Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Advertisements

A Kormány intézkedései és tervei
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ 1 XI. LOGISZTIKAI FÓRUM FEBRUÁR 18. CENTRALIZÁLT VAGY DECENTRALIZÁLT GAZDASÁG REGIONÁLIS FEJLESZTÉSEK Előadó: Juhász István ügyvezető.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A TÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOK LÉNYEGE, ELŐNYEI ÉS KIALAKÍTÁSUK TAPASZTALATAI RÉGIÓNKBAN Előadó: Béres László Encs, augusztus 29.
Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén megye középtávú gazdaságfejlesztési stratégiája kialakítására (tervezet)
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara © A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, a magyar – szlovén határszakaszon megvalósuló gazdasági.
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
LÉPÉSELŐNY EGYESÜLET. LEGYEN JOB(B) A NŐKNEK! LEGYEN MUNKA A NŐKNEK !
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
A megyei gazdaság és a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előtt álló feladatok Bihall Tamás elnök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi.
Munkaerő-piaci egyensúly - egyensúlytalanság Dr.Szilágyiné Baán Anna titkár Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
ÖSSZEFOGÁSMEGYE A Békés Megyei Önkormányzat szerepe a gazdaságfejlesztésben, válságkezelésben BÉKÉS MEGYE, MINT HATÁRMENTI TÉRSÉG FEJLESZTÉSE Magyar-román.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Pécs és térsége gazdasága Pólus és a K+F+I november 27. Dr. Síkfői Tamás.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2009.november 30. dr. Szilágyiné Baán Anna titkár.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Új Széchenyi hiteltermékek Sopron május 12..
Az ENIN Környezetipari Klaszter bemutatása Lenkey Péter innovációs igazgató Észak-Magyarországi Gyáriparosok Szövetsége.
az önkéntes kamarai tagság
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
12 ezer milliárd forintos keret
KAMARATÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS
ünnepélyes bizonyítvány átadása
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara…
Zalaegerszeg, 21 February 2018
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
Együtt a változásokért
Előadás másolata:

Miskolc, 2010. október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerepe a regionális gazdaságfejlesztésben Miskolc, 2010. október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár

Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságának jellemzői: alacsony gazdasági teljesítmény

Magas munkanélküliség

Gazdasági szerkezet

A kamara bemutatása 1995-2000. kötelező tagság 200.novembertől önkéntes tagság 2500 tag

Feladatok: Kereskedelem-fejlesztés (üzleti partner közvetítés, üzleti találkozók, beszállítói fórumok) Tanácsadás (jog, pénzügy, fórumok) Széchenyi-kártya, hitelek, pályázatok Szakképzés (szakmák gondozása, vizsgáztatás, pálya-orientáció, tanulószerződés, gazdasági igény felmérés)

Nemzetközi kapcsolatok Kárpáti Kamarák Szövetsége Vegyes kamarák Tagozatok Eurochambres, ICC Nemzetközi projektek

Klaszterek Vállalkozói együttműködések Képzés, innováció, marketing Kapacitások összehangolása, kiajánlása Közös beruházások előkészítése Határon átnyúló klaszterek

Megyei gazdaságfejlesztési stratégia Prioritások: A vállalkozások versenyképességének növelése (gépipar, vegyipar, energetika, környezetipar, informatika, nanotechnológia, űripar) A foglalkoztatás bővítése (építőipar, önellátó mezőgazdaság, turisztika) A kistérségi különbségek csökkentése A megye vonzóképességének javítása

Feladatok Kormányzati feladatok (törvényalkotás, szabályozók) Helyi feladatok Együttműködő partnerek: Egyetem, önkormányzatok

Hol tartunk? Együttműködés a Kormánnyal – MKIK Együttműködés az új önkormányzatokkal Vállalkozói fejlesztési tervek összehangolása Új Széchenyi Terv (járműipar kiemelt program) Lobby

Köszönöm a figyelmet!