NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Advertisements

fizetés a kar.mek.nyme.hu-n
A kollégiummal kapcsolatos költségek fizetése a kar.nyme.hu weboldalon by UF roli.
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Számlázás A számlakészítés folyamatának megismerését az Anyag és Áruforgalom rendszerén belül az AS31 forgalmi adatok bevitele menüpont megadásával kezdjük.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
WinSzla Windows alapú komplex ügyviteli rendszer
MiniORA SZÁMLAKÉSZÍTÉS Az alábbi on-line bemutató használatára javasoljuk, hogy DEMO működési programhasználat mellett tekintse meg az egyes adatbeviteli.
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
ISA Internetes rendelési felület
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
AlertPay Internetes Számlához Bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP. -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Kabai József AZ SQL-LEDGER SZABAD ÜGYVITELI RENDSZER
First Line e-Számlacentrum Integráció Vállalatirányítási rendszerekkel
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
fizetés a kar.atfk.nyme.hu-n
Az első vásárláskor megadott címmel – mint felhasználónévvel – és az ott megadott jelszóval kell belépni a vásárlói háttérirodába.
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
MSACCESS Bevezetés. Üzemeltetés Hozzáférés Jogosultságok Karbantartás Mentés Stb. Felhasználói felület Űrlapok Jelentések Menük Stb. Adatnézetek, funkcionalitás.
Szarvasné Vadászi Csilla
Új tétel beírásához szükséges általános tudnivalók Új tétel elkészítéséhez űrlapot a felbukkanó ikonra kattintva kérhetünk.
Esettanulmány: sokjegyű kódszámok beírása. Postai csekk – gépi feldolgozásra.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
7 DayWealth regisztrációs segédlet Már havi 10 $ (2000Ft) Befektetéssel indítható A 3. hónaptól csengő $ hizlalják a pénztárcád ! Ezt NE hagyd ki ! Gyere.
R29 Tőkebefektetések éves adatszolgáltatása
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
ISA Internetes rendelési felület
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
1. lépés 2. lépés. 1. lépés 2. lépés 1. lépés (vagy- vagy)
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyben történt változások
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
A kollégiummal kapcsolatos költségek fizetése a kar.mek.nyme.hu weboldalon by UF jbebesi.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
HALLGATÓI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS RENDEZÉSE Készítette: Szalóki Tiborné tanársegéd BME GTK Műszaki Pedagógia Tanszék szeptember 26. SEGÉDLET.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
2016. október 11. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út Adózási aktualitások 2017.
A MiFID II szabályozással módosuló tranzakciós jelentések lényeges változásai Gáspár Zoltán, vezető elemző Magyar Nemzeti Bank június 1.
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
- Regisztrációs útmutató -
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
KONFERENCIA – 2016 BUDAPEST.
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén vállalkozói szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Dietetikai szolgáltatás regisztrációs lépései
Számlázó programok adatexport funkciója - út az online számlázás felé
Áttekintő a számla készítéséhez
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Online számlaadat szolgáltatás - számlázó programmal szembeni legfőbb követelmények Belföldön nyilvántartásba vett adóalany által másik belföldi adóalany.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Web alapú humán lekérdező rendszer
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

(Az ikon a tálcán elérhető ) AZ ONLINE SZÁMLA adatszolgáltatás akkor minősül teljesítettnek, ha a sikeres feldolgozást a NAV visszaigazolta. Ezért kérjük, minden esetben (legalább a nap végén) győződjön meg az adatszolgáltatás sikerességéről! Ennek menete: A kiállított és beküldendő (beküldött) számlákra vonatkozó információkat megjeleníthetjük a DimNAV programmal. Az ikonra dupla kattintással (vagy jobb egérgomb - Ablak megnyitás). (Az ikon a tálcán elérhető ) Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Színek jelzik a NAV-nak továbbított számlákra vonatkozó feldolgozás státuszát: Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

MIRE KELL FIGYELNI AZ ADATRÖGZÍTÉSKOR CÉGADATOK/Számlakibocsátó címének bevitele Külföldi cím esetén a megfelelő országkód kiválasztandó. Magyar irányítószám esetén csak 4 számjegy, pont sem lehet mögötte!!! Külföldi esetén max. 10 karakter (ékezetek nélküli betű is) lehet. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

CÉGADATOK/ Számlakibocsátó adószám és bankszámlaszámok rögzítése Előtte-utána beírható a bank neve Lehetséges formátumok: 2X vagy 3X nyolc számjegy kötőjellel elválasztva IBAN szám egyben írva: kétbetűs országkód+kétjegyű ellenőrzőszám+belföldi pénzforgalmi jelzőszám (11-30 számjegy) Csak csoportos ÁFA alany eladó esetén lehet itt adat. A csoportazonosító számban az ÁFA kód: „5”. Ekkor a csoporttag „saját” adószámában az ÁFA kód:”4”. Ha a cég nem rendelkezik közösségi adószámmal, az országkódot üresen kell hagyni! Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

CÉGADATOK/Bankszámlák (IBAN) – számlázáshoz nem szükséges kitölteni Ezt az IBAN számot kizárólag a Bankterminál funkcióhoz kell kitölteni. A számlán megjelenítendő IBAN számot a Bank/Adó/Cégjegyzék fülön kell beírni. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Partnertörzs / alapadatok bevitele Magyar adószámmal rendelkező partner esetén csak a kötőjelekkel tagolt formátum beírása esetén történik meg a NAV adatszolgáltatás. Nem magyar adószám, EVA adószám (Adókód:”3”), magánszemély miatt üres adószám esetén nem történik adatszolgáltatás. (Ezekre nem terjed ki az adatszolgáltatási kötelezettség). Magánszemély adóazonosító jelét tilos beírni! Csak csoportos ÁFA alany vevő esetén lehet itt adat, de akkor kötelező (kötőjelekkel tagoltan!!) A csoportazonosító számban az ÁFA kód: „5”. Ekkor az adószám mezőbe a csoporttag „saját” adószámát (ÁFA kód:”4”) kell beírni. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

PartnertöRzs / cím szerkeSztése Külföldi cím esetén a megfelelő országkód kiválasztandó. Magyar irányítószám esetén csak 4 számjegy, pont sem lehet mögötte!!! Külföldi esetén max. 10 karakter (ékezetek nélküli betű is) lehet. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Számlázás/ Terméktörzs / Alapadatok A termék jellegétől függő besorolást jelent (VTSZ, TESZOR,SZJ stb. A formátuma minimum 2, maximum 15 karakter, csak ékezet nélküli nagybetű és szám lehet! Ide nem kerülhet munkaszám, megrendelésszám stb!!! Ha nincs a mezőben VTSZ, TESZOR stb. jelölés, akkor számlázáskor a NAV felé saját termékkódként kerül beküldésre. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Számlázás/ Terméktörzs / gyűjtések / egyéb információk A listában szereplő kiemelt termékek felvitele esetén kötelezően kiválasztandó. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

KÉSZLET / TÖRZSADATOK / CIKKTÖRZS A termék jellegétől függő besorolást jelent (VTSZ, TESZOR,SZJ stb.) A formátuma minimum 2, maximum 30 karakter, csak ékezet nélküli nagybetű és szám lehet! Ide nem kerülhet munkaszám, megrendelésszám stb!!! Ha nincs a mezőben VTSZ, TESZOR stb. jelölés, akkor számlázáskor a NAV felé saját termékkódként kerül beküldésre. A listában szereplő kiemelt termékek felvitele esetén kötelezően kiválasztandó. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Számlázás/Számlakészítés / Vevő, számla adatok Az itt szereplő adatok a NAV XML Export és a NAV Online számla adatszolgáltatás szerint elvárt módon kerülnek feltüntetésre a számlán. NE AZ EGYÉB ADATOK/MEGJEGYZÉS MEZŐBEN SZEREPELJENEK!!! Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu

Számlázás / Számlakészítés / Tételek Be kell pipálni a jelölőnégyzetet, ha a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz! A terméktörzsben / cikktörzsben termék kategóriába sorolt tételek számlázása esetén a NAV adatok ablak is kitöltendő. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: 311-88-04, 311-06-21 E-mail: iroda@dimenzio-kft.hu Honlap: www.dimenzio-kft.hu