Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Advertisements

TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
„Tágas városom kis lakásra cserélem” Hajléktalanok önálló lakhatásának elősegítése, munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE november 24. Szakmai programok és kihívások az FSZK jelenében és jövőjében.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
A hivatalos statisztika információ-megosztási felülete a KSH honlapján 1 Freid Mónika OST-ülés,
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Szeged M. J. Város Polgármesteri Hivatal Nyílt forráskódú megoldások a közigazgatásban Szabad Szoftver Konferencia Szeged, Szegfű László szegfu.laszlo.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Az összeállítás szempontjai Lakóegységek Lakócentrum Lakóközösségek Tea-ház.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Roadshow Bőcs, január 20.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
A család – és gyermekjóléti szolgálatok rögös útjai
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Szakmai köszöntő Dr. Csizmadia Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens
Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Tatosné Takács Andrea december 18.
„Út a munkához” program
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Kerékpáros Tárcaközi Bizottság munkája számokban a Kerékpáros Magyarország Program tükrében Sztaniszláv Tamás titkár
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Iskolai szociális segítő
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Előadás másolata:

Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

Szakmai elvek és értékek Foglalkoztatás és szociálpolitika összehangolt működése A segélyezettek integrációja érdekében a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének erősítése Komplex programok a legsúlyosabb munkaerőpiaci és szociális problémák megoldására Segélyezettek foglalkoztathatóságának és munkaerőpiaci pozíciójának javítása Olcsóbb és hatékony ellátó és szolgáltató rendszerek „Átjárás” a szervezetek programjai és ellátásai között Ügyfelek egyszerűbb kiszolgálása

Megvalósítás módjai Ellátások szintjén: az aktív korúak együttműködési kötelezettségei közfoglalkoztatás biztosítása feladatmegosztással Szervezeti szinten: önkormányzati és munkaügyi kapcsolatrendszer erősödése a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal új feladatai Jogszabályok szintjén: szakterületek szabályozásában átjárás, közös adatbázis alkalmazása Szemléletben: egymás munkaterületének ismerete, közös „munkakultúra” kialakítása Programok szintjén, HEFOP és TÁMOP fejlesztések

Szolgáltatások integrációja Célok: a munkaerő-piaci részvétel növelése = együttműködés Az álláskeresők több információt és személyre szabott szolgáltatást kapjanak = „egyablakos ügyintézés” A szolgáltatások rugalmasak és mindenki számára hozzáférhetőbbek legyenek = szolgáltatás bővítés Élethelyzetek sokszínűsége = komplex megközelítés és többirányú segítség

Megvalósítási módok Kinek a bázisán valósul meg az integrált rendszer ? = Munkaügyi és szociális szolgáltatók bázisán Intézményi autonómia, de közös belépési pontok, közös adatbázisok, nyilvántartások közös ügyfelek közösen kidolgozott, elsajátított és alkalmazott módszerek – esetmenedzser, mentor kompetencia alapú együttműködés

Megvalósítás eszközei - programok 1.) HEFOP 2.2.2. a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozása: Társadalmi beilleszkedés segítése: állapotjavító programokon keresztül a munkára alkalmassá válás megteremtése – egyéni esetkezelés módszerei Ügymenetmodell és szabályzatminta Szolgáltatásfejlesztési kézikönyv Szociális és munkaügyi fogalomtár 2.) Új Uniós Programok: 2007-2012 TÁMOP: Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatására 1.3. a foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként TIOP: Társadalmi infrastruktúra OP 3.2. Integrált foglakoztatási és szociális szolgáltató rendszer kialakítása

Az együttműködés területei Kötelező feladatok: Közfoglalkoztatási terv véleményezése, közös felülvizsgálat Ügyfelek együttműködésében feladatmegosztás Értesítési kötelezettségek, tájékoztatások előírásai Elektronikus adatcsere: Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Választható megoldások: Együttműködési megállapodások, foglalkoztatási paktumok Szakmai egyeztetések, értékelések Jó gyakorlatok közös megbeszélése &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&……………………..

Köszönöm az együttműködést