Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Science Center of DEBRECEN
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Biztos Kezdet Gyerekházak
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Duális képzés „kecskeméti” modellje és tapasztalatai
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Líceum a természettudományért TIOP A projekt célja Eszterházy hagyaték: a tudás elérhetőségéhez korszerű feltételek A természettudományos oktatás.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Felsőoktatási fejlesztések a közötti európai uniós támogatási időszakban Pécs, Fonyó Attila közigazgatási tanácsadó.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP-4. 2. 1-16-2017-00004. 2017 Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért! EFOP-4.2.1-16-2017-00004 2017.05.01-2018.10.31 készítette: Berta Ákos általános rektorhelyettes

A projekt ÁTFOGÓ CÉLJA az Intézményfejlesztési Terv stratégiai térképben meghatározottakhoz igazodva, olyan intézkedéseket, fejlesztéseket tegyen lehetővé, melyek révén növekszik a főiskola hallgatói létszáma, emelkedik a felsőfokú képzettségi szint, ami hosszú távon Dél-Békésben a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növekedését, a társadalom és a gazdaság fejlődési pályára állítását eredményezi. A KJF Intézményfejlesztési Tervében az informatikai képzés hozzáférhetőségének, feltételrendszerének komplex fejlesztése és minőségének javítása egyaránt központi feladatként jelenik meg.

A projekt átfogó CÉLJA A projekt keretében az informatikai, gazdasági és társadalomtudományok területét érintő képzések népszerűségének javítására teszünk konkrét lépéseket. A fenti tudományterületek közül az informatika képzések fejlesztése érdekében célunk a vállalatokkal, regionális stakeholderekkel való kapcsolatbővítés. a tervezett komplex fejlesztések eredményeként a főiskola oktatói terei, a távoktatás eszközparkja megújuljon, ezzel növelve a felsőoktatási palettánk sokszínűségét.

A projekt Specifikus célja Képzési, oktatási és hozzáférési specifikus részcélok: Új, releváns IKT és kommunikációs, szociális és módszertani kompetenciákat alapul vevő képzési modulok kidolgozása. Hallgatói szolgáltatások fejlesztése révén általános kompetencia-fejlesztés, elsősorban a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokba sorolható hallgatókat megcélozva. Komplex oktatási innováció megvalósítása, gyakorlati IKT szakemberek bevonásával oktatói pool létrehozása a gyakorlat-orientált IKT képzés érdekében. A gyakorlatorientált IKT képzés megvalósítása nagymértékben hiánypótló képzési terület az adott földrajzi térségben.

A projekt specifikus céljai 2. Területi célok, területi kiegyenlítődést célzó részcélok: A KJF az Intézményfejlesztési Tervben megfogalmazottak szerint Orosháza térségben biztosítani kívánja a felsőoktatási szolgáltatások területi lefedettségét. Térségi problémák, igények beépítése a képzésekbe, regionális vállalati és közszolgáltatások területéről jelentkező igényekre megoldást kínáló képzési és kutatási portfólió kidolgozása. Komplex hallgatói szolgáltatások nyújtása Orosháza járásból származó hallgatóknak.

A projekt célcsoportja Felsőoktatási hallgatók hátrányos helyzetű, lemorzsolódás kockázatával érintett, sok esetben hátrányos társadalmi csoporthoz (roma közösségbe tartozók, fogyatékossággal élők) tartozó hallgatók képezik. Orosháza térségben élő hallgatók kiemelten kezeltek, a komplex fejlesztési programnak megfelelően női hallgatók bevonása az IKT szakokra A 290/2014-es kormányrendeletben meghatározott kedvezményezett, fejlesztendő, komplex programmal fejlesztendő járások körébe tartozó orosházi járásban lakhellyel rendelkezők

A projekt célcsoportjai 2. A felsőoktatásba potenciálisan jelentkező fiatalok 3. Érettségizett, de felvételt nem nyert fiatalok 4. Egyetemi-főiskolai bekerülés érdekében jelentkezni kívánó fiatalok 5. Felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói, munkatársai, hallgatói 6. Dél-Békés pedagógusai 7. Vállalati szakemberek

A CÉLOK eléréséhez kapcsolódó műszaki-szakmai eredmények 1. Korszerűsítéssel érintett hallgatói munkaállomások száma: 35 db+ 5 db könyvtári munkaállomás 2. WIFI elérési pontok kiépítése: 1000 Mbps 3. Közösségi terek kialakítása:2 db Nők részmunkaidős, távmunka lehetőségeit elősegítő, gyermekbarát megoldásokat megvalósító, női hallgatók és oktatók részvételét segítő hallgatói tér Hallgatói közösségi tér

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!