A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSI RENDSZER MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ ÁTALAKÍTÁSA ÚT A MUNKÁHOZ február.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
„Legyen jobb a gyermekeknek! Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység ellen Kun Zsuzsa MTA GYEP.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Büntetés-végrehajtási
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Bálint József JOSZ elnöke
„Út a munkához”program 2009-es képzési tapasztalatainak bemutatása az Észak-magyarországi Régióban „Út a munkához” program 2009-es képzési tapasztalatainak.
Segélyezési rendszer átalakítása
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
1 SzIT A szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének lehetősége, feltételei HEFOP folytatás Bajka Gábor tanácsadó Közép-magyarországi.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Megváltozott munkaképességűek tranzitfoglalkoztatással megvalósuló szakképzése Előadó: Szőke Attiláné a MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvány.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft.
Út a munkához program Regionális Államigazgatási Kollégium március 20. Székesfehérvár.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009 Szűcs Erika július 16. Miskolc.
Foglalkozási rehabilitáció a társadalmi integráció szolgálatában „Új utak és kihívások a foglalkozási rehabilitációban” Székesfehérvár január 29.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése HEFOP 1.2. Intézkedés Kutatási Alkomponens ZÁRÓKONFERENCIA Budapest, március Javaslat a megalapozottabb.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az aktív korúak ellátásának új rendszerével kapcsolatos önkormányzati igazgatási tapasztalatok Kiskunfélegyházán Szociális Igazgatási Mintahely Ódor László.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Regionális konferencia
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Készítette: Farkasné Veres Edina
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Társadalmi vállalkozások
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
Új lehetőség? – Új lehetőség!
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Előadás másolata:

A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:

Az előadás tartalma: Rövid bevezetés Az „Út a munkához” program tapasztalatai Pásztón Előadó: Robotka Róbert a Pásztói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Ügyvezető igazgatója A családgondozók együttműködése a Munkaügyi Központtal és a RÁT-ban részesülő személyekkel Előadó: Borbás Zsuzsa családgondozó

Bevezetés: Rövid intézménybemutatás Kutatási tapasztalatok a közhasznú foglalkoztatás egyénekre gyakorolt hatásáról

A 2009. Közfoglalkoztatási terv szerint a közfoglalkoztatásba bevonható 223 fő kor szerinti megoszlása

A 2009. Közfoglalkoztatási terv szerint közfoglalkoztatásba bevonható 223 fő megoszlása nem szerint

Szakmunkás képző/szakiskola A 2009. Közfoglalkoztatási terv szerint közfoglalkoztatásba bevonható 223 fő megoszlása iskolai végzettség szerint 8 általános 80 fő (37%) Szakmunkás képző/szakiskola 90 fő (41%)

A Pásztói Családsegítő Szolgálattal történő együttműködés rendszere Előzmények: Törvényi háttér - 2005. Együttműködés: RSZS-ek az Munkaügyi Központtal és a Családsegítővel - 2009. RSZS helyett a RÁT és RSZS kötelező együttműködés: RSZS-nek Családsegítővel, RÁT-nak Munkaügyi Központtal Gyakorlati munka - Segítség a segélyezettekkel folytatott munkához: Jászberényi Ágnes, Szabó János, Keller Ágnes, Tánczos Éva: „A szociális segélyezettek új típusú együttműködési kötelezettsége” c. kiadvány - 2008 Együttműködési megállapodás a Munkaügyi Központ és a Családsegítő között

A Pásztói Családsegítő Szolgálattal történő együttműködés rendszere -2 Jelenlegi gyakorlat: Nyilvántartásba vétel, Együttműködési Megállapodás megkötése Helyzet- és állapotfelmérés Beilleszkedési terv elkészítése Feladatok elvégzése, közös értékelése A munka hivatalos értékelése és továbbítása

A Pásztói Családsegítő Szolgálattal történő együttműködés rendszere -3 A Munkaügyi Központtal történő együttműködés előnyei: A RÁT-ban részesülők felmérése részletesebb, a programok személyre szabottabbak Az információ áramlás folyamatos A közös helyszín, több információ, azonnali segítség A szolgáltatások kölcsönösen erősítik egymást, több a program. Az erőforrások maximális kihasználása Összehangolt szolgáltatások Közös szakmai megbeszélések – hatékonyabb munka! A két intézmény szolgáltatásainak összehangolásával jobb eredményeket lehet elérni!

Odlerné Tiszovszki Mária Robotka Róbert Borbás Zsuzsa Köszönjük a figyelmet! Odlerné Tiszovszki Mária Robotka Róbert Borbás Zsuzsa