3D megjelenítés eszközei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

Fontos információk lejátszás előtt
Kijelző technológiák, Monitorok tulajdonságai
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Hány „D” is a „3D”, avagy látunk, vagy érzékelünk?
Kimeneti periféria A monitor
Sztereofotózás Készítette: Nagytomi.
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
tV készülékek ma és holnap Televízió közvetítések Szegedről
A kijelzők.
Számítógépes konfigurációk
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Számítógépes grafika Szirmay-Kalos László
Számítógépes grafika Szirmay-Kalos László
Monitor Alapvető kimeneti eszköz Angol neve: display
Készítette: Kecskés Imre
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Monitorok Amit látunk.. Amit eddig is tudtunk Régebben fekete-fehér monitorok voltak. (monokróm) A kép pixelekből áll. (Picture Element) A pixelek alkotják.
SZÍNEKRŐL.
Perifériák.
SZÍNEKRŐL.
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Színes világban élünk.
Színek.
Monitorok.
Térszemlélet, időérzék fejlesztése
Fogszín meghatározás 2008.
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
A számítógép felépítése
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
Színkezelés RGB-színrendszer Zarka Eszter márc. 27.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Bementei és kimeneti eszközök ismertetése
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Grafika alapfogalmak.
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
Kompakt digitális fényképezőgép. Vonzó, masszív és könnyen kezelhető, a COOLPIX L25 ért a képekhez – így Önnek nem kell. Csoportképektől kezdve a közeli.
Funkcionális eszközök, kijelzők, megjelenítők BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikus Eszközök Tanszéke Mizsei János 2004 május BME Villamosmérnöki.
MP3, MP4 lejátszók.
Monitorok.
Számítógépes képmegjelenítők Készítette: Gonda Attila QNVC5C.
MONITOROK MŰKÖDÉSE KÉPEKBEN Takács Béla A MA HASZNÁLATOS FONTOSABB MONITORTÍPUSOK LCD - Liquid Crystal Display TFT - Thin Film Transistor IGZO.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
Megjelenítők Varga Máté Felkészítő tanár: Mezei Adrianna Iskolám: Stredná priemyselná škola – Ipari Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno.
MEGJELENÍTŐK BLASKÓ TIBOR TANÁR NEVE: CZUTH ÉVA MÉRNÖKTANÁRNŐ SZENTENDREI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM, 2000 SZENTENDRE KÁLVÁRIA ÚT 16.
Fényvisszaverődés síktükörről
A fény törése és a lencsék
Megjelenítők Sáfár József Felkészítő tanár: Czuth Éva Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium 2000 Szentendre, Kálvária út 16.
Típusok Képmegjelenítők Monitorok CRTLEDOLEDPlazmaLCD Vetítők LCD DLP Egyéb.
Kimeneti perifériák.
6/b. hét Vajta: Képfeldolgozás és megjelenítés 2017 tavasz
Balaton Marcell Balázs
Monitorok Készítette: Wirth Levente Osztály: 7.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu Iskola Címe: 7629 Pécs, Komlói út 58.
A monitorok Készítette: Anda Attila
Monitorok Speri Krisztián Márk 7.a Felkészítő tanár:
Ipari képfeldolgozás és képmegjelenítés
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Név: Ulicska Réka Osztály: 6
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
A képmegjelenítők típusai, monitorcsövek, kivetítőcsövek, háromdimenziós megjelenítés A BME-ETT a SIITME 2009-ért.
Előadás másolata:

3D megjelenítés eszközei

A 3D megjelenítésre képes monitorok Kép forrása: http://www.panoramaaudiovisual.com/wp-content/uploads/2009/09/jvc_display_3d1.jpg http://www.mayra.hu/files/2012/03/L%C3%A1t%C3%A1s.jpg Látásunk ún. binokuláris látás, mely azt jelenti, hogy agyunk a két szemünkkel látott külön képeket együtt értékeli ki.

A 3D megjelenítésre képes monitorok Sztereó technológiák: Anaglif képalkotás vörös-cián, vagy sárga-kék színszűrő határozza meg melyik szemünk melyik részletet láthassa 3D polarizáció két eltérően polarizált fényt bocsájt ki a megjelenítő a szemüveg polárszűrői a megfelelőt engedik át Shutter a megjelenítő felváltva jeleníti meg a jobb és bal képet a kijelzővel összeköt-tetésben álló aktív szemüveg monokróm LCD-je a kellő pil-lanatban elsötétül Autosztereó technológia: Kép forrása: http://www.rainbowsymphony.com/3dglasses%20(2).jpg http://www.brainathlete.com/wp-content/uploads/2011/09/tiger-in-3D.jpg „Szemüveg nélkül” pixeleket úgy alakítják ki, hogy egyik képpontot csak az egyik, míg a másikat csak a másik szem lássa fix helyről kell nézni „Virtuális valóság” a szemüvegben apró TFT kijelzők gondoskodnak a 3D hatásról