Földrajzi elhelyezkedés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Helyi termék piacra jutása a turizmus lehetőségeinek segítségével. Borsányi Gyula Vezekény,
A spanyol világbirodalom és a Németalföld
A törvényhozó Nagy Lajos
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felsőregmec.
Értény.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Nagyszalonta.
Róma.
Szülővárosom bemutatása
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Az Urbanizáció És Városaink Tankönyv:
Kalotaszentkirály.
Az észak-alföldi közép- és kisvárosok feldolgozóipara az ezredfordulón
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Világ legrégebbi még lakott városa
Dél Ausztrália.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Ukrajna.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Olaszország.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Párizs.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
Kávás.
Miklós valószínűleg 270 és 286 között született Patara kisvárosban, Kis-Ázsiában. 19 éves volt, amikor nagybátyja (szintén Miklós myrai püspök) pappá.
Tokaj hegyalja vonzerői
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Készítette: Ipacs Cintia
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
A TERMÉSZET ÉS A TÁRSADALOM KÖLCSÖNHATÁSAI
Csehország területi beosztásának rendszere Készítette: Jablonszky Ábel Földrajz BSc
Szlovákia Regionális különbségei
Iskola Bemutató a(z) Iskola szolgáltatásairól ……………… Készítette: ……………… tanár tanügyigazgatás szakos hallgató.
Szerbia – Szerb Köztársaság
Zsére Zsére története: Zsére 1370 lélekszámú kisközség, Nyitrától 14 km-re, a Tribecs délnyugati oldalán, a Zsibrice északnyugati lejtője alatt, enyhén.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Veresegyház.
Kistérségi település elemzés
Európai Unió területén élő kisebbségek
Zsidai Bernadett Várak.
A VÁROSOK ÉS LAKÓIK.
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
1. A TÁRSADALMI FÖLDRAJZ TÁRGYA ÉS FELOSZTÁSA.
Egy kis futball történelem
Kolozsvár.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Földrajzi elhelyezkedés Polešovice egy kisváros a Cseh Köztársaságban, az Uherské Hradiště kerületben, a Zlín régióban. A város területe 13,08 négyzetkilométer, a lakosság száma 2023 fő A város 242 km-re délkeletre fekszik Prágától

Történelem Polešovice első írásos említése 1220-ből származik a falu a Velehrade-i ciszterci kolostorhoz tartozott a fejlődést segítette, hogy a velehrad-i apátok kiváltságokat adtak a településnek II.Rudolf császár 1595-ben törvényt adott ki a vásártartásról  ebből az időszakból származik a falu jelképe, a pecsét

Szőlőtermesztés a polesovicei szőlőművelés az ősi időkre nyúlik vissza a legrégebbi dokumentált név a polešovice –i apácák szőlőültetvénye volt, 1454-ben a ciszterci kolostor megszűnése a 18. században kedvezően befolyásolta a helyi pincészetek fejlődését 1922-ben jött létre az állami faiskola a kilencvenes években a letbyla Oseva részeként jött létre egy bázis   innen származnak nemes szőlőfajták, mint a morva muskotály, az Olšava vagy az Amos

Rendezvények minden évben húsvétkor a Kertészek Uniója helyi szervezete szervezi a "Borkóstolót", amelyen belföldi és a határontúli szőlőtermelők is részt vesznek  október második vasárnapján a szüreti felvonuláson 150-200 népviseletbe öltözött felvonuló vesz részt minden évben megszervezik a "Borszentelés„ nevű borfesztivált

Köszönöm a figyelmet!