Tudásbővítő Fókuszrendezvény

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Baranya Megyei Önkormányzat
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Szervezetfejlesztési Program
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt Az innovációs foglalkoztatási kezdeményezések tématerületen megvalósuló.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Szolgáltatáselemző Rendszer. A rendszer fejlesztése szeptemberében kezdődött, az előkészítő munkálatok év elejétől. Az éles rendszer átadásának.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP „Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” MTA KRTK Az Integrált.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda ÁROP „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Önkormányzati Államtitkárság
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Kormányzati kép az önkormányzatok helyzetéről
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Tudásbővítő Fókuszrendezvény Az Önkormányzati Koordinációs Iroda ismertetője önkormányzati tématerületen megvalósuló projektjeiről Előadó: Számadó Róza főosztályvezető Budapest, 2017. november 27.

„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.” KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 „Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.” Projekt Időtartama: 2015. október 1. – 2018. december 31.

ÖFFK II. - HÁROM KUTATÁS Horizontális cél: a szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakítása és ennek szellemében a „Szolgáltató Önkormányzat Díj” alapítása, a díj szakmai hátterének megalapozása

eredménytermékek az egyes projekt szakaszoknak megfelelően Kutatás I. Kutatás II. Kutatás III.

Szolgáltató Önkormányzat Díj-rendszer kialakítása és Díj alapítása Horizontális Tevékenységek Szolgáltató Önkormányzat Díj-rendszer kialakítása és Díj alapítása Hatásvizsgálati felmérés ÖFFK II. Szabályozási segédlet kidolgozása Horizontális rendezvények Horizontális weblapértékelés Önkormányzati Koordinációs Rendszer továbbfejlesztése

A HELYI VERSENYKÉPESSÉG-FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM KUTATÁSAINAK KÖFOP-2.3.3-VEKOP-16-2016-00001 „HELYI VERSENYKÉPESSÉG-FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM.” A HELYI VERSENYKÉPESSÉG-FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM KUTATÁSAINAK BEMUTATÁSA

KÖFOP-2.3.3-VEKOP-16-2016-00001 „Helyi Versenyképesség-fejlesztési Kutatási program” Célok a helyi közszolgáltatások átszervezését megalapozó célirányos, elemző kutatások végrehajtása magyarországi sajátosságokat figyelembe vevő eszközrendszer kidolgozása a költséghatékony és méltányos helyi közszolgáltatás-finanszírozás kialakításának megalapozása Tevékenységek elméleti eredmények és gyakorlati megoldások feltárására kapcsolódó szakpolitikai ajánlások, modelljavaslatok kidolgozása pilot lehetőségek megvalósítása kapcsolódó hatáselemzések elkészítése Eredmény hazai viszonyokra adaptált konkrét gyakorlati megoldások, javaslatok, ajánlások készülnek az önkormányzatok számára

Kutatási célterületek Kutatási célterület 1 A helyi közszolgáltatási minőségfejlesztése Kutatási célterület 2 A helyi közszolgáltatások feladatellátás-szervezési megoldásai Kutatási célterület 3 A helyi közszolgáltatások költségvetése és gazdálkodása Kutatási célterület 4 Az önkormányzati humán kompetenciák és képességek Kutatási célterület 5 Helyi gazdaságfejlesztési lehetőségek Versenyképesség

Főbb eredménytermékek Ajánlások, Útmutatók jó gyakorlatok Ajánlás a szolgáltatási szintekre Ajánlás az ellátási szintekre Finanszírozási ajánlás Kompetencia-szótár és Kompetencia-térkép, Tudatos település útmutató Gazdaság-ösztönzési útmutató Útmutató a helyi erőforrástérkép elkészítéséhez Mintaprojektek végrehajtása az 1., 3.,5., célterületre vonatkozóan

KÖFOP-2.3.1.-VEKOP-16-2016-00001 „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR)”

1. Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR) - kiemelt projekt A projekt célja: Olyan integrált működési és informatikai rendszer jön létre, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben az ország összes településére kiterjedően naprakész információk álljanak rendelkezésre a helyi közszolgáltatásokra kiterjedő ellátás- és finanszírozás-tervezési, valamint rendszerszintű szervezési feladatokhoz. Egy több komponensű, ágazati rendszereken átívelő elemzési és vezetői információs rendszer jön létre a helyi közszolgáltatások nyomon követésének, elemzésének és értékelésének támogatására. Jellemzői: Csatlakozó szakrendszerek száma 17 (EMMI – ONYF és OH, MÁK, KSH, SZL) felhasználói a települési önkormányzatok és a központi/ágazatirányító szervek, használata önkéntes, ingyenes, KÖFOP indikátor: 1000 regisztrált települési önkormányzat az éles indulásig, működését kormányrendelet biztosítja, éles indulás várhatóan 2018. március 1.

2. Az IKIR fő funkcionális komponensei Elemzési modul Feladatellátási struktúra modul Elégedettségmérési modul Karbantartási és adminisztrációs modul Standard riportok megtekintése és egyedi riportok készítése A helyi közszolgáltatások tervezésének támogatása Feladatellátási struktúrák (helyszínek és közszolgáltatások) szakmai és pénzügyi jellegű tervezése, tervek elemzése, modellezése, tervek összehasonlító- és optimalizációs elemzése. Forrásrendszerekből származó adatok területi és időbeli összevetése, elemzése A helyi közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség vizsgálata Egységes módszertan és eszköz Igénybevevői és szolgáltatói szempontok Beépített kérdésbank és szabadon definiálható kérdések, kérdőívek Információs pult A legfontosabb adatok grafikus megjelenítése

című LIFE16 CCA/HU/000115 azonosítószámú LIFE projekt Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében” című LIFE16 CCA/HU/000115 azonosítószámú LIFE projekt

LIFE projekt „Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében” című LIFE16 CCA/HU/000115 azonosítószámú LIFE projekt IDŐTARTAM:2017.09.01-2021.08.31. PROJEKT MEGVALÓSÍTÓI: Koordináló Kedvezményezett: Belügyminisztérium Társult Kedvezményezettek: Bátya/Püspökszilágy/ Rákócziújfalu/Ruzsa/Tiszatarján Önkormányzata, Klímabarát Települések Szövetsége, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Pannon Pro Kft., WWF Magyarország KÖLTSÉGVETÉS: 2.564.783 Euró (kb. 800 millió Ft)

CÉLKITŰZÉSEK A helyi önkormányzatok döntéshozóinak, szakembereinek, valamint a helyi érintettségű gazdasági szereplők figyelmének felhívása és tudásának bővítése a klímaváltozás hatásairól és a természetes vízmegtartást segítő megoldásokról. Egyes természetes vízmegtartást segítő intézkedések gyakorlati felhasználhatóságának és működőképességének tesztelése (prototípusok), illetve szemléltetése. A tesztelés során szerzett tudás és tapasztalat megosztása, továbbadása (további hazai és külföldi önkormányzatok számára) Az éghajlatváltozás hatásai szempontjából súlyosan érintett önkormányzatok koordináló és integráló szerepének fejlesztése. Innovatív és felhasználóbarát „okos eszközök” biztosítása az önkormányzatok számára. Önkormányzatok hálózatfejlesztése, kapcsolatépítés és partnerségek kialakításának előmozdítása (hazai és uniós szinten)

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK Felkészült, tudatos, jól informált döntéshozók helyi szinten 5 - természetes vízmegtartó megoldásra épülő - prototípus létrehozása a partner önkormányzatoknál (települési szint) 5 megvalósíthatósági tanulmány elkészítése (vízgyűjtő szint) Tréningek (a természetes vízmegtartó megoldásokról, a 2020 utáni finanszírozási lehetőségekről) és egyéb rendezvények Adaptációs Útmutató a pilot tapasztalatokról (a tudás átadása más önkormányzatok számára) 5 külföldi tanulmányút, jó gyakorlatok adatbázis Az önkormányzatok és az érdekeltek közötti javuló együttműködés, koordináló szerep megerősödése Javaslatcsomag a Kormány számára (a természetes vízmegtartó megoldások jogi környezetbe való beépülésének lehetőségeiről)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!