MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Az ayurvéda, s annak a dietoterápiája”
Advertisements

Serpenyős Vendéglő Rezi György
Mit tehetünk tavaszi fáradtság ellen?
Házi tartósítási eljárások
A 0-ás vércsoport.
Kertjeink növényei.
Sátorhelyi Tamás Ófalu Állatorvosi Rendelő
Zöldségfélék.
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Megfázás ellen : éljen a természet – Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
Antioxidánsokban az egyetlen remény. Labilis, de nagyon reaktív, agresszív molekulák. Hozzákötődnek bármihez, amivel érintkezésbe lépnek. Romboló hatásúak.
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Kizárólag oktatási célú ingyenes összeállítás!
Az ókori görög étkezési szokások
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az ókori sumér étkezési szokások
Reformtáplálkozás.
Kertészet általános jellemzése
Tovább lépés klikkeléssel! Jó egészséget kívánunk:
Hypoglükaemiák Post-prandiális h. étkezést követően ’-en belül
A fejes káposzta és egyéb káposztafélék
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Artisztika avagy zöldség és gyümölcs faragás
Gombák.
Gyümölcsfélék leggyakoribb kórokozó és romlást okozó gombakártevői (1
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
2002. október 15.1 MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE Második előadás.
ZÖLDFŰSZEREK ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK ÉLETTANI HATÁSA
A kétszikűek I..
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Táplálkozástudományi kutatások – PhD konferencia Budapest, január 28.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testünk építőkövei – a vitaminok
Gyulafehérvári Caritas Ferencz Lehel Kertészmérnök Zöldségtermesztésben a jövő.
SÓ CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGEI FŰSZERNÖVÉNYEK HASZNÁLATA A MINDENNAPOKBAN TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
Tápanyagaink.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Pajzs-e a pajzsmirigy? Kicsi szerv, nagy hatás. A gégefedő alatt, pajzs formájában helyezkedik el a légcső előtt. Jódból és egyéb építőanyagokból olyan.
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
Mátyás Étterem Étlapunk.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
A káposztafélék és a burgonya
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
Gemüsen
Mi készül? gulyásleves.
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
21. FÖLDMŰVELÉS.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
Káposztafélék és a burgonya. A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége.
Előadás másolata:

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE Nyolcadik előadás 2019.01.03.

KERTÉSZETI TERMÉKEK ZÖLDSÉGEK Káposztafélék Csucsorfélék Hüvelyesek Gyökérzöldségek Kabakosok Levélzöldségek Hagymafélék Egyéb zöldségek 2019.01.03.

Káposztafélék Fejes káposzta Vörös káposzta Karfiol (fehér, brokkoli, pagodakarfiol) Karalábé Kelkáposzta (bimbós, leveles, kínai) 2019.01.03.

Káposztafélék Karalábé Kel 2019.01.03.

Csucsorfélék Burgonya Paradicsom Paprika Hüvelyesek Tojásgyümölcs 2019.01.03.

Burgonya 2019.01.03.

Paradicsom 2019.01.03.

Paprika Étkezési paprika Fűszerpaprika 2019.01.03.

Tojásgyümölcs 2019.01.03.

Bab Borsó Lencse Szójabab Földimogyoró 2019.01.03.

Gyökérzöldségek Sárgarépa, Petrezselyem Zeller Pasztinák Retek Cékla Torma 2019.01.03.

Kabakosok Tök Sütőtök Patisszon Cukkini Laskatök Uborka Görögdinnye Sárgadinnye 2019.01.03.

Levélzöldségek Fejessaláta Paraj (spenót) Sóska Kaporzöld Rebarbara Cikória 2019.01.03.

Hagymafélék Vöröshagyma (zöldhagyma, főzőhagyma) Fokhagyma Póréhagyma Metélőhagyma 2019.01.03.

Hagymafélék 2019.01.03.

Egyéb zöldségek Spárga 2019.01.03.

Gombák 2019.01.03.

Gombák 2019.01.03.

Gombák GYILKOS GALÓCA!!! 2019.01.03.

Gombák LÉGYÖLŐ GALÓCA ! 2019.01.03.

Gombák 2019.01.03.

FŰSZEREK Kereskedelmi jelentőség Feldolgozás Minőséget meghatározó tényezők 2019.01.03.

Hazai fűszerek Mustármag 2019.01.03.

Fűszerpaprika Édes paprikák Csípős paprikák 2019.01.03.

Hazai fűszerek Tárkony Kapor Majoranna Boróka 2019.01.03.

Hazai fűszerek Rozmaring Bazsalikom Csombor Kakukkfű 2019.01.03.

Külföldi fűszerek Szerecsendió Bors Koriander Vanília Szegfűszeg Babérlevél Gyömbér Fahéj 2019.01.03.

Fahéj Curry Feketebors Babér Szegfűszeg Koriander Cayenne 2019.01.03.