Határtalanul program 2018 Felvidék.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Köves Kaba Kedves Kuruczlányai
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette: Albert Krisztina
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Készítette: Tóth Evelin
Beregszász.
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
A Moraváni Vénusz (szk. Moravany nad Váhom)Moraváni Vénusz.
A MAGYAR BAROKK /50.
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
Magyarország világörökségei
KRUCSAY OLTÁR Nyírbátor.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Jáki Apátság, Ják ( ).
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Budapest turisztikai marketingje
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
A gótika, sz..
Gótikus szobrászat: főleg épületszobrászat, kevés az épülettől független (szabadon álló) szobor, fából faragott oltárok, ötvöstárgyak.
Ungvár.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
A Tápió-vidék 2009-es naptárának képei
Ókeresztény Sírkamrák
Készítette: Bujdosó Villő
Bodócs István történelem verseny december 16.
Világörökségek Szlovákiában 2011.augusztus
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
Határtalanul pályázat
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
ADVENTI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN
Történelmi vonatkozások
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
ROMÁN KOR A középkor művészete Készítette: Ecseri István.
ÁRPÁD-KORI MŰVÉSZET október 18. PPKE 2012/őszi félév
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Nagyszombat. Története Már a kelták és a rómaiak előtt is lakott hely volt, majd Trnava néven szláv település, melyet III. Béla lánya, Konstancia, aki.
A román, gótikus és a reneszánsz művészet
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
BÚTORTÖRTÉNET 1.3.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Határtalanul program 2018 Felvidék

Rimaszombat Római katolikus plébániatemploma a 18. század közepén épült barokk stílusban. Szép falfestményei vannak. Mellette áll a város első világháborús emlékműve. Református temploma 1784-ben épült empire stílusban, tornya 36 m magas. Itt nyugszik Ferenczy István szobrászművész, sírján Eurydiké szobra áll.

Andrássy-Mauzóleum, Krasznahorkaváralja A különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumot, müncheni művészekkel, 1904-ben építtette Krasznahorka ura, Andrássy Dénes felesége, Franciska számára.

A Jászói prépostság  A Jászói prépostság alapítójának neve és keletkezésének éve nem ismert. Annyi azonban bizonyos, hogy a prépostság, már a 12. században fennállt és királyainkon kívül, az Aba nemzetség több tagjában is lelkes pártfogókra talált. E Keresztelő Szent Jánosról elnevezett prépostság a magyarországi premontrei prépostságok közül a legelsők egyike volt.

Szent Erzsébet-főszékesegyház A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb épülete, Európa egyik legszebb székesegyház. II. Rákóczi Ferenc és bujdosótársainak 1906. október 29-én hazahozott hamvait a dóm altemplomában

Betléri kastély A történelmi Magyarország egyik legnagyobb épségben fennmaradt, eredeti bútorokkal berendezett kastélya. Az eredetileg itt álló XV. századi gótikus kúria falainak egy részét használták fel az 1700 körül felépített reneszánsz és barokk stílusú kastély építésekor.

Iglói templom A torony 87 m-es magasságával Szlovákia legmagasabb templomtornya lett. A templomot belül az 1954-es átépítéskor előkerült 16. századi freskók és értékes gótikus szobrok díszítik.