Kolozsvár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Pozsony 1919-től használt csehszlovák, majd szlovák elnevezéssel Bratislava) hagyományos magyar koronázó város, jelenleg az 1993-ban létrejött Szlovák.
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Tóth Evelin
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
ERDÉLY.
Látogatóban Petrozsényban
Molnár András bemutatja. WAWEL-DOMBON: WAWEL KIRÁLYI PALOTA, VÁRFAL ÉS KATEDRÁLIS.
4. nap Segesvár.
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Molnár András bemutatja. STORNO HÁZ A HÁZBAN HUNYADI MÁTYÁS, LISZT FERENC ÉS SZÉCHENYI ISTVÁN IS MEGSZÁLLT!
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
JÁRJUNK MÉG ERDÉLYBEN Találtam még sok képet Erdélyrõl,azokat látjátok most itt. Sok helyen én is jártam már, gondolom, hogy sokan ismeritek a tájakat.
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
ERDÉLY.
Budapest mint világváros
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Mátyás király, az igazságos
SÍREMLÉKEK.
Pécs turizmusa.
Budapest turisztikai marketingje
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Budapest nevezetességei!
HATÁRTALANUL! Történelem.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Kultúra a török hódoltság korában
Szombathelya korai újkorban 16. szd.. Szombathely a kora újkor végén.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat esztendő Reformáció nagyhetében.
Magyar történelmi zászlók (Válogatás). A honfoglalás zászlója (rekonstrukció)
Csaták, hadvezérek, katonák
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
Cegléd Prezentáció.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat 2011 esztendő Reformáció nagyhetében.
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
István király.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Szerbia – Szerb Köztársaság
SZÉKESFEHÉRVÁR.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Magyar történelmi zászlók
Erdély.
Géza fejedelem és István király államalapító tevékenysége
Budapest Programajánló
románul Odorheiu Secuiesc,
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
BORONGULJUNK ERDÉLYBEN...
Csongor és Tünde & A varázsfuvola.
2014 eseményei képekben.
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Kolozsvár.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Kolozsvár

Erdély történelmi központja és legjelentősebb városa Erdély történelmi központja és legjelentősebb városa. Két színházával, két operájával, tizenegy felsőfokú oktatási intézményével és számos középiskolájával az ország fontos kulturális központja. Híres ezen kívül Mátyás király és Bocska István fejedelem szülővárosaként, illetve az unitárius vallás bölcsőjeként.

Kolozsvári Szent Mihály-templom

Kolozsvár régi városháza  Szent Mihály-Templom tornya

A Kaszinó 2012-ben felújított eklektikus épülete