Menu(Strip) és a ContextMenu(Strip) a C#-ban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A bemutató készítés bemutatója
Advertisements

Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Főbb változások, újdonságok
Alapvető tudnivalók A számítógép.
A Windows használata Bevezetés.
A Windows grafikus felülete
Visual Basic for Application (VBA)
Operációs rendszerek Bevezetés.
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
Felhasználói felületek és üzleti logika Bollobás Dávid ASP.NET
Microsoft Internet Explorer
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
A példaként választott tanulmány bibliográfiai tétel ISBD formában: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért „könyvrészlet-leírás” űrlap „marc formában”:
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Windows felhasználói felület Az felhasználó és a operációs rendszer közötti kapcsolatot az úgynevezett héj (shell) valósítja meg.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
A bemutató készítés bemutatója
Windows operációs rendszer
Grafika a programban Készítette: Pető László. Bevezetés Valójában nem a célobjektumra rajzolunk, hanem annak festővászon területére (canvas). Csak olyan.
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
A Windows grafikus felülete
Bekezdésformázás.
A szövegszerkesztő jellemzői
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
 A felhasználói felület határozza meg az operációs rendszer megjelenését, az asztal felépítését, és azt, hogyan navigálhatunk az operációs rendszer.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Bemeneti perifériák, vagyis beviteli eszközök
Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Microsoft Access Menük és eszköztárak.
A példaként választott cikk bibliográfiai tétel ISBD formában: Az elkészült bibliográfiai tétel „marc formában”: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért.
Új tétel beírásához szükséges általános tudnivalók Új tétel elkészítéséhez űrlapot a felbukkanó ikonra kattintva kérhetünk.
Felhasználók azonosítása és jogosultságai, személyre szabás Borsi Katalin és Fóti Marcell NetAcademia Oktatóközpont.
Grafikus tervezőrendszerek programozása 9. előadás.
Az Excel táblázatkezelő
Vizuális alkalmazások a FoxProban Páll Éva Boglárka.
A Palló információs rendszer bemutatása
Delphi Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Visual Basic 2008 Express Edition
Visual Basic 2008 Express Edition
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Útmutató a Metalib használatához. Nyitólap Belépés.
Az Office 2007 új grafikus felülete
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
A OneNote 2007.
SZÖVEGSZERKESZTÉS IV. ~ BEKEZDÉSFORMÁZÁS ~
Szebb és használhatóbb programok Vezérlőelemek dinamikus felhelyezése.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
Másolás és automatikus kitöltés
O RSZÁGGYŰLÉS MOBILALKALMAZÁS BEMUTATÁSA. B EVEZETŐ Az Információs és Rendszer Üzemeltetési Főosztály irányí- tásával az informatikai főosztályok, illetve.
Alkalmazásfejlesztés gyakorlat
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
ListBox CheckedListBox TextBox
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
EndNote Web Pándi Dóra.
Hasznos billentyű kombinációk
Előadás másolata:

Menu(Strip) és a ContextMenu(Strip) a C#-ban Készítve a .NET-re készült C# Express alapján, Tóth Attila, 2007.

A Menu(Strip) A Menu(Strip) a toolbox „Menus and Toolbars” részén található

Kiválasztásakor a „menu” a form felső részén jelenik meg alapbeállításként, de átállítható tetszés szerint. Ellentétben a gombokkal és más egyszerű Controlokkal, az alsó sávon külön jelzésre kerül, s innen is elérhető.

A Menu(Strip) nem más, mint egy különleges Container. Tartalmazhat Menuitemeket – ami felfogható egy, a menübe ékelt további menüként, vagy almenük híján gomb ként is funkcionálhat Comboboxot Textboxot Valamint az almenükben Separator-okat is

Azok számára, akik nem elégszenek meg az alapbeállítással, a Menu(Strip) elfogadható mennyiségű beállítási lehetőséggel bír, melyek segítségével a Menu(Strip) tetszés szerinti formába hozható – persze csak bizonyos kereteken belül.

Előbbiek közül a legfontosabbak (melyeket nem találunk meg minden kontrolnál: Gripstyle – a windows tálcán megismertük már LayoutStyle – a menü gombjainak és almenüinek elrendezését állítja Padding – a gombok és egyebek között hagyott rések állíthatók itt TestDirection – a szövegirány állítható a vízszintes és függőleges tengelyeken

ContextMenu(Strip) (A toolboxban egymás mellett leljük őket) A ContextMenu(Strip) lényegében egy speciális menu(strip), s annak legtöbb tulajdonságát örökölte is, ám egyes fontos részekben eltérés mutatkozik

Ellentétben a Menu(Strip)-pel a ContextMenu(Strip) alapesetben csak az alsó sávban választható ki, miután felhelyezéskor lelépünk róla.

Az említett jelenséget az magyarázza, hogy a ContextMenu(Strip) egy dinamikus menu Bizonyos Controlokhoz rendelve, egy ContextMenu(Strip) elérhető, ha azon Controlokra az egér jobb gombjával kattintunk Ezen bizonyos csatolt Control szerepét akár a Form is megkaphatja Egy ContextMenu(Strip) több Controlhoz is rendelhető

A ContextMenu(Strip) kiválóan alkalmas: Aktualizált beállítási lehetőségek megjelenítésére – pl. TextBox esetében Font, szín, keresés, stb. Olyan lehetőségek elérhetővé tételére, melyek helyhez kötöttek, s mint ilyenek, a Menu(Strip)-ben értelmüket vesztenék

Figyelmüket köszönöm, viszont látásra! A fentebbiekből kiviláglik, hogy a Menu(Strip) és ContextMenu(Strip) igen sokoldalú Containerek, s még ha nem is mindenhatóak, de igen jól használhatóak a legtöbb környezetben. Figyelmüket köszönöm, viszont látásra!