Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ISZLÁM HIT

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ISZLÁM HIT "— Előadás másolata:

1

2 A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 AZ ISZLÁM HIT AZ ANIMÁCIÓK KATTINTÁSRA INDULNAK.

3 AZ ISZLÁM HIT Kattints! AZ ISZLÁM ÖT ALAPPILLÉRE Belenyugvás Allah akaratába AZ ISZLÁM HIT ELŐÍRÁSAI monoteizmus Allah az egyetlen isten, Mohamed az utolsó, igazi próféta évente egy adakozás a szegényeknek: a vagyon 2,5%-a zarándoklat Mekkába, a szent mecsetbe a Kába kőhöz Ramadán hónapban böjt napkeltétől napnyugtáig tilos: étel, ital, erőszak, szex, illetlen beszéd napi öt kötelező ima: hajnal/dél/délután/ napnyugta/este Mekka felé tilos az élőlények ábrázolása (Mohamedé is, a fényképezés is) Halal, a megengedett ételek neve. Tilos fogyasztani: sertéshúst, ragadozó húsát, vért, alkoholt dzsihad: a jó harca a gonosz ellen, a hit védelme, szent háború Korán: az iszlám szent könyve, a jog (saria) forrása Kattints! Hallgasd meg a további információkat!

4 A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 AZ ISZLÁM HIT AZ ELEKTRONIKUS TANANYAG AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3.1.2-B/13-2013-0001 SZÁMÚ, „A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTJE KERETÉBEN KÉSZÜLT. A PROJEKT AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL VALÓSULT MEG. KÉSZÍTETTE: VIT OLIVÉR


Letölteni ppt "AZ ISZLÁM HIT "

Hasonló előadás


Google Hirdetések