Tények és tévhitek meg ami még mellette van…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

Alap Termékek.
ERM QUEST PROGRAMJA – GYORS ENERGIA MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEK TECHNIKA ÉS EMBERI TÉNYEZŐKÖN KERESZTÜL Cross-Boda Borbála ERM, vezető tanácsadó március.
Az alternatívák hátrányai A Biodome előnyei Biodome rendszerek
MINŐSÉGMENEDZSMENT 2. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
Otthonápolási feladatok költségei
Biarritz Catering A Biarritz étterem tulajdonosa Berkes Gyula, és jól képzett csapata örömmel vállalja különleges vendégei professzionális gasztronómiai.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Forfaiting (forfetírozás)
Tárgyi eszközök Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP / azonosítószámú.
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
Zöldségfélék.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Legyen egyedi a Soft Care Sensations adagolórendszerrel… Kiváló márka… Az Ön design-ja… Az Ön stílusa…
Flavon max termékcsalád
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Minőségmenedzsment 1. előadás
Településmarketing Imázsaudit (folytatás). 2 Dunning-Norman-féle kutatás Tényezősorrend: 1. város- / régióimázs 2. helyi kulturális, 3. nyelvi, 4. kényelmi.
A vendéglátás folyamatai
Szállodák eredmény kimutatásának mutatószámai
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
A GYÓGYTURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON, FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI (THE POSITION OF MEDICAL TOURISM IN HUNGARY AND ITS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES) Készítette:
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Változások az utóbbi évtizedekben
A vöröshagyma és a fokhagyma
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Termelésmenedzsment Production Management
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
2. Előadás Tervezés, Tényezőkre bontás
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
1 Versenyképesség – Befektetési klíma – Adórendszer dr. László Csaba, partner augusztus 27.
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Google Confidential and Proprietary Kampány a kisvállalkozások sikerességéért március 30.
Kerényi Erika Management technikák fő területei 1. Vezetési módszerek 2. Stratégiai tervezés 3. Szakmai és üzleti terv 4. Változásmanagement.
Az új konzerves eledel kínálatunk 2015 BEWI DOG – színhús válogatás BEWI DOG - húspástétom.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben
ÜDVÖZÖLJÜK!.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Költséghatékonyság a vendéglátásban
Szállodák eredmény kimutatásai és mutatószámai
Vendéglátás Akadémia, Baktalórántháza 2016
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
Mi készül? gulyásleves.
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
UFS Magyarország = 43 alkalmazott (6 séf, 3 dietetikus)
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Környezetgazdaságtan 3. előadás Mikroökonómiai problémák
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Suma Combi Egyszerűsítse le a mosogatást.
Előadás másolata:

Tények és tévhitek meg ami még mellette van…

MEGOLDÁSOKAT KíNÁLUNK… SZEZONÁLIS INSPIRÁCIÓK (menüztetés, a la Carte, rendezvények esetén is) DIÉTÁS megoldások (LAKTÓZ, GLUTÉN, SÓ/ZSIRCSÖKKENTETT) TRENDEKHEZ IGAZODÓ MEGOLDÁSOK > Street Food, Ázsiai, Seafood, Mini desszert variációk stb. VENDÉG ELÉGEDETTSÉG KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG IDŐ, KÖLTSÉG, ÉS ENERGIA HATÉKONYSÁG KONYHAI ESZKÖZÖK BIZTOSÍTÁSA (ESZKÖZMEGÁLLAPODÁS) TERVEZHETŐSÉG – Recept és költség kalkulátorok FŐZÉS FOLYAMATOK OPTIMALIZÁLÁSA MUNKAERŐ KIVÁLTÁSA MUNKAERŐ HIÁNY LEKÜZDÉSÉT SEGÍTŐ TERMÉK MEGOLDÁSOK MUNKAERŐ OPTIMALIZÁLÁS

Milyen költségekkel számolunk a vendéglátásban? FOODCOST (ÁR-ÉRTÉK ARÁNY…) RAKTÁROZÁS (KÉSZENTARTÁSI VESZTESÉG…) HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁS (VESZÉLYES HULLADÉK…) ÉLŐMUNKA KÖLTSÉGEK (MUNKAERŐ HIÁNY…) ENERGIA KÖLTSÉGEK (MAGAS REZSI KÖLTSÉGEK) INFRASTUKTÚRA (ELAVULT GÉPEK)

Ki ismeri ezt a zöldséget? ÖSSZETEVŐK: Víz, Cukor, Cellulóz, Íz fokozó: Glutamin sav E 620 (Eszenciális aminosav) Szín: Karotin E160(a), LikopinE160(d), Antioxidáns: Aszkorbinsav E300 Tokoferolkivonat E306 ( E- vitamin)

Mi fér bele a food cost-ba? Érvek és ellenérvek Vegyünk egy példát: Knorr Barnamártás alap Ilyen drága?? … Nincs szükségem ilyen termékekre Túl drága, nem fér bele A felettesem nem engedi használni. Egyébként sincs időm ilyenekkel foglalkozni. Knorr Barnamártás alap Listaár 7530 Ft Kiszerelés 2 kg Szavatossági idő 18 hónap

Mi fér bele a food cost-ba? Érvek és ellenérvek Barna mártás alap hagyományosan Név Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár (bruttó) víz 1000 Zsír 100 60 Marhacsont v. borjú csont 304 Zöldségek (répa, gyökér, zeller) 300 81,9 Liszt 150 19,5 Fokhagyma 10 8 Gombaszár 35 Vörösbor 200 vöröshagyma 50 2,85 cukor 20 paradicsompüré 32,4 só 2 Bors, babérlevél, kakukkfű 0,6 10 adag (1 dl/adag) 2960,6 773,65 1 adag (1 dl/adag) 77,36 Knorr Barna mártás alappal Név Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár (bruttó) víz 1000 KNORR Barna mártás alap 100 444,15 10 adag (1 dl/adag) 1100 1 adag (1 dl/adag) 44,41 57% 43% MILYEN EGYÉB KÖLTSÉGEKKEL NEM SZÁMOLTUNK MÉG? MUNKAIDŐ ( 8-16 ÓRA VS. 1 ÓRA /AKÁR 10 PERC/ ) REZSI KÖLTSÉGEK FRISS ALAPANYAGOK RAKTÁROZÁSI KÖLTSÉGEK / HŰTŐ KAPACITÁS > AKÁR 1 ADAG IS ELKÉSZíTHETŐ A SZEMÉLYZETEM MEGFELELŐEN KÉPZETT-E? MINŐSÉGI ÁLLANDÓSÁG?

Több, mint 200 konyhán valósult már meg sikeres gépesítés Megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre? Az Unilever Food Solutions a partnerek konyhai eszközeinek fejlesztését aktívan támogatja gépekkel, berendezésekkel jelentős költségmegtakarítást hoznak működési költségének csökkenését is eredményezhetik   konyhai gépesítés valósult meg olyan konyhákon ahol önerőből ezt nem tudták volna megvalósítani. első naptól profitot termel(het) előzetes beruházást nem igényel Több, mint 200 konyhán valósult már meg sikeres gépesítés

M.E.P – SÉFEKRŐL SÉFEKNEK A KÖNYV CÉLJA A MAGYAR SÉFTÁRSADALOM ÚJSZERŰ BEMUTATÁSA EGY EXKLUZíV KÖNYVBEN PILLANATKÉP –EGY ADOTT PERIÓDUST MUTAT MEG AZ UNILEVER SZEMSZÖGÉBŐL… BAKTALÓRÁNTHÁZÁTÓL HÉVíZIG FOLYTATJUK…

M.E.P – SÉFEKRŐL SÉFEKNEK

KULINÁRIS ÜDVÖZLETTEL!