A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
A Wörth-i tó Fényképezte: Szedő Iván 2008 Kattints!
Mindenszentek temploma Pécs
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
A KÖZÉPKORI VÁROS.
Készítette: Tóth Evelin
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
A város Katedrálisa Városnézés: Temesvár és környéke Városnézés: Temesvár és környéke.
Molnár András bemutatja. WAWEL-DOMBON: WAWEL KIRÁLYI PALOTA, VÁRFAL ÉS KATEDRÁLIS.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Budapest, mint világváros
Budapest Mint Világváros
Pécs turizmusa.
Budapest turisztikai marketingje
KLAGENFURT MIINIMUNDUS 3. RÉSZ
Esztergom.
Dunakanyar Bemutatása.
TÁMOP /1 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben.
Sopron, a hűség városa.
A kompetencia alapú oktatás bevezetésének tapasztalatai.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása TÁMOP /10/1.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Miskolc belváros rekonstrukció Káli Sándor polgármester.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Marginalitás és jól-lét – kibékíthető koncepciók? Inkluzív társadalom – jól-lét – társadalmi részvétel A Kodolányi János Főiskola szakmai konferenciája.
Saára Gyula Program évi költségvetésben szereplő feladatok: 2013-ban megkezdődik a Mártírok útja felújítása, első ütemben 1300 m út és.
A Fertő-tó nádas területeinek üzemelési terve A projekt az Ausztria-Magyarország Interreg IIIA Közösségi Kezdeményezési Programban, az Európai Unió és.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Gazdaság és társadalom változása a korai középkorban
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
Iskolai közösségi szolgálat
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV , TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMop B/ Műhely
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Nagykároly Készítette:
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
A Nyugat előretörése (XI―XIII. század) Tk. 24. és 25. anyag.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Középkori város.
Feladatsor: középkor Lépj tovább!
Barcsák Marianna KPSZTI
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
ÁROP /C/A A komplex programmal segítendő leghátrányosabb
AZ ATHÉNI DEMOKRÁCIA PERIKLÉSZ KORÁBAN
KLEISZTHENÉSZ REFORMJA
A SZOLÓNI ÁLLAMSZERVEZET ATHÉNBAN
Spárta államszervezete
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
MALAGA és környéke.
Kolozsvár.
A FEUDÁLIS TÁRSADALOM MŰKÖDÉSE.
AZ INVESZTITÚRA
A KÖZÉPKORI EGYHÁZ KIALAKULÁSA.
A KERESZTES HÁBORÚK OKAI
AZ EURÓPAI ZSIDÓSÁG A KÖZÉPKORBAN.
AZ ISZLÁM HIT
A KÖZÉPKORI VÁROS POLITIKAI
A KÖZÉPKORI EGYETEMEK FELÉPÍTÉSE
A RENESZÁNSZ VILÁGKÉPE
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Előadás másolata:

A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP B/ A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA AZ ANIMÁCIÓK KATTINTÁSRA INDULNAK.

A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA római út sziklaszirt római híd római út római város színház római erőd Kattints az évszámokra a városfejlődés szakaszainak megjelenítéséhez! temető fórum 480: germán pusztítás, a germánok a temetőnél, a menekültek a szigeten telepednek le. 560: kolostor épül a római színház romjain. 950: kiépül a kolostor körül az új külváros, felépül az I. városháza. 670: egy helyi herceg várat épít a szirten; piac jön létre a folyóparton. 842: a folyó felső részén fahíd épül, az ökröket itt terelik át a várba, a környéken marhavásártér lesz. kolostor vár piac 900: a város kiépül a folyópartig, nyugat felé új külváros jön létre, a városfalakat újjáépítik és meghosszabbítják. városháza 1050: a nyugati külváros összenő a temetői településsel, egy új piac épül ki. új piac 1145 : kolostori iskola létesül, ahol már jogot is tanítanak; az északi és a nyugati külváros tovább bővül, a régi temető helyett új jön létre az Ény-i útnál. Zsidó kereskedők költöznek a folyópartra. zsinagóga 1225: a kolostori iskolából létrejön az egyetem, délen új koldulórend kolostora épül, köré kis település, a szigeten kórház létesül, a vár alatt újabb kereskedőnegyed, megépül az első kőhíd. egyetem kórház koldulórendház ispotály 1280: lebontják a régi falat, megépül az új városfal. Hozzákezdenek a katedrális építéséhez, híd épül délen. A király vadasparkot alapít. szélmalmok vízimalom királyi vadaspark 1340: új városháza épül, benépesül a vár környéke, kiépül a kikötő, megépül a tőzsde épülete, a kapukon kívül folytatódik a külvárosok növekedése. új városháza dóm kikötő tőzsde fogadók újfalu

A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP B/ A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA AZ ELEKTRONIKUS TANANYAG AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM B/ SZÁMÚ, „A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTJE KERETÉBEN KÉSZÜLT. A PROJEKT AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL VALÓSULT MEG. KÉSZÍTETTE: VIT OLIVÉR KILÉPÉS ESC GOMB