Miért vagyunk olyan agresszívak online?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gyermeki viselkedés pszichés zavarai
Advertisements

8 Klikkelj az egérrel!.
Több játékot az oktatásba Honti Pál. Előítéletek.
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
Mit csinálsz a szobádban
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Az internetfüggőség Kővágó pál és márki Gabriella
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
A kommunikáció fogalma, formái, szabályszerűségei
Asszertív magatartás és viselkedés technikák
Szociális tanuláselmélet
Kommunikáció.
A kommunikáció elmélete és gyakorlata
Személyiségzavar Rokszin Mónika.
Freud motivációs elmélete A strukturális modell
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
TÖRTÉNELEM TANTÁRGYBÓL
CSALÁDI SZOCIALIZÁCIÓ
Szavakkal operálva Az orvosi kommunikáció oktatása
(Bokrétás András) automatikus képváltás Automatikus képváltás.
Élet a facebookon: otthonteremtés vagy elidegenedés?
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
Krízis.
Asszertivitás E. Tóbiás Sára 2009.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A kommunikációs folyamat funkciói és tényezői
Kedves Fiam ....
Az emberi agresszió.
Quality Human Management
Agresszió elleni program Millenáris. Valami hiányzik, és mástól követeljük.
A kriminálpszichológia
       Két hadsereg probléma
A kommunikáció tényezői
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Munkahelyi zaklatás.
„Értsünk szót!” – szülők iskolája 2.
Az Anthropolis Egyesület
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
Környezeti ártalmak, veszélyek Internetes bántalmazás Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus ELTE-PPK, Iskolapszichológia Tanszék Országos Gyermekvédelmi.
Az internet veszélyei a gyerekekre-szülői szemmel Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus Mózeskosár Egyesület április 26.
Az iskolai zaklatás jelensége alapfogalmai. Az agresszió fogalma pszichológiai háttere Agresszió minden olyan szándékos cselekvés, amelynek indítéka,
UGYE TE IS AKAROD? Sas István Kommunikációs Akadémia A befolyásolás titkai a társadalmi célú reklámban.
A kommunikáció tényezői és funkciói
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Freud motivációs elmélete A strukturális modell
Internetes zaklatás fogalomtára ZMG december 12.
SZENVEDÉLYBETEGSÉG ÉS PSZICHOPÁTIA
Az érzelmi zsarolás.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Agresszív magatartásformák a közoktatási intézményekben
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
ENABLE foglalkozások az iskolánkban
Lelkivezetés elmélete
240.
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Kommunikáció típusai.
Kommunikációs gyakorlatok Koncz Katalin egyetemi tanár
Kommunikáció gyerekekkel az igazságszolgáltatásban
Előadás másolata:

Miért vagyunk olyan agresszívak online?

Bevezető Agresszió (a latin agressio szóból, jelentése: támadás) minden olyan viselkedésforma, amelynek célja másnak testi sérelmet vagy kárt okozni. Aktív vagy passzív: cselekvő, nem cselekvő vagy akadályozó Közvetlen vagy közvetett: testi, pszichés, önértékelés Fizikai vagy verbális: tettben vagy szóban nyilvánul meg

Mi történik velünk online? nem valóságos nincsenek következmények sebezhetetlenek vagyunk a felelősség hárítása érzelmi kontroll és fékek dehumanizáció empátia deficit aszinkron kommunikáció

És a digitális világban? Nem is létezik, nem valóságos. Csak ki kell kapcsolni. Látszat problémák és helyzetek ezek. Túlérzékeny nebáncsvirágok problémája. Teljesen elszeparálható a fizikai világtól, nincs rá hatással. Nincs következménye, mert nem komoly. Nem kötelező elolvasni, fenn lenni.

A következmények

Online bántalmazás kizárás, kiközösítés: offline és/vagy online közösségből zaklatás: folyamatos e-mail, üzenet, bejelölés hadjárat, pletykálás: hamis üzenetek, tartalmak átverés, kibeszélés: szégyellt vagy titkos információ megszemélyesítés: hamis vagy feltört fiókok megfenyegetés: kegyetlenkedő, agresszív, erőszakos eldurvuló vitázás: beszélgetés vagy véleményütközés

Segítség a bajban keressünk egy szövetségest, vagy legyünk mi magunk azok a bántalmazott számára a sértő, megalázó üzenetek bizonyító erejűek, ezért azok megőrzése, lementése fontos blokkolás, letiltás és jelentés a képek, a posztok és az üzenetek visszakereshetőek a bántás viszonzása nem vezet eredményre

Mégis mi az a troll?

Kulturális kitekintés Dél Korea - nak-si (낚시) - horgászni Japán - tsuri (釣り) - halászni, félrevezetni - arashi (荒らし) - elpusztít (trollkodik) Kína - bái mú (白目) - fehér szemű vagyis vak ember Thaiföld - krian (เกรียน) - iskolás kisfiúk hajviselete Sri Lanka - kireema (අල කිරීම) - krumplivá változtat (szabotál)

gúnyos, cinikus, kifigurázó, élcelődő Humor vagy megalázás? gúnyos, cinikus, kifigurázó, élcelődő viccelődéstől az öngyilkosságra való győzködésig Csak vicc volt! - Nem érted te a viccet! 13 Reasons Why Remélem legközelebb sikerül meghalnod

Troll kisokos - a Sötét Tetrád GAIT - 2016 (Global Assessment of Internet Trolling) nárcizmus (ÉN, megérdemlem, önzőség) szadizmus (ártani, büntetni) machiavellizmus (a cél szentesíti, manipuláció) pszichopátia (nem érez, nincs lelkiismeret, nem tanul a hibákból) a szenvedés örömet, kielégülést okoz nekik

figyelemre vágyás, törődéshiány online személyiségtorzulás (empátia?) Kiből lehet troll? feszültség levezetés, önigazolás, hatalom, egy kis győzelem, a másik kibillentése unatkozás figyelemre vágyás, törődéshiány online személyiségtorzulás (empátia?) anonimitás, következmény nélküliség dehumanizálás, az online tér nem valóság érzelmi fékek (bűntudat?) offline személyiség VS online személyiség

ne próbáljuk meggyőzni, lebeszélni Mit tehetünk? ne próbáljuk meggyőzni, lebeszélni húzzunk érthető határokat és legyünk következetesek ne támadjunk, ne etessük a trollt képernyőmentés, főleg, ha törölhető a tartalom ha magunkat megvédjük, akkor másokat is megóvunk saferinternet.hu, NMHH, Kék Vonal

Köszönöm! Maradt még kérdésed ? Írj nekem: kapcsolat@villanyigergo.hu http://digitalispszichologia.hu