Gondolataim egy versről, amelyet egy nagy művész ihletett…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Igaz történet karácsony előttről
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
József Attila kései lírája
Fehér orgonák és BalzacMargotuy "... a szerelem egyik legfőbb erénye az, hogy szerénnyé, sőt félénkké teszi az embert."Margotuy.
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
Arany János élete és munkásága
Arany János Mátyás anyja
Arany János: Epilogus.
Szabó Lőrinc.
Arany János Érettségi tételminta.
Nem fogsz hinni a szemednek, de mostantól el kell fogadnod, hogy mágus is vagyok.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
1906 Párizs Akkor nyáron korán beköszöntött az ősz, és a sarkon  besodorta a szél a hulló faleveleket. És itt, a kávéház teraszán megszületett a Párisban.
A következő sajtóhirdetéseket a Szingapuri Egyház adta fel.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Versek
A szövegértés tanítása II.
Mátyás Anyja Arany János
Arany János Mátyás anyja készítette: Bozóki Balázs
A megfelelés hegyét Hányszor megmásztam már, az évek során
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
G Á B O R N A K ! Szeretettel: M a m a 2009.Nov.29.
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
Újjászületés.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Csendben és bölcsen...
A BHAGAVAD GITA EGYSZERŰEN.
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Az én kedves barátimnak
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Kis történet kedves embereknek!.
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
AUTOMÁTICO Fülemüle vagy csalogány dala.
LELKEMBEN EGY ÓDA A VERSET ÍRTA ÉS ELMONDJA, VALAMINT A FOTÓKAT KÉSZÍTETTE: SZEKERES KATÓ PPS: SISSI SZLOBODA.
Ritmus az életünkben Vetélkedő.
TÉREY JÁNOS: ÁTKELÉS BUDAPESTEN (2014) Arató László 2015.
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
Döbbenetes Siposhegyi Péter író, 2008-ban így emlékezett visz- sza a következőkre: „A győzelem ára című színdarabot 2001-ben írtam meg, ezt a darabot.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
I-091.
Református istentisztelet
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
A POLITIKUS Szavazz:aut.vagy katt?
Nőnapi versek Arany Viktortól
Madách Imre: Útravaló verseimmel
Mi számít? A műveim? Én mint költő?
a hét verse Uzonyi Ádám: Gépuralom domokos katalin
POLITIKA.
Avagy ahogy én írtam volna …
Madách Imre Útravaló verseimmel.
A keletkezés körülményei
Tele vagyok, dallal vagyok tele, Nem, mint virággal a rét kebele, Nem mint sugárral, csillaggal az ég: De tartalmával a „poshadt fazék”, Vagy mint csatorna,
Naplófeljegyzéseim 1846 június
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
a hét verse Szabó Lőrinc: Dsuang Dszi álma éltető katalin
Madách Imre: Útravaló verseimmel
Útravaló verseimmel Szeretném ha mások is felfedeznék ami bennük lakozik, hisz költészetünk csak ahhoz ér el kiknek szívében már szunnyadoz. Új versemmel.
Újjászületés.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
a hét verse Karinthy Frigyes : Előszó kovács csenge ajánlja 11.B
Az utolsónak szánt költemény
Útravaló verseimmel Versterv.
Előadás másolata:

Gondolataim egy versről, amelyet egy nagy művész ihletett… Útravaló verseimmel Gondolataim egy versről, amelyet egy nagy művész ihletett…

János barátom verse ihletet adott: nemcsak egy költemény ötlete fogalmazódott meg bennem, hanem egy egész gyűjteményes köteté. Azon töprengtem, hogy mi lenne a megfelelőbb: ha a kötet elejére vagy a végére kerülne a vers. A cím alapján az első helyre kell, hogy kerüljön. De a létösszegző szándéknak megfelelően záró költemény is lehetne. Persze még a kiadó is beleszólhat…

Nem haladok a versírással, pedig teljes odaadással figyelek Nem haladok a versírással, pedig teljes odaadással figyelek. Időnként elkap az ihlet, aztán újra elakadok. Ilyenkor átolvasom a versedet, kedves János. Ez a versszak is egy ilyen pillanatban született: „Sokan szerettek és sokat szerettem,  Bántottak is, de szűmben nem maradt  Fulánk. Baráti serleggel nevettem  És más ha sírt, szememből könny fakadt.”

Minden nap írok, fontos, hogy a lendület megmaradjon Minden nap írok, fontos, hogy a lendület megmaradjon. A minap egyik költőtársunk azt mondta, miután elolvasta verstöredékemet, hogy a vers ritmusa lüktet, de hiányoznak belőle a hatáskeltő eszközök. Elmagyaráztam neki, hogy a gondolatiságot helyeztem előtérbe. Hogy az olvasóim megértsék az üzenetét. Mindenesetre nem tudtam napirendre térni e kritika fölött. Így született meg a következő versszak. Ez ugye már hatásos?  A hatáskeltés kedvéért várni kell pár pillanatot, hogy olvashasd .  Ez a dicsőség! Óh hideg, hideg kép!  Étetrózsáinkból halálfüzér,  Küzdtérre érte, óh, szívem sohsem lép,  Mint a madár, az őszi lomb se kér. 

Tegnap telefonon keresett a Beszélő egyik munkatársa, meghívott egy versírókurzusra. Arra gondoltam, elfogadom a meghívást, és viszem magammal az „Útravaló”-t (útravalóul  ). A verset elő-elővettem, hozzáírtam, elégedetlen voltam vele, eldobtam, újra leírtam, újra eldobtam. Végül elkészült. Bízom benne, hogy nem igényel további korrekciót. Ez egy gyerekkori rajzom, így képzelem el a versírókurzust. 