Az agrárágazat és az aszály

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyház és Társadalom Lehet-e? Fórum
Advertisements

A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
A FOLYÓ, AMI ÖSSZEKÖT …. Gergely Erzsébet.
Javaslatok a zöld államháztartási reformra Lukács András Levegő Munkacsoport „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük.
Költségvetés ,3 milliárd forint agrár-és vidékfejlesztésre.
A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK. A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Az öntözés hazai szerepe, jelentősége
Fejér Megyei Igazgatóság mezőgazdaságért felelős alelnök
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Helyi szintű környezeti és társadalmi kihívások a globális folyamatok tükrében Múlt és jelen, a kilábalás lehetőségei Leidinger Dániel, tanácsadó Aquaprofit.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
1 Az egészségipar az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tükrében Prof. Dr. Báger Gusztáv Az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.
A magyar tudomány az Országgyűlés előtt Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
Napilapok Magyarországon 2014-ben  Kitekintés  Értékek  Olvasók  Reklámpiac  Új üzleti modell.
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Baranya Megyei Területi Agrárkamara
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Néhány ökológiai szempont a tervezett Duna-Tisza csatorna kapcsán (A fő cél a csatorna vagy a vízpótlás?) Dr. Molnár Zsolt és Dr. Biró Marianna botanikus,
Kecskemét május 9 – 10. Ligetvári Ferenc DSc Debreceni Egyetem EGYETEMEK, FŐISKOLÁK KÖRNYEZETVÉDELMI OKTATÓINAK V. ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A KÖRNYEZETVÉDELEM.
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
Mezőgazdasági vízszolgáltatási díj elszámolási lehetőségek a gyakorlatban Vízkárelhárítási Országos Konferencia május Miskolctapolca Orbán.
Paradigmaváltás a területi vízgazdálkodásban Prof. Dr. Ligetvári Ferenc ICID tiszteletbeli alelnöke Budapest2012.
Paradigmaváltás a területi vízgazdálkodásban Prof. Dr. Ligetvári Ferenc ICID tiszteletbeli alelnöke Budapest2012.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
A CIVAQUA program jelentősége, megvalósításának feltételei Nagyerdő Konferencia szeptember 16. Előadó: Orbán Ernő osztályvezető TIKÖVIZIG.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A szaktanácsadás támogatása között
"Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával." „Célkeresztben.
Az éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra (Európa)
Klímaváltozás – alkalmazkodási stratégiák Bozó László
AGRIDIAG: az agrár-környezeti teljesítményt értékelő szakképzés hazai feltételeinek megteremtése Leonardo da Vinci innovációtranszfer projekt Dr. Balázs.
VAN-E ESÉLY A MEZŐGAZDASÁG VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSÉRE ROMÁNIÁBAN? Kerekes Melinda - Kupán Edith 2008.
Kecskés Tamásné A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe az öntözésfejlesztésben Kimle, március 06.
Sík- és dombvidéki vízrendezés
Az épített környezetre káros támogatások és mulasztások „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszűntetésük lehetőségei” MTA,
„VÍZÁRPOLITIKA A KÖLTSÉGMEGTÉRÜLÉS ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE ÉS EGYÉB GAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐK A VÍZ KERETIRÁNYELV CÉLJAINAK ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN, GAZDASÁG-SZABÁLYOZÁSI.
FELSZÍNALATTI VIZEK A 2. VÍZGYŰJTŐ- GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM A FELSZÍN ALATTI VIZEK KÉMIAI ÁLLAPOTA, MÓDSZERTANI KÉRDÉSEK SZŐCS TEODÓRA MAGYAR.
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ELŐZMÉNYEI A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA SZAKMAI FÓRUM KEHOP VÍZGAZDÁLKODÁSI PROJEKTJEINEK ÉS A VGT2 VÉGREHAJTÁSÁNAK ÖSSZEHANGOLÁSA.
A duna RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM hidromorfológiai problémák megoldása a vgt-BEN, az árvízvédelemmel és a ???
A VGT MEZŐGAZDASÁGGAL, ERDÉSZETTEL, HALGAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS EREDMÉNYEI - VIZEK MENNYISÉG VÉDELME, VÍZHASZNOSÍTÁS, BELVÍZGAZDÁLKODÁS” ORSZÁGOS SZAKMAI.
A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VGT INTEGRÁCIÓS SZEREPÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSE ÁRVÍZVÉDELMI ÉS BELVÍZ-GAZDÁLKODÁSI.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TERÜLETI FÓRUM A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV Gulyás Zoltán osztályvezető Észak-magyarországi Vízügyi.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Vidékfejlesztési Program Pályázati lehetőségek a vidéknek Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
Mezőgazdasági szaktanácsadás uniós és hazai rendszere VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma:
Éghajlatváltozás – víz Nováky Béla a Nobel-békedíjas IPCC tagja Budapest, április 11. Tiszai Alföld Jövőkép Építés (TÁJ-KÉP) MTA Talajtani és Agrokémiai.
Dr. Ligetvári Ferenc egyetemi magántanár az MTA doktora a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének elnöke 2013 Magyar Hidrológiai Társaság.
Easy Learning Hungary Kft. Nagy Zsolt István, ügyvezető igazgató VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: )
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
A „Dr. Szalai György Kerekasztal beszélgetés” 30 éve Telkes Róbert igazgató ADUVIZIG.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
Kaposvári Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola Privóczki Zoltán PhD. hallg A doktori téma címe:
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Európában
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA szakmai FÓRUM
Készítette: Pacsmag Regina Környezettan BSc
Kórházátalakítási pályázat
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke
Drought and Water Scarcity Management System – DWMS
Márkakereskedői helyzetkép
Budapest, Agrárgazdasági Kutató Intézet
Motivációs szeminárium
A RÁBA-HANSÁG Fórum (Győr,
Támogatott öntözéses beruházások és kapcsolódó hatósági feladatok
Előadás másolata:

Az agrárágazat és az aszály Győrffy Balázs, elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kerekegyháza, 2016. április 27.

Klímaváltozás A klímaváltozás ma az agrárium előtt álló egyik legnagyobb kihívás. Egyre gyakoribbak az időjárási szélsőségek. A vízháztartás idő- és térbeli változékonysága fokozatosan nő.

Aszálykárok kivédése Melioráció Öntözés erre a Vidékfejlesztési Programból nem lehet forrásokat lehívni tagság, szaktanácsadók tájékoztatása Öntözés kevesebb, mint 100 ezer hektárt öntözünk (a mezőgazdasági terület 2 százalékát, az EU-átlag 9 százalék) NAK felmérés: 400 ezer hektár öntözésére lenne igény

Öntözésfejlesztés nehézségei Vízgyűjtő-gazdálkodási terv az öntözésfejlesztési támogatások szigorú feltételekhez kötöttek a pályázati források lehívásának egyik feltétele a víztestek jó állapotának megléte a vízgyűjtő-gazdálkodási tervben éppen ott nem érik el a víztestek a jó állapotot, ahol a leginkább szükség volna öntözésre a vízgyűjtő-gazdálkodási terv jóvá- hagyása májusban várható, ezt követően írják ki a pályázatokat (51 milliárd Ft) Vízkészlet-járulék a díjmentesség megszüntetése az uniós források lehívásának feltétele kamarai javaslat: díjmentes kontingens mezőgazdasági üzemeknél 50 ezer m3/év, halgazdálkodás és rizstermelés esetében 150 ezer m3/év

Felszíni vízrendezési problémák Állami tulajdonú csatornák átvételkor nem voltak biztosítottak a források rendezetlen viszonyok a vagyonkezelés és az üzemeltetés terén fejlesztésük a KEHOP-ból lenne megoldható Közösségi érdekeket szolgáló csatornák szintén rendezetlenek a tulajdoni viszonyok Vízvisszatartás Tározási lehetőségek vizsgálata (OVF, NAK, AKI)

Feladatok a vízszolgáltatási rendszereket újra kell gondolni állami szerepvállalás szükségessége NAK-MAGOSZ javaslatra tárcaközi egyeztetés (FM-BM-ME)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!