PASSAUI ZARÁNDOKLAT (2014. 05.06-08).

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Mindenszentek temploma Pécs
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Molnár András bemutatja. E FESTŐI SZÉPSÉGŰ VÁROST (AMELY MA MÁR VILÁGHÍRŰ ÜDÜLŐHELY) 976-BAN - A NÉMET-RÓMAI CSÁSZÁR ELLENI FELKELÉS IDEJÉN, A CSÁSZÁR.
Készítette: Albert Krisztina
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Készítette: Tóth Evelin
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Cseh nyelvről fordította K.P.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
Molnár András bemutatja. DUOMO (DÓM) „A székesegyház belsejét értékes freskók díszítik. A bal oldali kereszthajóban található Theodolinda királynő.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Fő tér.
Split Dalmácia központja
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
LUXEMBOURG Nagyhercegség.
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
JERUZSÁLEM Zene : El Violinista.
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Cseh nyelvről fordította K.P.
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Szent Miklós élete Szent Miklós kultusza Legendakör ábrázolása Modern
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Ungvár.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Ókeresztény Sírkamrák
Készítette: Bujdosó Villő
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
Határtalanul pályázat
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Árpád-házi Szent Erzsébet
SZENT VÉR - TEMPLOM SZENT VÉR - TEMPLOM 1881-ben Nikolaj Ivanovics Riszaka, a bányászati főiskola hallgatója egy bombát hajított a hazafelé tartó cári.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Badacsonyiné Bohus Gabriella november
Készítette: Panghy Bence
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
DÉL-KOREA ASAN, SZÖUL AUGUSZTUS  Augusztus között a dél-koreai Asanban, testvérvárosok számára szervezett táborban vettünk részt.
2010 Názáret Názáret. Indulás Názáretbe… Szállás helyünk a ferencesek által irányított vendégházban volt.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Erdély.
Középkor Képei: Román Stílus
Veresegyház.
Budapest Programajánló
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
NÉMETORSZÁGELTZ-VÁRA
Balatonalmádi Készítette: Szabó Lilla
A HÁROM FA.
Székelyderzs a becsület falva
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
Egyházmegyei zarándoklat Passauba
Határtalanul program 2018 Felvidék.
SZENTKERESZTHEGYI ZARÁNDOKÚT
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

PASSAUI ZARÁNDOKLAT (2014. 05.06-08)

1.NAP ALTÖTTING Első állomásunk: Altötting. Wolfgang atya, készségesen körbevezetett minket a városban Megnéztük a Szent Anna bazilikát: Nem rég újították fel, ezért többféle stílus megtalálható benne Következő látványosság Szent Konrád kolostor: Negyven éven át látta el Konrád az altöttingi Szent Anna-kolostor kapusi szolgálatát. Konrád 1894. április 21-én halt meg Altöttingben. 1930-ban boldoggá, 1934. május 20-án szentté avatták, ezután nevezték el róla a kolostort. Szent Konrád tiszteletére kutat is építettek, amit a zarándoklók rendszeresen látogatnak. A kút vize Szent Konrád sírját kerüli meg. Szent Anna bazilika Szent Konrád szökőkút

ALTÖTTING Szintén nagyon híres zarándokhely az Isteni Kegyelem kápolnája, ami a város főterének közepén áll. Kívülről hálát adó festmények borítják, belsejét bajor uralkodó hölgyek szívereklyéi díszítik Mellette található a plébánia templom, ami azért épült, mert a kápolna már nem tudta fogadni a sok zarándoklót. Nevezetessége egy óra, amit a pestis járvány idején állítottak. Tetején egy kaszás áll. A babona szerint ha a kaszás lesújt meghal, ha felemeli a kaszáját születik valaki.

Képek Altöttingről Altötting főtere Szent Konrád sírja altöttingi szökőkút A kaszás Konrád testvér szobája Plébánia templom

UTUNK CÉLJA: PASSAU A végtelenül kedves vendégül látás mellett egy gyönyörű történelmi város megismerésének élményével lettünk gazdagabbak. Nem csak belül de kívülről is megtekinthettük a várost egy hajóút keretében. Megnéztük a régi püspöki palotát,a passaui dómot és a Mariahilf templomot. Este részt vettünk a Gizella tiszteletére tartott szentmisén is. Püspöki palota : Egyik különlegessége, hogy szűk térre nyílt a kapuja, valamint, hogy a lépcsőházban óriási címer díszelgett, ami az akkori püspök családjáé volt. Még a magyar Szent Korona is megtalálható rajta.

Passaui látványosságok Passaui dóm:itt található a világ legnagyobb orgonája ami 114 registerből áll . A dóm barokk stílusban épült. Mariahilf: A templom egyik látványossága az oltáron lévő Mária kép. A török megszállás idején a Habsburgok harci mottója volt: „Maria hilf!”. Így lett a Habsburgoknak a Mária kép szent.

Képek Passauról

3. Nap Maria Taferl Hosszú utunkon hazafelé sikerült megállnunk Maria Taferlben. A templom egy domb tetején helyezkedik el a Duna mentén. Előtte egy régi oltárkő található, ami még a 17. századból maradt ránk. Itt anno Istennek bemutatott emberáldozatokat hajtottak végre. A templomkert falán egy dombormű ábrázolja a régi szertartásokat. A templomot sok zarándokló látogatja még ma is, a kegyszobor gyógyító erejében bízva. A templom egyik érdekessége, hogy mindkét fal mentén végig gyóntatószékek sorakoznak.

Köszönjük, hogy elmehettünk! Szent László Általános Iskola, Bicske