Géza-nap témahét Bátaszéken a II. Géza Gimnáziumban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vándorpóló mozgalom Együttes!
Advertisements

Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Pályaválasztás 2014/15.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
Iskolánkról.
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Tehetségpont létrehozása
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
Életút Alapítvány TÁMOP /1
2011. november 10. KKVSZI Kőrösy József Tagintézmény magyar nyelv és irodalom munkaközössége.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
TÁMOP-2.2.3/B-09/ Köztes konferencia. Munkacsoport megalakulása Balogh Valéria Szögi Renáta Veszpréminé Zalka Júlia Teczli Éva Ravasz Eszter.
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Életút Alapítvány TÁMOP /1 Váci Ifjúsági Információs és Tanácsadó Szolgálat életre hívása közösség és értékteremtő szolgáltatások nyújtásával című.
Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Így készítek fel a „Bod-ra”…. A verseny három fordulós: 1. iskolai forduló 1. iskolai forduló 2. megyei/fővárosi forduló 2. megyei/fővárosi forduló 3.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Tudnivalók a továbbtanulásról
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
2014.október 4. Deák - nap 12.B Széchenyi tér – Király utca.
Középiskolai továbbtanulás 2014/15
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kertvárosi Általános Művelődési Központ.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
MOBILROBOT-PROGRAMOZÓ VERSENY. A verseny célja: programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára, lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat.
A tanulói létszám: 655 fő Szakmák: Cukrász Pincér Szakács.
Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében.
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
IGAZGATÓI DICSÉRETEK Budai Vendel 3.b
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Előadás másolata:

Géza-nap témahét Bátaszéken a II. Géza Gimnáziumban

Témaválasztás indoklása II. Géza neve szorosan kapcsolódik Bátaszékhez Iskolánk névadója II. Géza Már meglévő iskolai hagyomány a Géza-napi rendezvénysorozat

Témahét előkészítése A megvalósítást gondos tervezőmunka előzte meg Kiosztottuk a feladatokat és részletesen kidolgoztuk a témahét forgatókönyvét

Részt vevő pedagógusok Tematika Időpont Tevékenység Részt vevő pedagógusok Megjegyzés 2010-01-15 Témahét előkészítése Intézményvezetés, munkaközösség-vezetők A témahét előkészítése, programok egyeztetése vezetőségi szinten 2010-01-31 Színházlátogatás Neidhardtné Gyarmati Erzsébet Légy jó mindhalálig c. színdarab megtekintése a Pécsi Nemzeti Színházban. 2010-02-09 Témahét előkészítése, tervezése Egész tantestület Tantestületi értekezlet keretében a témahét előkészítése, programok egyeztetése, projektterv, projektháló elkészítése 2010-02-15 Királyi párjelöltek választási kampányának kezdete Péter Péter DÖK vezető Minden évben megrendezzük II. Géza és felesége, Eufrozina választását. A választást kampány előzi meg, ahol a jelöltek a tanulók voksaiért küzdenek. 2010-02-16 Géza-napi megyei szavalóverseny a művelődési házban Horváth Jánosné Évente a megye középiskolái számára meghirdetett szavalóverseny, amelyen iskolánk tanulói is részt vehetnek. Téma:

Tematika 2010-02-19 Királyi párjelöltek választási kampányának vége Péter Péter DÖK vezető Ezen a napon ér véget a választási kampány. Egynapos kampánycsend következik. 2010-02-22 Géza-napi iskolai művelődéstörténeti verseny Sümegi József, Dr. Somosiné Kispál Gabriella, Miskei Vendel, Péter Albert Az iskola tanulói számára meghirdetett csapatverseny, ahol 3 fős csapatok indulhatnak. Téma: Árpád-kor (997-1205) 2010-02-23 Géza-napi megyei művelődéstörténeti verseny a művelődési házban Évente a megye középiskolái számára meghirdetett művelődéstörténeti csapatverseny, ahol 3 fős csapatok indulhatnak. Téma: Árpád-kor (997-1205) 2010-02-24 Királyi pár választása Minden osztály tanulói leadhatják voksukat a király- és királynéjelöltekre. A legtöbb szavazatot kapott diákok lesznek ebben az évben II. Géza és Eufrozina. 2010-02-26 Géza-nap Kertész F. Anna, Sümegi József A nap folyamán az osztályok között játékos vetélkedő zajlik. Az osztályok hódolatukat teszik a királyi pár előtt. II. Géza elmondja trónbeszédét.

Tematika 2010-02-26 Géza-napi gálaműsor Horváth Jánosné Iskolánk tehetséges tanulóinak előadása a művelődési házban. 2010-04-25 Géza-napi felvonulás Egész tantestület Koronázási menet indul az iskolától a romkertig. A menetben minden diák és pedagógus részt vesz korhű ruhákba öltözve. A romkertben II. Géza koronázási szertartását tartjuk. A nap krónikájához kirakodóvásár és lovagi bemutató is tartozik.

Királyi pár választása A királyi párjelöltek intenzív kampánnyal igyekeztek megnyerni a diákokat (plakát, kép, ígéret, sütemény) A diákok szavazatai alapján választottunk királyi párt

Vivát II. Géza és Eufrozina

Megyei szavalóverseny Iskolánk által meghirdetett szavalóversenyre több mint harminc középiskolás diák nevezett A zsűri tagjait nehéz helyzet elé állították a színvonalas előadások A díjakat a zsűri elnöke, Csötönyi László, gimnáziumunk volt diákja nyújtotta át

Iskolai művelődéstörténeti verseny Iskolánk tanulói részére hirdettük meg a versenyt, melynek témája az Árpád-kor volt Négy három fős csapat mérte össze tudását A verseny végül igen szoros küzdelemben dőlt csak el

Megyei művelődéstörténeti verseny Nagy érdeklődés kíséretében rendeztük meg a vetélkedőt, hiszen megyénkből 13 csapat indult a versenyen, melynek témája az Árpád-kor volt A csapattagokat korhű ruhákba öltöztettük A diákok írásbeli és szóbeli fordulókban mérhették össze tudásukat

Megyei művelődéstörténeti verseny A rendezvény szervezői is ruhát váltottak A versenyben végül a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói bizonyultak a legfelkészültebbnek

Diáknap A diáknap délelőttjén játékos vetélkedő keretében rendeztünk osztályversenyt

Diáknap A vetélkedőt követően a Művelődési Házban folytatódott a diáknap Az osztályok hódolatukat fejezték ki a királyi pár előtt Tehetséges diákjaink ízelítőt adtak az esti gála műsorából

Géza-gála zene néptánc komédia modern tánc vers

Géza-napi felvonulás II. Géza Eufrozina koronázás zászlóforgatók II. András lovagrend zászlóforgatók 16