Tájékoztató Az EFOP VAN HELYED

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Elfogadlak Alapítvány
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
Komplex Instrukciós Program
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Dr. Garai Péter helyettes államtitkár Budapest, november 12.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Szilvási Léna szakmai vezető november 11.
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
KÖLYÖKKUCKÓ – ALTERNATÍV REINTEGRÁCIÓS PROJEKT A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓIÉRT Regionális Érdekvédelem Alapítvány - Nyíregyháza ___________________________________________________________________.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
2011. április 15.OTDK Konferencia - ZSKF Bajomi Anna Zsófia Magyarország Iparvárosai - Kiutak a válságból.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Bilics Edit Projekt koordinátor május 12. Óvodai Szenzomotoros Integráció
"Legyen az esély egyenlő ..."
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
ÚJ TUDÁS- MŰVELTSÉG MINDENKINEK Gyula, június 23.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
A Hallgatói Mentorprogram célkitűzései Fejes József Balázs tanársegéd, SZTE BTK Neveléstudományi Intézet fejlesztési vezető, EDUCOOP-projekt.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
HEFOP/2005/2.1.5 ˝HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK INTEGRÁLT NEVELÉSE˝ ˝KARÖLTVE˝ TANULÓBARÁT ISKOLAI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA ZALA MEGYÉBEN.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP B
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
„Esély és ösztönzés” tehetséggondozó modell
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Előadás másolata:

Tájékoztató Az EFOP-5. 2. 1-17-2017-00006 VAN HELYED Tájékoztató Az EFOP-5.2.1-17-2017-00006 VAN HELYED! a sikeres integráció folyamatának rendszerszintű támogatása, a szegregáció és a szegénység újratermelődésének megakadályozása

Van Helyed Stúdió Az Alapítvány kezdetét jelentő program Ózd legreménytelenebb roma telepén a Hétesben kezdődött 1998-ban. Bódis Kriszta dokumentumfilmes, író, pszichológus, a Van Helyed! program szakmai vezetőjének nevéhez fűződik.

A Van Helyed stúdió csapata

A projekt tevékenysége Működési költségek finanszírozása Stúdió bővítése VHS+ finanszírozása Munkabérek Kutatások Nagyobb beruházások

A Van helyed módszer A Van Helyed egy innovációs projekt! Nem projekt időszakokban gondolkozunk és tervezünk, hanem hosszútávon! A Van Helyed egy innovációs projekt! Nem projekt időszakokban gondolkozunk és tervezünk, hanem hosszútávon! A Van Helyed módszer oktatás fókuszú modell. Születéstől egyetemig komplex patronálást biztosít az egymásra épülő, problémákra reflektáló szolgáltatásaival, programjaival és intézményeivel. Programelemeit, intézményeit, szolgáltatásait a Van Helyed Alapítvány fokozatosan építi ki és működteti.

A van helyed rendszer

Alkotásközpontú szociális és integrációs modellprogram indítása Lényege: egy helyen, egymásra épülő beavatkozásokkal mutatjuk meg, hogyan lehet eredményesen és komplex módon kezelni a társadalmi hátrányokat. Alkotásközpontúság lényege: A közösség tagjai műhelyekbe szerveződve különféle műfajokban hoznak létre alkotásokat. Az értékteremtő munka fejleszti a közösséget, az önismeretet, fejlődésre, változásra késztet, és eszköze a tanulásnak. Az alkotó helyzetek teremtése oldja a belső feszültségeket és gátakat, felszabadítja a kreatív gondolkodást.

Szolgáltató rendszer Átfogó strukturális megoldások a hátrányos helyzetű, többségében roma gyerekeknek, családjaiknak ahhoz, hogy képessé váljanak kitörni a tartós szegénységet újratermelő ördögi körből. A Van Helyed Stúdió a hátrányos helyzetű roma közösség, a családok és az iskolák bevonásával, a gyerekek fejlődési ciklusa mentén nyújt szociális, oktatási, egészségügyi, kulturális szolgáltatásokat, amelyek az oktatási rendszerben történő sikeres előmenetelt támogatják.

Komplex oktatási modell A mélyszegénységben élő, többségében roma gyerekek továbbtanulási esélyei egyre csökkennek. Piacképes munkaerő-piaci esélyeinek növelése. Deszegregáció elősegítése, a gördülékeny integráció támogatása. Szigorú szűréssel kiválasztott tanítványok. Szigorú szűréssel kiválasztott tanítványok. Iskolaváltás és az új intézményben történő továbbhaladás elősegítése. Iskolán kívüli, napi rendszerességű, komplex pedagógiai munka. Tovább tanuló diákok haladásának nyomon követése. Támogatói hálózat kiépítése a befogadó iskolák, anyaiskolák, valamint a Van Helyed Oktatási Program között. Családokkal való partneri viszony kialakítása.

Szociális esetkezelés Oktatás Fejlesztés, korrepetálás Sport Szolgáltatások Patrónus rendszer Oktatási esetkezelés Szociális esetkezelés Oktatás Fejlesztés, korrepetálás Sport Adományozás Kulturális programok Táboroztatás

Programok Alkotásközpontú, kreatív foglalkozások Sportfoglalkozások (baseball, úszás, futás, foci) Tantárgyi fejlesztések Tanulás pedagógusokkal Felkészülés, a felvételivizsgákra Szakkörök Kézműves foglalkozások Irodalmi műhely Gyógypedagógiai fejlesztés, Nyelvvizsgára való felkészítés Kommunikációs csoport Fotós tanfolyam Közösségi programok, ünnepségek, Családi klub

Munkatársak Budapesten Munkatársak Ózdon Munkatársak Budapesten 1 stúdióvezető 4 patrónus 6 óraadó pedagógus 1 fejlesztőpedagógus 1 irodavezető 1 tanító 2 házvezető 1 sofőr, karbantartó 1 patrónus 1 Ügyeletes patrónusok 1 Pénzügyes 1 Könyvelő

ÉLETKÉPEK

ÉLETKÉPEK

ÉLETKÉPEK

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!