszköztudássá váljon számukra. Ebben az osztályban is heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók 1 .c osztály: Testnevelés – sport tagozatos Célunk, hogy labdarúgás és kézilabda sportágban felmenő rendszerben kimagasló eredményeket érjünk el, ezért biztosítjuk, hogy sportolóink egy osztályban tanulhassanak, szakképzett edzők segítségével fejlődhessenek. A fiúknak labdarúgásban, a lányoknak kézilabdában lesz alkalmuk a kötelező testnevelés tananyagon túl sportági edzéseken részt venni napközben és a délutáni időszakban is. A testnevelés és sport osztályban a gyerekek angol nyelvet tanulnak már első osztálytól kezdődően.

15 Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel
Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel.: /125-ös mellék honlap: Gyermekeik számára barátságos, szeretetteljes és kiegyensúlyozott légkörű iskolát kínálunk!

16 Köszönjük a figyelmét! zene: Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine


Letölteni ppt "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések