Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táplálkozási alapfogalmak
Advertisements

Alap Termékek.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
„Ez az icike-picike mind megette!”
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Fehérjék biológiai jelentősége és az enzimek
Táplálékok, tápanyagok
Gyermekkori sajátosságok
Táplálkozási allergiák
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Táplálkozástudomány, Élelmiszerkémia A táplálkozás az élet alapja
Flavon max termékcsalád
A növényi sejt.
A táp önmagában etethető, teljes értékű koncentrált abraktakarmány
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA IX. 9. – XII. 9.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
Malomipari termékek.
Teljes Parenterális Táplálás
A helyes táplálkozás.
A növények ásványianyag-felvétele
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Az esszenciális mikroelemek jelentősége
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BIOMASSZA
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
B12 vitamin By: Pánczél Merci. B12 szerkezete Szerkezete hasonlóságot mutat a porfirinvázzal. Központi részét négy pirrolgyűrűből álló rendszer képezi,
SZÉNHIDRÁTOK.
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Mi és emésztőnedveink
Táplálkozási ismeretek II.
Tápanyagok.
A szervezet biokémiai folyamatai
Táplálkozási alapfogalmak
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Táplálkozási alapfogalmak
Anyagcsere.
Egyed alatti szerveződési szintek
A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9.
Az anyag és energiaforgalom élettana
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Takarmányok zsírtartalma
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
AZ EGYSÉGES EGÉSZ.
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
2. Táplálkozástani Alapfogalmak és Koncepciók
47. lecke A növények vízháztartása
10. rész :Táplálékunk összetevői
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei

Az élelmiszerek alkotórészei

A táplálkozás jelentősége Célja: – elhasználódott anyagok pótlása – az életfolyamatokhoz szükséges energia biztosítása – a szervezet által előállítani lehetetlen anyagok (pl. C- vitamin) felvétele Alapfogalmak: – Élelmiszer – Anyagcsere – Étel – Tápanyag: alap és védő

Anyagcsere Az élő szervezet: Környezetéből anyagot vesz fel Felvett anyagokat lebontja Sejtekhez juttatja Sejtépítéshez vagy energia nyerésre fordítja Nem használható anyagokat kiválasztja

Élelmiszerek Állati, növenyi vagy ásványi eredetű anyagok, melyek változtatás nélkül vagy feldolgozás után fogyaszthatóak

Étel Konyhatechnológiával élelmiszerekből előállított termék

Tápanyagok A szervezet számára nélkülözhetetlen vagy legalább is fontos vegyületek. Tápanyaghoz tartoznak: Fehérjék Szénhidrátok Zsírok Vitaminok Ásványi sók

Az élelmiszerek összetevői

Mit tartalmaznak élelmiszereink? Tartósítószereket Tömegnövelőket Aromákat Színező anyagokat Íz fokozókat Édesítőszereket ( aszpartám! ) Antibiotikumokat Hormonokat