Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programjaink matematikából a es tanévben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programjaink matematikából a es tanévben"— Előadás másolata:

1 Programjaink matematikából a 2013-2014-es tanévben
PÓTA MÁRIA Programjaink matematikából a es tanévben

2 Póta Mária I Fizika programok a 2011-12-es tanévben
Póta Mária programjaink matematikából ben Szaktanácsadás Szaktanácsadók: Gál Ildikó Kiss Jolán Hraskó András Kiss Géza Orosz Gyula Paróczay József Ruzsinszkiné Lukácsy Margit Az OFI jelenleg semmit nem fogad be, mert törvényt kell módosítani.

3 Az MFPI szempontrendszere a látogatáshoz
A minőségbiztosítás keretein belül. Segítő-értékelő munka. Dokumentáció-vizsgálat. Milyen tanári tevékenységek? A tanítási óra megtervezése. Az óra vezetése. Kérdezés. Magyarázat. A tanári-tanulói interakció és kommunikáció. Az osztálymunka szervezése. A csoportmunka és egyéni munka irányítása. A tanulói munka megfigyelése, elemzése, értékelése. Motiválás. Oktatástechnikai eszközök használata.

4 Az óraelemzés szempontrendszere
Objektivitás Szakszerűség Az ötletszerűség mellőzése Segítőkészség Empátia Kollegialitás Gyakorlati tapasztalatok és azok pedagógiai és pszichológiai alapokon nyugvó elméleti indoklása

5 Dokumentumok Hospitálási jegyzőkönyv kitöltése. Összegző értékelés.
Jegyzőkönyv szaktanácsadói látogatásról

6 Elemzési szempontok (swot-analízissel)
Az oktatás tartalma. A tanóra szervezési módja. Tanár –diák viszony. Értékelés.

7 Honlapra kerülő anyagok
Minden, ami érdekes lehet a kollégáknak. Pályázatok; Versenyek; Feladatsorok; Programok; Anyagok word-ben legyenek, de pdf-ben kerülnek fel.

8 Szakmai anyagok börzéje
szakanyagok közreadása, cikkek, filmek, animációk, prezentációk, dolgozatok, feladatsorok, aktív tábla anyagai, egyéb programok , eseménynaptár, web-helyek, könyvajánlók ;

9 Honlap üzemeltetése Honlap üzemeltetése Pályázatok; Versenyek;
Feladatsorok; Programok; Anyagok kérésre pdf-ben kerülnek fel

10 Versenyek Fővárosi verseny, ötödször:
Matematika a tudományokban és a művészetben Tanulmány, esszé, prezentáció, tabló, poszter, film vagy animáció, a matematika bármilyen tágabb értelemben is vett alkalmazási területéről, pl. tudományos-műszaki, művészeti (bármely művészeti ág), történeti, irodalmi témáról. Az önálló megfigyelést, kutatást, alkalmazást tartalmazó pályaműveket a bírálók előnyben részesítik.

11 Jelentkezés A honlapon, online módon A verseny kategóriái:
9-10. évfolyam és évfolyam A jelentkezés és a részvétel feltételei: a versenyre maximum 3 fős csapatok nevezhetnek.  Jelentkezők létszáma: nincs korlátozva.

12 Nevezés, fordulók A nevezés határideje: 2013. november 30.
A dolgozatok beküldési határideje: 2014. február 4. A szóbeli forduló (II. forduló):  Időpontja: 2014. március 19. (szerda) óra Helyszíne: Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell St 1.)

13 A pályaműről… A benyújtandó pályamű terjedelme: Részletes kiírás:
az esszék terjedelme 5-6 oldal (Word, 12-es betű-méret, 1. 5-es sorköz) + melléklet, max. 5 oldal, a prezentáció terjedelme: dia, tabló, poszter: 1-1 db, a film vagy az animáció hossza 1-2 perc. Részletes kiírás:

14 Szeretnénk, ha részt venne…
Mindenki, akinek jól megy és akinek nem megy jól a matematika. ÉS: pl. TÁMOP programok, kompetencia alapú oktatás résztvevői. A projekt-hét anyagainak bemutatására alkalmas fórum (a jó gyakorlat átadása). Iskolanapi rendezvények, pályázatok nyerteseinek bemutatkozása is lehetséges. Már meglévő mű is jöhet.

15 További programok I. Fővárosi Pedagógiai Napok 2013. nov. 26-27-28.
101 éves az FPI Regisztrálás, igazolás Plenáris programok, (EMMI, OH, Kutatópont Kft, Fazekas Gimnázium) Bemutatóórák, mini kurzusok: kedden és szerdán délután: Trigonometriai módszerek geometriai és algebrai feladatokban Dr. Kiss Géza vezetőtanár Gráfok az érettségin és a versenyeken Dr. Hraskó András vezetőtanár Művészeti gála

16 További programok II. Február-március tájékán:
új implementációs anyagok, új érettségi szabályok

17 Köszönöm megtisztelő figyelmüket.


Letölteni ppt "Programjaink matematikából a es tanévben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések