NE FÉLJETEK, NEM MEGYÜNK HAZA...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Automataváltás - hanggal!!!
Juhász Gyula Trianon 1.
Erkel Ferenc, Operaház, Bánk Bán
1848 Március 15.
Névnapodra szeretettel
Krisztus uralma alatt élni 5.
Pünkösd és Szent Iván-napja
Folyamodjatok az Úrhoz,
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
TURIYAM  A belső műhely A testhez a testről: Részletek Knolmár Marica írásából június Téma: A hála.
Halottak napjára….
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
Régmúlt idők, melyek most is elkísérnek, a történelemmel rezonáló lelkünkben élnek. A FESTMÉNYEK segítenek felébreszteni ezeket az élményeket, ahogy a.
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Zsikazsu Emlékkönyve.
Gyuri Megy magától, csak hallgassátok! Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor.
Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.
Láss... ne csak nézz.
Juhász Gyula - Emlék 1912.
Mottó: Ezek a versek nem költemények, félénk kísérletek arra, hogy nyomot hagyjak Néhány vers a Szívhullámverés (1996) és az Utolsó kiáltás ( )
Névnapodra Szeretettel!
Névnapodra Szeretettel
Domoszlai Orsolya verse
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
Úton böjtben.
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
HELTAI JENŐ: SZABADSÁG.
Komár László - Sírva a kápolnában (Crying In The Chapel )
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Advent idején.
Alleluját zengj az Úrnak Minden nemzet áldja Őt, Örvendezve ünnepeljük, Mert jóságos és dicső. Angyali kar, mennyei kórus, égi nép Együtt áldjuk szent.
„Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges hirdetni reggel szeretetedet, h ű ségedet minden éjjel tízhúrú hangszeren és lanton,
A vetítés megy magától, csak hallgassátok! Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el.
Ányos István Pál Készítette: Horváth Vivien. Amiről szó lesz… Élete Művei Stílusa Gróf Zrínyi Miklósról című verse Utóélete.
A szeplőtelen fogantatás sok FESTŐT megihletett már. A közelgő karácsonyt várjuk Máriával. Így kívánunk most, FESTMÉNYEKKEL békés, boldog karácsonyt !
Petőfi Sándor AZ ALFÖLD.

Naplemente a Hargitán…
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Szózat.
A német romantika Novalis.
Mondjunk NEMET a halálra, S tegyünk esküt az ÉLETRE! Kezünket a szívre téve, Isten előtt megfogadjuk, Lelkünkért és nemzetünkért Az ÉLETET választottuk!
02: sec Ismeretlen szerző verse Lee Galloway - Canon Automatikus NEKED NEKÜNK.
Petőfi Sándor: Minek nevezzelek.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
KARÁDY KATALIN HONVÁGY VANCOUVER, CANADA IDEGENBEN KESERŰBB A SÍRÁS,
ISTEN NÉPE A JELENÉSEK KÖNYVÉBEN Gallusz László Belgrádi Teológiai Egyetem
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Van örök kincsünk, becsesebb nincs nála földön, égen
BORONGULJUNK ERDÉLYBEN...
Harmatozzatok égi magasok
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
MET – ERDÉLYI TAGOZAT Alapító tag : 1993 :> 9 Taglétszám.
Láss... ne csak nézz.
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
a hét verse Wootsch Benedek: Az új Hajnal illés anna sára ajánlja
Juhász Gyula Trianon 1.
Juhász Gyula Trianon 1.
József Attila: A hetedik
Advent idején.
Advent idején.
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Advent idején.
Útravaló verseimmel Szeretném ha mások is felfedeznék ami bennük lakozik, hisz költészetünk csak ahhoz ér el kiknek szívében már szunnyadoz. Új versemmel.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Előadás másolata:

NE FÉLJETEK, NEM MEGYÜNK HAZA... Megy magától, csak hallgassátok! Gyuri

Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor Magyarországot feldarabolták, szavalta el ezt a költeményt a Kassa mellettí Sepsibõl a TF harmadik éves tanulója, felvidéki Takács Gabriella. A verset 2004 december 8-án írták ennek az emlékére. A vers eredeti hangját fogjátok hallani majd. Kaptam én is videóban, sajnos a szavaló lány képét nem tudtam feltenni. A képet az elvett területekbõl tettem fel, ráismertek majd.

Ne féljetek - nem megyünk haza, Minket már régen nem hív a Haza, Kolozsvár Kolozsvár Ne féljetek - nem megyünk haza, Minket már régen nem hív a Haza, Mely álmainknak bölcsője, sírja volt; Ma rákos fekély, rothadó kék-sárga folt. Ne féljetek - nem megyünk haza.

Ne féljetek, nem megyünk haza, Ott a házaknak már nincsen ablaka Komárom Komárom Ne féljetek, nem megyünk haza, Ott a házaknak már nincsen ablaka Mely múltba néz s jövőbe lát; Nincs, ki megfújná a trombitát. Ne féljetek - nem megyünk haza.

Ne féljetek - nem megyünk haza - Az már régen a másák temploma; Pozsony Pozsony Ne féljetek - nem megyünk haza - Az már régen a másák temploma; S te is csak szolga rab vagy ott, Bár zsebedben útlevél ragyog! Ne féljetek - nem megyünk haza.

Ne féljetek - nem megyünk haza. Irígység népe - te cédra, te buta! Kassa Ne féljetek - nem megyünk haza. Irígység népe - te cédra, te buta! A mi kincsünk nem lopott kacat - Lelkünkben hordjuk: hit és akarat! Kassa

Ne féljetek - nem megyünk haza! Hazugság népe te gyáva, te ostoba! Ahol mi élünk, az mind Magyar sziget; Koromsötétben virrasztó tüzek;

Ne féljetek - nem megyünk haza - Csíksomlyó Csíkszereda Ne féljetek - nem megyünk haza - Vagyunk és maradunk mint kivert kutya; Sorsunk már rég nem sorsotok; Arulók, latrok, új gazdagok - Ne féljetek - nem megyünk haza!

Ne féljetek - nem megyünk haza, Hol terstvér testvérnek farkasa; Zsolna Ne féljetek - nem megyünk haza, Hol terstvér testvérnek farkasa; Ki hajnalig háromszor megtagad - Légy átkozott, légy gazdagabb! Ne féljetek - Többé nem megyünk haza! Zsolna