Munkaerőpiaci reintegrálás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munka.
Advertisements

Magyar Fesztiválszövetség közgyűlése Százhalombatta, november 25. Dr. Faragó Hilda.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
„Útközben” – nyitókonferencia Budapest – szeptember 24. Új módszerek alkalmazási tapasztalatai esetismertetésen keresztül TÁMOP /
Informatikai szakképzés és munkaerő-piaci tendenciák BUDAPEST, január Budapest, Montevideo utca 9. | Telefon: | Fax: +36.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A WEXEdU Alapítvány tapasztalatainak összegzése. Miért érdekli a külföldi fiatalokat Magyarország? - kíváncsiság a nyugatitól eltérő kultúra iránt - történelem.
Elbocsátás.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
TÁMOP B program Képzési kompetenciaprofilok bemutatása
A munka világával kapcsolatos tudás
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
Kognitív modellek, sémák, attribúciók
Családi vállalkozás.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
SZEMÉLYZETI MARKETING
MENEKÜLTEK INTEGRÁCIÓJA A MAI MAGYAR TÁRSADALOMBA ÁPRILIS 15. Készítette: Majer Zsuzsanna Konzulens: Kóbor Krisztina.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Vezetői konfliktuskezelés (fegyelmi ügyek)
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Delegálás.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Az egyéneknek nyújtott tanácsadás bemutatása Mag. a Barbara Haider-Novak, december 4.
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
Az AOCDTF bemutatása Rejoignez-nous ! 7 avril 2014 Bemutató Szakmai oktatás* * Présentation de la formation professionnelle.
Megújuló működési nyilvántartás
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Felnőttképzés és felnőttoktatás a felsőoktatásban Fekete Ilona Dóra Eger 2011.
Lakatos Gabriella Megérteni vevőik viselkedését gyakran könnyebb, mint megérteni a vállalkozók gondolkodását. Hogy erősítheti vagy ronthatja saját esélyeit.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Személyes életvitel.
„Diákok a munkaerő-piacon” NTP-SZKOLL
Ügyfélelégedettség-építés a HIFI-ben
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Készítette: Farkasné Veres Edina
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
Tommy's Window Slideshow
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai
Előadás másolata:

Munkaerőpiaci reintegrálás Huszár Géza

I. EMBEREK, akik segítségre szorulnak: Segítettek, gondozottak, kliensek, páciensek Aki munkanélküli lett. Akinek nincs honnan menni dolgozni. Akinek hiányzik a szorgalma. Akinek nincs elég igyekezete.

II. A munkaerőpiacról való kiszorultság okai: Nincs munkahely Tele van az újság jó hirdetésekkel. Nincs meg a megfelelő szakképzettség. B. Problémás emberi kapcsolatok Túlzó elvárások a munkaadóval szemben. Túlzó elvárások a munkavállalóval szemben. Problémás munkahelyi viselkedés Szaktudás problémái

II. A munkaerőpiacról való kiszorultság okai: C. Problémás személyiség Munkahelyétől várja az egyéni problémái megoldását. Nem megy dolgozni, mert nem érezte magát jól. Elmennék a munka temetésére. D. Pénzügyi (kevés jövedelem) „Ennyi pénzért nem teszem tönkre magam.” Jobb munkahelyet addig kell keresni, amíg jól érzem magam.

III. A Menedék Alapítvány tapasztalatai A. Reintegrációs program pályázata Sok alapvető kérdések tisztázásra kerülhet. Munkavégzés – igyekezet termi meg a gyümölcsét. Jó munkabér – elégedett munkaadó. B. Az eddigi sikerek és kudarcok Lassú folyamat: Megtudni mit végez szívesen, lelkesedéssel. Feltárni a sikeres munka eredményeit.

IV. Kérdések a témában Áldás vagy átok a munka Az örömmel végzett munka áldása. A bosszúsan, kelletlenül végzett munka átok. Formálható-e a hozzáállás Igen. Ha megtaláljuk az ember személyéhez szabott munkát, amit örömmel végez. Pénz kérdése-e a munka öröme? Ha valaki csak pénzért akar dolgozni nagy keserveknek néz elébe. A jól végzett munka következménye a jó PÉNZ is. Mi adja a munka örömét, kell-e hozzá külön szorgalom? Kitartás, visszatekintés és igyekezet kell hozzá.

V. Különbözőségeink Bíztatás szerepe Személyes ismeret – gondoskodás. Az elképzelhetetlen jó dolgok felelevenítése, bemutatása. Tapasztalatok átadása segítséget nyújt. Személyes ismeret – gondoskodás. Kapcsolatok: Barátság, megbecsülés, szót értés, példa. Az együtt végzett munka segítsége Megbecsülést Példaadást munkál. Kitartást