Minden az azonnali fizetési rendszerről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Önkormányzati információs rendszer
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Az Állam, az állampolgár és az elektronikus fizetés viszonya II. E-Money Symposium november 20. Budapest Vilmos András
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
E – Logisztika 1. szeminárium
Használata Készítette: Medve Tamás.
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Nemzetközi pénzügyi ügyletek
A Magyar Posta szerepe a pénzforgalmi szolgáltatások terén
Elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatások Tapasztó Balázs, alprojektvezető, T-Systems VI. E-Banking / M-Banking konferencia
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Internetes bankok piacformáló hatása
Ingyenes oktatás a tőzsdéről – a Tőzsdén
EBPP.HU Zrt., a konszolidátor .
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
Lehetséges együttműködési területek az online bankkártya elfogadás területén.
Elektronikus kérelem benyújtás
A magyar háztartások fizetési szokásai
Állami fizetési szokások Lajos Brigitta A hazai pénzforgalom jelene és jövője – MNB Konferencia március 10.
A fizetési módok társadalmi költsége avagy semmi sincs ingyen Dr. Turján Anikó A hazai pénzforgalom jelene és jövője - MNB Konferencia március 10.
Pénzforgalom – Magyarország 2020
Fejlesztési Igazgatóság
A külkereskedelmi gyakorlatban alkalmazott átutalások, beszedvények
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Az első vásárlás folyamata. Hány db-ot? Kosárba tesz.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
K&H trambulin tapasztalatok
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
1 A T- NAPOS UTALÁS GAZDASÁGI HATÁSAI Kovács Levente KDB Bank Zrt., vez.ig.h. Budapest február 8. „InterGIRO2- Napon belüli elszámolás” Magyar Közgazdasági.
AVIR – intézményi adatmodell gazdálkodási szekció február 2.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Elektronikus bankolás Gyors, hatékony és biztonságos módja a kommunikációnak és az üzleti kapcsolatnak a Bankal. Tranzakciókat a saját irodából vagy otthonról.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Internetes bankok piacformáló hatása  Nehézségek, gyermekbetegségek Lovastyik Ádám igazgató HWB Express Takarékszövetkezet október 16.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál.
A bankok.
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
TARGET, SWIFT,EBA rendszerek bemutatása
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Mítosz vagy valóság? Közműdíj-fizetés mobilról. 2 / Turny Ákos - Közműdíj-fizetés mobilon / 4/1/2015 Dinamikus fejlődés minden területen 1998 – 1999Az.
Direct Banking E-Banking Summit március 5. Berkes Tibor Pénzügyi Szolgáltatások Osztályvezető.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
E-pénz hol vagy? Bartha Lajos MNB, Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás IV. E-Money Symposium Budapest, november 3.
Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, február 23.
Az MNB szempontjai a napon belüli elszámolással kapcsolatban Bartha Lajos február 8.
Bankrendszer Pénzügyi tervezés osztály.
? ÜGYFÉL - BANK INTERAKCIÓ TRANZAKCIÓK TEVÉKENYSÉGEK CSATORNÁK
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
Ezek a stratégia elemek sorban
Tematika A CIB sokáig az egyik leginnovatívabb bank volt Magyarországon A válságban leálltak a fejlesztések és lassú volt az újraindítás A CIB újra az.
A részletfizetés tranzakcióról általánosságban
Az MNB szempontjai a napon belüli elszámolással kapcsolatban
Előadás másolata:

Minden az azonnali fizetési rendszerről Takács Kristóf HWSW mobile! 2017.11.29.

Egy fejlett alapinfrastruktúra támogatja a pénzügyi innovációt Az elvárások többsége jogszabályokban vagy technikai szabványokban fog megjelenni Folyamatos (24/7/365) működés Belföldi forint átutalások 10 M Ft alatt Másodlagos azonosítók használata 5 másodperces időhatár Fizetési kérelem Opcionális pozitív és kötelező negatív visszajelzés Nyílt szabványok, átjárhatóság Azonnali elszámolás és kiegyenlítés Magyar Nemzeti Bank

Az azonnali fizetés a készpénzhasználat legtöbb előnyös tulajdonságával rendelkezik Felhasználhatóság a fizetési helyzetek túlnyomó többségében Pénzügyi teljesítés valós idejű Visszajelzés a lebonyolítás eredményéről A fizetett összeg felhasználhatósága azonnal Fizetési eszköz nem szükséges nem szükséges új eszköz Hozzáférés a fizető fél oldalán bankszámla vagy készpénzes jövedelem bankszámla Hozzáférés a kedvezményezett oldalán bankszámla vagy biztonságos készpénztárolási képesség Magyar Nemzeti Bank

A piaci szolgáltatásokkal szinte minden fizetési helyzetben használható lesz az azonnali fizetés Autó vagy ingatlanvásárlás Vásárlás fizikai elfogadóhelyeken Időkritikus tranzakciók Online vásárlás Számlafizetések Magánszemélyek közötti pénzküldés Szolgáltatások (pl. szerelő) helyszíni kifizetése A jelenlegiek mellett számos új fizetési helyzetben is elérhető lesz az elektronikus fizetés az azonnali infrastruktúra használatával Magyar Nemzeti Bank

A másodlagos azonosítókkal egyszerűen, számlaszám ismerete nélkül lehet fizetést indítani Központi nyilvántartás Legalább három típus mobiltelefonszám email cím adóazonosító/adószám Regisztráció a számlavezetőn keresztül Számlaszám lekérdezése a fizetési folyamat elején Évenkénti felülvizsgálat Magyar Nemzeti Bank

A fizetési kérelemmel a tranzakció előtt elküldhetőek a fizetési információk a fizető félnek Szabványos üzenet a fizetési adatok átküldésére Pénzforgalmi szolgáltató nélkül is elküldhető Automatikusan létrehozható a fizetési megbízás Ügyfél oldalon csak jóváhagyás szükséges a fizetéshez Magyar Nemzeti Bank

A központi rendszer kommunikációs hálózatán szerteágazó információk továbbíthatók Tranzakciók és fizetési kérelmek Fizetésekhez kapcsolódó üzenetek Számlázási adatok Kereskedelmi információk Kiegészítő szolgáltatások üzenetei Az alapszolgáltatással megegyező sebesség és rendelkezésre állás Magyar Nemzeti Bank

Az átjárható adatbeviteli megoldások ösztönzik a versenyt és csökkentik a belépési korlátokat Az azonnali fizetésnél használt adatbeviteli megoldásokat nyílttá kell tenni Elvártak a közös szabványok a gyakori adatbeviteli megoldásoknál A főbb fizetési helyzetek alapfolyamatait célszerű összehangolni Az átjárhatóság kialakításához a piaci szereplők aktív közreműködése szükséges Magyar Nemzeti Bank

Az új piaci környezet új üzleti lehetőségeket nyit meg Jogszabályi oldal Infrastruktúra oldal Azonnali fizetés PSD2 Erősebb lesz a verseny, de új lehetőségek is megjelennek: Elektronikus fizetés új fizetési helyzetekben Évi 3,5 mrd darab készpénzes tranzakció elektronizálása https://www.mnb.hu/penzforgalom/azonnalifizetes https://www.mnb.hu/en/payments/instantpayments azonnalifizetes@mnb.hu Magyar Nemzeti Bank