Programjaink fizikából a es tanévben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Advertisements

Programjaink fizikából a es tanévben
Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
KORSZERŰSÉG AZ ERKÖLCSTAN / ETIKA TANÍTÁSBAN
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Pécs, április 19.. „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2-C/ „A TANANYAGTARTALMAK FEJLESZTÉSE EREDMÉNYEINEK.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
A felvételi eljárás elemei
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
IVSZ START-UP KONFERENCIA ÉS VERSENY ÁPRILIS 4. A versenyre való jelentkezés határideje: március 10..
Pályaválasztási szülői értekezlet
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL

A felvételi eljárás elemei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
TÁJÉKOZTATÓ Soproni Szakképzési Centrum
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
2018/2019 tanév.
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
Programjaink matematikából a ös tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Szakiskolai fejlesztési program
A es tanév programterve FIZIKÁBÓL
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Előadás másolata:

Programjaink fizikából a 2013-2014-es tanévben PÓTA MÁRIA Programjaink fizikából a 2013-2014-es tanévben

Póta Mária I Fizika programok a 2011-12-es tanévben Póta Mária| programjaink fizikából 2013-2014-ben Szaktanácsadás Régi szaktanácsadóink: Horváth Gábor Kiss Jolán Ruzsinszkiné Lukácsy Margit Az OFI jelenleg semmit nem fogad be, mert törvényt kell módosítani.

Az MFPI régi szempontrendszere a látogatáshoz A minőségbiztosítás keretein belül. Segítő-értékelő munka. Dokumentáció-vizsgálat. Milyen tanári tevékenységek? A tanítási óra megtervezése. Az óra vezetése. Kérdezés. Magyarázat. A tanári-tanulói interakció és kommunikáció. Az osztálymunka szervezése. A csoportmunka és egyéni munka irányítása. A tanulói munka megfigyelése, elemzése, értékelése. Motiválás. Oktatástechnikai eszközök használata. 2019.01.11.

Szakmai anyagok börzéje Póta Mária| programjaink fizikából 2013-2014-ben Szakmai anyagok börzéje Moróné Tapody Éva tanárnő továbbított anyagának felhasználásával, kiegészítésével: szakanyagok közreadása, cikkek, filmek, animációk, prezentációk, dolgozatok, feladatsorok, aktív tábla anyagai, egyéb programok , eseménynaptár, web-helyek, könyvajánlók .

Honlap üzemeltetése Honlap üzemeltetése Pályázatok; Versenyek; Póta Mária| programjaink fizikából 2013-2014-ben Honlap üzemeltetése Honlap üzemeltetése Pályázatok; Versenyek; Feladatsorok; Programok; Anyagok pdf-ben kerülnek fel

Versenyek Fővárosi verseny, ötödször: Póta Mária| programjaink fizikából 2013-2014-ben Versenyek Fővárosi verseny, ötödször: Fizika a tudományokban és a művészetben Tanulmány, esszé, prezentáció, tabló, poszter, film vagy animáció, a fizika bármilyen tágabb értelemben is vett alkalmazási területéről, pl. tudományos-műszaki, művészeti (bármely művészeti ág), történeti, irodalmi témáról. Az önálló megfigyelést, kutatást, alkalmazást tartalmazó pályaműveket a bírálók előnyben részesítik.

Jelentkezés A honlapon, online módon A verseny kategóriái: Póta Mária| programjaink fizikából 2013-2014-ben Jelentkezés A honlapon, online módon A verseny kategóriái: 9-10. évfolyam és 11-13. évfolyam A jelentkezés és a részvétel feltételei: a versenyre maximum 3 fős csapatok nevezhetnek.  Jelentkezők létszáma: nincs korlátozva.

Nevezés, fordulók A nevezés határideje: 2013. november 30. A dolgozatok beküldési határideje: 2014. február 4. A szóbeli forduló (II. forduló):  Időpontja: 2014. március 26. (szerda) 14.00 óra Helyszíne: Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell St 1.)

A pályaműről… A benyújtandó pályamű terjedelme: Részletes kiírás: az esszék terjedelme 5-6 oldal (Word, 12-es betű-méret, 1. 5-es sorköz) + melléklet, max. 5 oldal, a prezentáció terjedelme: 10-15 dia, tabló, poszter: 1-1 db, a film vagy az animáció hossza 1-2 perc. Részletes kiírás: http://www.fppti.hu/versenyek/fov_versenyek  

Szeretnénk, ha részt venne… Mindenki, akinek jól megy és akinek nem megy jól a fizika. ÉS: pl. TÁMOP programok, kompetencia alapú oktatás résztvevői. A projekt-hét anyagainak bemutatására alkalmas fórum (a jó gyakorlat átadása). Iskolanapi rendezvények, pályázatok nyerteseinek bemutatkozása is lehetséges. Már meglévő mű is jöhet.

Mikola-verseny és Irinyi-verseny Újra az MFPI szervezi, a Fazekassal, ill. a Petrikkel együtt Jelentkezés online módon. A teendőket e-mailben küldjük az iskoláknak, a honlapon is megjelenik. minden.

További programok Február-március tájékán: új szakanyagok, új érettségi szabályok, aktualitások

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. pota.maria@fppti.hu